Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Lions i nyhetene

Forsiden > Engasjer deg > Lions i nyhetene > Flytter inn i falleferdige hus, men i julen får de hjelp - Lions i Tønsberg
Flytter inn i falleferdige hus, men i julen får de hjelp - Lions i Tønsberg

HJELPESENDING: Lions deler ut mat og klær i en by nær russergrensen. Barn og voksne virket svært glade over å få gaver. (Foto: Magne Turøy, Bergensavisen)

Flytter inn i falleferdige hus, men i julen får de hjelp - Lions i Tønsberg

SAS Julefly er en hjelpeaksjon drevet av mennesker i SAS på frivillig basis gjennom 30 år. Hjelpen har gått til Polen, Latvia og de siste 13 årene til Tallinn i Estland. Mennesker i alle aldre har mottatt hjelp, men hovedfokuset er barn - hjemløse og foreldreløse barn.

For noen er hjelpesendringen fra Norge den eneste julefølelsen de får.

Selvmordsraten stiger

En helg før jul, deltok fem lions-medlemmer fra Tønsberg i den fjortende hjelpeaksjonen til Tallinn, og dette var 12. året at Lions i Tønsberg var representert på Juleflyet. Nøden i Estland og Tallinn er fortsatt stor, og dette rammer selvsagt de svakeste. Selvmordsraten er sterkt økende, og stor arbeidsledighet i Estland gjør at familier som tidligere bodde i vanlige leiligheter i Tallinn ikke klarer forpliktelsene sine. De finner veien til slummen hvor de flytter inn i falleferdige hus gjerne uten strøm og vann, og veien til alkohol, narkotika og vold er kort.