Støtt "De glemte barna" i Libanon

Støtt "De glemte barna" i Libanon

Publisert av Vibeke Katrine Aasland den 29.01.21. Oppdatert 09.02.21.

Lions Norge har bygd et flott senter for utsatte barn i Libanon, i byen Saadnayel nær flykningleirene i Bekaadalen. Nå trenger barna din støtte. 

Senteret, som heter Saadnayel Community Center against Child Labour, er i full drift til tross for koronapandemiens utfordringer, og tilbudet til de utsatte barna er minst like viktig nå som familiene er enda hardere presset. 

Senteret drives av vår samarbeidspartner Beyond Association som er en ikke-statelig organisasjon (NGO). Den viktigste målsettingen for Beyond er å motarbeide barnearbeid, noe som dessverre er svært vanlig både i syriske flyktningfamilier og i libanesiske i området. Senteret gir barna et trygt sted å lære, leke og utfolde seg kreativt, de får tilbud om psykisk hjelp og kan forberede seg til å gå på vanlig skole. Familiene får tilbud om kveldsskole, og motiveres til å gi barna en utdannelse.

Lions Norge har påtatt seg å drifte senteret et år ekstra nå i pandemien. Mange Lionsklubber har allerede bidratt i året 2020-2021, men for å kunne innfri våre forpliktelser i løpet av dette halvåret, trenger prosjektet ytterligere 500.000 kroner.

Lionsklubbene vil få tilsendt en såkalt 0-faktura der klubben kan gi etter evne. 

Alle andre som ønsker å støtte dette viktige arbeidet for utsatte barn i Libanon, kan overføre et valgfritt beløp til prosjektets konto. Alle bidrag, store som små, mottas med takk! 

Kontonummeret til "De glemte barna" er 9001.23.04241

Nyttårshilsen fra Beyond

Senteret arrangerte en tegnekonkurranse for barna i Saadnayel før jul. Tema var vold mot kvinner. En jury valgte ut 6 tegninger som publikum fikk stemme på, og hele 21,000 stemmer kom inn! 

"It was amazing and the children were very happy" skriver senterets leder Joe Awad i en e-post til Lions Norge. 

Vinnerbildet

2. premien

Det ble etterpå arrangert en seremoni med prisutdeling til de to best samt en anerkjennelse til de andre fire finalistene. 

 

Her ser du publikum under prisutdelingen.

Kontakt

For spørsmål om prosjektet, kontakt utenlandssjef Annette Pemmer.