Søk om plass i Orkester Norden 2016

Publisert av Vibeke Aasland den 15.09.20.
Orkester Norden fremmer nettverk og kultur for unge musikere i de nordiske og baltiske land. Nå er det klart for audition! Søknadsfrist 8. mai 2016.
Årets kurs og turne starter i Ålborg, Danmark og avsluttes i Helsinki, Finland, og alt foregår i perioden 8.-25. august.

Hvem kan delta?
Du kan delta hvis du studerer ved et konservatorie i Norden eller Baltikum, eller hvis du er statsborger i disse landene og går på et konservatorium i et annet land.

Du må ha fylt 15 år, og ikke være eldre enn 25 år i perioden orkesteret er samlet.

Selv om du ikke oppfyller alle betingelser for å delta, oppfordres du til å søke likevel. Du vil komme i betraktning hvis der skulle være ledige plasser i orkestret. Det er plass til ca. 80 musikere i orkesteret.

Hva koster det?
Det koster ikke noe å delta i Orkester Norden da arrangøren betaler for delt værelse på hotell samt måltider og reisen på turne. Men du må selv betale din reise til Aalborg og hjem fra Helsinki. Du kan søke om reise-tilskudd fra din lokale Lionsklubb.

Konsertprogram 2016
Hans Abrahamsen: Nacht und Trompeten
Edward Grieg: Klaverkoncert
Johannes Brahms, symfoni nr. 4
Jean Sibelius: Valse Triste
Hugo Alfven: Vallflickans Dans
Dirigent for Orkester Norden 2016 er Lawrence Foster, og Vikingur Ólafsson er solist.

Prøver
8.-19. august: Aalborg, Musikkens Hus, Danmark