Ridderennets støttebrev 2021

Ridderennets støttebrev 2021

Publisert av Vibeke Katrine Aasland den 16.12.21. Oppdatert 06.06.23.

«Det at Ridderrennet vokser som initiativ og hjelper mennesker ut, og at vi hjelper hverandre – det er noe av det beste vi har i Norge». Statsminister Jonas Gahr Støre.

Kjære gode venner i Lionsklubbene i Norge.

We are back for 2022 from Foreningen Ridderrennet on Vimeo.

Et 59 år lang samarbeid

Det var slik det hele begynte, vår grunnlegger Erling Stordahl som tok turen til Lions sitt årlige møte, presenterte initiativet, Lions engasjerte seg i ideen og resten er historie. I 2022 har vi samarbeidet i 59 år og 57 Ridderrenn. Vi har en unik historie sammen. Sammen skaper vi møteplasser slik at mennesker kommer seg ut, at mennesker lærer noe nytt både om seg selv og om hverandre. Ikke minst gjør våre møteplasser at mennesker møter hverandre. Dere er en enestående bidragsyter for å få dette til, og sammen får vi til magiske møteplasser og læringsarenaer i særklasse. Tusen hjertelig takk til dere alle sammen!

Status for 2021

Året 2021 har også vært ekstraordinært. Pandemien gjorde som kjent at vi måtte avlyse både Barnas Ridderuke og Ridderuka i sin alminnelige form, men vi gjennomførte et Barnas Ridderrenn for de barna som allerede var på opphold på Beitostølen Helsesportssenter, og
lanserte den digitale møteplassen Ridderrenn for alle når Ridderuka skulle vært arrangert. Sistnevnte var en digital møteplass der man kan finne noen å være aktive sammen med der man bor de 51 øvrige ukene i året når man ikke er på Ridderuka - som vi lanserte i mars.
Når sommeren var over og restriksjonene på å møtes igjen ble lettet, lanserte vi et helt nytt arrangement BikeRidderCamp – en sykkelcamp med fokus på grunnleggende sykkelferdigheter, sykkelteknikk og utprøving av ulike sykler på ulikt underlag (landevei og terreng). Campen ble avsluttet med en relansering av Ridderrittet – som ble arrangert i 27 år frem til 2001 da deltagerantallet sviktet. EL sykler har imidlertid gitt nye muligheter. Sykkelcampen viste seg å være svært kjærkommen, og blir et arrangement vi skal videreføre i 2022. Riddercampen – friluftsleiren der deltakerne bor ute i lavvo og det tilbys fjellturer, padling, ridning - gikk som normalt med fantastisk vær, nydelige rideturer, fjellturer og padleturer. For 2021 fikk vi en liten post på Statsbudsjettet, dette var en svært viktig milepæl og anerkjennelse av vårt samfunnsbidrag, men ingenting er forutsigbart - for 2022 har vi falt ut igjen.

Viktige bidrag

Lionsklubber i Norge bidro med til sammen kr 250 450 kroner i 2021. Dette er raust og hver eneste krone er viktig og går direkte til å øke livskvalitetene for veldig mange personer fra 10 til 100 år gjennom tilrettelagte aktiviteter i friluft og sosialt samspill på mange nivåer.
Foreningen Ridderrennet driver i dag 5 arrangementer gjennom året for personer med nedsatt funksjonsevne i alderen 10 til 100 år.

I tillegg til viktig finansiell støtte bidrar Lions med flere viktige funksjoner på våre arrangement. På Ridderuka har Lions ansvar for ankomst- og avreise service på alle våre transportpunkter Oslo Airport Gardermoen, Oslo Bussterminal, Oslo Havn DFDS, Bergen og Trondheim. I tillegg leder de back office (KO), bidrar på mediesida, har ansvar for akekveld, grilling på arenaen i tillegg til å være en viktig støttespiller på arrangementene våre. Lions
deler også ut en egen pris til de som deltar i gruppa Raskere Fram – se filmen fra 2019 her: https://vimeo.com/651498625

Lions Raskere fram - pris 2019 from Foreningen Ridderrennet on Vimeo.

Nytt av året er at Lions arrangerer sin Camp Knights of the Light under Ridderuka. Dette er en internasjonal camp som vil være i tråd med Erling Stordahls ånd om å spre viktigheten av fysisk aktivitet for mennesker med funksjonsnedsettelser ut i verden. Vi takker Lions for at de beriker vårt arrangement ved å legge campen inn i Ridderuka.

Lions Røde Fjær skal også overlevere gaven til vår medarrangør Beitostølen Helsesportssenter i forbindelse med Ridderrennet lørdag 19. mars 2022. Erling Stordahl er jo grunnleggeren av både Ridderrennet og Beitostølen Helsesportssenter, og Beitostølen Helsesportssenter er en sentral samarbeidspartner på alle våre arrangement og viktig rekrutteringsarena til våre arrangement. På Barnas Ridderuke bidrar Lions med grilling, varm drikke og god stemning.

 Våre trofaste venner

Lions Clubs i Norge og Ridderuka/Ridderrennet har lange tradisjoner – hele 59 år har dere stått ved vår side. I disse særskilte tider der pandemien fortsatt holder på med nye mutanter håper vi dere Lions klubber fortsatt ønsker å være med på å støtte neste års arrangement. Vi har planlagt for en gjenåpningsfest i 2022 som hensyntar alle gjeldene smittevernsregler.

Vårt kontonummer er: 1609.44.68276

Støtten fra hver og en av dere betyr at mennesker med en funksjonsnedsettelse som kommer fra hele verden får en mulighet til å oppleve vintersport, felleskap og mestring med andre som har like eller andre fysiske utfordringer som seg selv. Vi setter svært stor pris på støtten fra dere i Lions. Det betyr svært mye for både våre arrangement og våre deltagere.

Kalender for Ridderarrangementer 2022

1. Barnas Ridderuke – 16.- 22.januar 2022
Barnas Ridderuke er en leirskoleuke for barn og unge med funksjonsnedsettelser i alderen 10 – 16 år der fokus er grunnleggende skiferdigheter. Her jobber vi med å rekruttere flere deltagere i målgruppen. I 2022 blir Barnas Ridderrenn blir arrangert for 40.gang – og det blir bursdagsfest og Barnas egen VM dag i forbindelse med VM i Snøsport (para VM) på Lillehammer.
2. Ridderuka - 13.-20. mars 2022
Ridderuka er verdens største årlige para vintersportsuke med rundt 450 deltakere fra 10-15 ulike nasjoner. Ridderuka 2019 ble fantastisk. Vi fikk storfint besøk av både tidligere statsminister Erna Solberg og Prinsesse Märtha Louise. Ridderuka 2020 og 2021 ble tilsvarende trist da vi måtte avlyse på grunn av retningslinjer fra myndighetene. I 2022 arrangeres Ridderuka for 57.gang i det 59 året – siden det første Ridderrennet 12. april
3. Riddercamp – 24.-28. august 2022
Riddercamp er et utendørs friluftstilbud der deltakerne bor i lavvoer, og er med på fjellturer, padleturer og rideturer i fjellet. Arrangeres for 6. gang i 2022.
4. BikeRidderCamp – 8.-11. september 2022
BikeRidderCamp var en testpilot i 2021, men blir et fullverdig medlem av vår arrangementsfamilie i 2022. Vi har sykkelturer på sti, grus og vei med fokus på grunnleggende sykkelferdigheter. Campen avsluttes med Ridderrittet og vil arrangeres for 2. gang i 2022.
5. Ridderrenn for Alle – Hele året
Dette er en digital portal der du kan finne noen å være aktive sammen med der du er eller bor. Målet med denne portalen er at den skal bli såpass brukervennlig og ha mange brukere at det vil bli et kjærkomment sted å finne noen å være aktive sammen med til daglig. Per i dag har vi en større jobb her i forhold til å få folk til å registrere seg, men vi fikk 125 unike brukere i forbindelse med lanseringen i mars. Der Ridderuka er gnisten til fysisk aktivitet er målet at denne skal lage gnisten om til aktivitetsflamme året rundt de 51 øvrige ukene i året. Møtene mellom deltakere og ledsagere skaper de magiske øyeblikkene som gir glede og minner for livet.

Her er et glimt fra BikeRidderCampen
https://vimeo.com/651186967

Her er gjenåpningsfilmen for Ridderuka 2022
https://vimeo.com/644714765

Her er en film fra Barnas Ridderuke
https://vimeo.com/646856325

Hør Statsminister Jonas Gahr Støre om Ridderrennet:
https://vimeo.com/644691798

En stor takk for raus støtte og verdifullt felleskap. Dere bidrar til å gjøre det mulige mulig.
Med vennlig hilsen
Anne-Kristin Wadahl
Generalsekretær