Oppsummering av Lions Norges Riksmøte 2022

Oppsummering av Lions Norges Riksmøte 2022

Publisert av Vibeke Katrine Aasland den 28.05.22. Oppdatert 16.08.22.

Her er en kort oppsummering av det 69. Lions Norges Riksmøte som ble arrangert 27. og 28. mai 2022 på Quality Airport Hotel Gardermoen.

Møtet ble åpnet klokken 1300 på fredag med et nydelig sangnummer av Marianne Henrikke Lindgaard-Berntsen. Hun var skikkelig sporty som steppet inn på kun få timers varsel. Både delegater og gjester ble ønsket velkommen av guvernørrådsleder Kjell Solstad og distriktsguvernør Jonny Haugseth.

Deretter fikk forsamlingen en grundig gjennomgang av en liten kommunes utfordringer under pandemien. Ettersom Gardermoen ligger i Ullensaker kommune, fikk kommuneledelsen over natten krevende utfordringer i forbindelse med smittevern og informasjon da Norge stengte ned i mars 2020. . Ordfører Eyvind Jørgensen Schumacher fortalte at krisestab ble satt øyeblikkelig, og med hjelp fra forsvaret og  frivilligheten, deriblant Lions, klarte kommunen å møte det enorme behovet for helsepersonell. Som følge av krigen i Ukraina har Ullensaker snudd seg raskt og sørget for at 200 flyktninger kan bosette seg.

Første del av riksmøtet ble holdt fredag ettermiddag. Først ble det formelle med innkalling, dagsorden, forslag til møteledelse og protokollførsel godkjent, før vi gikk gjennom rapporter. Kandidater til valg fikk deretter presentere seg. Så ble det holdt gruppearbeid med medlemsrekruttering som tema.

På kvelden fikk deltagerne muligheten til å mingle på bli-kjent-treff med pølser og quiz som underholdning. Takk til Pompel-Trond og Pilt-Rolf fra Lions Club Oslo Bryn som sørget for en uforglemmelig underholdende quiz!

På lørdag morgen ble vi først litt bedre kjent med vår kandidat til vervet som verdenspresident, Svein Berntsen fra Lions Club Askøy. Det er første gang Lions Norge har en kandidat til toppvervet i Lions International. Svein brenner for særlig to saker og de henger sammen, en bedre fremtid for verdens barn og klimaendringene som er en stor global utfordring der Lions kan bidra. 

Deretter fikk vi et inspirerende foredrag av Robert Mood om god verdibasert ledelse basert på ansvar, integritet, gjennomføringskraft og en balanse mellom omsorg og krav. Hans viktigste budskap er at frivilligheten er viktigere enn noen gang, og at enkeltmenneskers mot og engasjement betyr mye i kriser.

Så gikk vi til miniseminarer. Vi fikk informasjon og gode diskusjoner om våre fyrtårn, IT-verktøy og fornyelsesprosesser i klubben. Disse vil bli publisert på intranettet etter møtet slik at de kan sees og brukes på f.eks klubbmøter. 

I siste bolken lørdag ettermiddag var valgresultatet klart. Tidligere års valg av Yngve Lindgaard-Berntsen og Anne Katrine Fossum som neste års guvernørrådsleder og assisterende guvernørrådsleder ble stadfestet. For vervet guvernørrådsleder 2024-2025 ble Gunnhild Rein Almås fra Lions Club Fusa valgt. Gratulerer!

Siste innslag var statusrapport for Lions Røde Fjær. Nye medlemmer av potefamilien, den grønne (200.000 kroner) og en regnbue-pote (300 000 kroner) er nye farger å strekke seg etter! Se filmen!

"https://player.vimeo.com/video/712775967?h=92c9a6a043"