Om brannen på Beitostølen Helsesportsenter

Om brannen på Beitostølen Helsesportsenter

Publisert av Vibeke Katrine Aasland den 20.06.23. Oppdatert 08.09.23.

Tidlig morgen 14. juni startet en brann i taket på Beitostølen Helsessportsenter (BHSS). Generalsekretær i Lions Norge, Hroar Thorsen besøkte senteret søndag og snakket med direktør Astrid Nyquist, som har skrevet en redegjørelse om skadeomfanget og veien videre:

Kjære Lions venner!

Som mange av dere sikkert har fått med dere i media, har det vært brann her hos oss på Beitostølen Helsesportsenter (BHSS). Brannen startet i halv ni tiden onsdag 14. juni, og ble ansett som slukket godt utpå ettermiddagen samme dag. Heldigvis kom ingen mennesker eller dyr fysisk til skade! Alle ble evakuert på en rolig og god måte, først til idrettshallen vår, deretter med minibusser opp til Radisson hotellet i Beitostølen sentrum, der alle måtte bli natta over.

Det viser seg at brannen startet på taket av nybygget, altså det nye Familiehuset vårt, i overgangen der det bygges sammen med eksisterende bygningsmasse fra 2011. Familiehuset er tilnærmet uskadd! Brannen spredde seg imidlertid til eksisterende 2011- bygg, det vil si bygget som inneholder kjøkkenet og den store spisesalen vår, samt 16 av de nyere og beste brukerrommene. Dette bygget er totalskadd, henholdsvis av selve brannen og videre av vann- og røykskader.


Hva betyr så det? Jo, det betyr at vi har måttet stenge BHSS inntil videre. De brukerne som var på opphold ble sendt hjem før helga, og de som skulle ha kommet nå fremover får beskjed om at oppholdet er utsatt inntil ny beskjed gis. Uten kjøkken og spisesal er det begrenset hva vi får gjort. I tillegg har det jo gått hardt utover romkapasiteten vår i og med at 16 rom er satt ut av spill. I tillegg er ytterligere 13 av de nyeste og mest tilrettelagte rommene våre satt ut av drift, i den forstand at de er koblet til det bygget som brant. De er ikke «ødelagte», men det elektriske, sprinkelanlegg osv. er satt ut, og i tillegg kan ikke adkomsten benyttes i gjenoppbyggingsfasen av kjøkken, spisesal og de andre rommene.

Men, vi har jo fortsatt en del av de eldre rommene intakte + aktivitetsfasilitetene våre, så vi satser hardt på en gradvis gjenåpning for noen brukere fra midten av juli.

Vi er optimister, og håper at tilbudet er raskest mulig oppe og går igjen slik at de som virkelig trenger det kan få gjennomført sine opphold på senteret. Vi ser hvor mye det betyr for mange.

Takk for at dere tenker- og «heier» på oss, vi er veldig takknemlige for all den støtten dere gir oss, og – familiehuset vil bli et strålende tilfang til BHSS så fort det står ferdig.

Åpning var tenkt 7.11.23, men vi ser nok at det vil bli forskjøvet noe. Akkurat nå er det aller viktigste å få satt ressursene på å gjenreise kjøkken og spisesal.

Ønsker dere alle en riktig god sommer!

Vennlig hilsen

Astrid Nyquist, direktør BHSS

  • Last ned brevet fra BHSS som PDF nedenfor.