Nova har tegnet seg til topps i Norge

Nova har tegnet seg til topps i Norge

Publisert av Vibeke Katrine Aasland den 14.12.21. Oppdatert 04.05.22.

Vinneren i den norske finalen av Lions internasjonale fredsplakatkonkurranse 2021 heter Nova de Solis Solito. Hun går i 7. klasse på Kirkebygden skole i Enebakk. 

Tegningen er montert i bildet over som en illustrasjon. Se hele tegningen nederst i artikkelen.

Mange kåringer

Lions Fredsplakatkonkurranse er en årlig internasjonal tegnekonkurranse for barn mellom 11 og 13 år. Målet er å oppmuntre til refleksjon og kreativitet rundt tema fred.  

Det er Lions Club Enebakk som har organiserte konkurransen lokalt sammen med Kirkebygden skole. Nå jobbes det med å få organisert en markering som tar hensyn til rådende koronaregler. Premien til den norske vinneren er 5000 kroner, og det er hele klassen til Nova som bestemmer hva de skal bruke pengene til. I tillegg får hun en premie fra distriktet og klubben ettersom tegningen har blitt kåret som den fineste flere ganger.

Som nasjonal vinner er den flotte tegningen med videre i den internasjonale finalen. Normalt får den internasjonale vinneren og to familiemedlemmer en reise til “Lions Dag med FN" (LDUN), som vanligvis arrangeres i New York i mars hvert år.

Nå som koronapandemien begrenser både reise- og møtevirksomhet, er det usikkert hvordan LDUN blir gjennomført. I 2021 ble LDUN avholdt som et digitalt arrangement.

Vinnerne kontaktes direkte, og offentliggjøres  i forbindelse med LDUN i februar/mars. 1. premien er 5.000,- USD. De neste 23 vinnerne mottar en pengepremie på 500,- USD.

Kreativ tolkning

Tema for tegnekonkurransen var i år "We are all Connected", som oversatt til norsk blir "Vi er alle knyttet sammen". 

Kåringen fant sted i Lørenskog, lørdag 11. desember. Juryen har i år bestått av Karin Selmer Olsen, Hui Juan Melgaardsbakken og Haldis Sagvold, og de sier følgende om årets vinnertegning:

"Det var svært fine tegninger med i årets finale. Tegningen til Nova skilte seg først og fremst ut for sin kreative tolkning av temaet"

Distriktsvinnere

I den norske finalen deltok distriktsvinnere fra alle fem distrikter (se under). Klikk på det enkelte bilde for å få opp billedtekst.

Les mer om konkurransen: https://www.lionsclubs.org/en/start-our-approach/youth/peace-poster