Minda vant Lions fredsplakatkonkurranse

Minda vant Lions fredsplakatkonkurranse

Publisert av Vibeke Katrine Aasland den 04.01.21. Oppdatert 05.05.21.

I den norske finalen av Lions International Peace Poster Contest 2020, var det Minda Nysæter fra Sykkylven som tegnet seg til topps. 

Tegningen til Minda er nå med i den internasjonale kåringen i Lions internasjonale fredsplakatkonkurranse 2020-2021. Vinnerne der offentliggjøres i mars. Det var Lions Club Sykkylven Sigtuna som organiserte konkurransen lokalt og vil sørge for å arrangere en samling for overrekkelse av premien.

Tegnekonkurransen har et nytt tema hvert år, og handler alltid om fred. I 2020 var temaet "Peace Through Service" som på norsk blir "Fred gjennom å hjelpe". 

I den norske finalen deltok distriktsvinnere fra alle fem distrikter. Se de andre tegningene nederst i artikkelen.

Lions Fredsplakatkonkurranse er en årlig internasjonal tegnekonkurranse for barn mellom 11 og 13 år. Målet er å oppmuntre til refleksjon og kreativitet rundt fredstanken.

Minda Nysæter går i 7. klasse på Aure skole i Sykkylven i Møre og Romsdal.  Som vinner i den norske finalen får klassen til Minda overrakt 5000 kroner som premie. I tillegg får hun premier som både skolevinner og distriktsvinner.

Som nasjonal vinner går den fine tegningen nå videre til den internasjonale finalen. Normalt får den internasjonale vinneren og to familiemedlemmer en reise til “Lions Dag med FN”, som vanligvis arrangeres i New York i mars hvert år. Nå som koronapandemien begrenser både reise- og møtevirksomhet er det usikkert om denne markeringen blir gjennomført i 2021.

1. premien er 5.000,- USD. De neste 23 vinnerne mottar en pengepremie på 500,- USD.

Under ser du distriktsvinnere i våre fem distrikter: