Lions Tulipanaksjon 2020 og korona

Publisert av Vibeke Aasland den 15.09.20.

Nytt guvernørrådsmøte holdes tirsdag 17.03.2020 20:00 for avklaring av Lions Tulipanaksjon 2020.

Nå skjer endringer hyppig, og Lions Norge følger situasjonen nøye. Det er imidlertid lite sannsynlig at situasjonene i Norge vil endres mye før vår planlagte innsamlingsaksjon 25.april. På møtet tirsdag 17. mars vil guvernørrådet diskutere om vi bør foreta nye grep i forbindelse med aksjonen.

Guvernørrådet (styret) i Lions Norge har tidligere kommet med følgende beskjed (13.03.2020)

Tulipaner bestilt sentralt kan ikke avbestilles da disse allerede er satt i produksjon. Lions Norge er forpliktet til å kjøpe de tulipaner som vi har bestilt. Det er undersøkt med forsikringsselskapet, vi kan ikke søke erstatning for tulipaner som klubbene avbestiller.

Det foreslås derfor følgende:

•  Klubbene prøver etter beste evne å selge til bedrifter pr telefon og e-post
  • Alle medlemmer forsøker å selge til venner og kjente via telefon, Facebook eller andre digitale måter og, betaling kan gjennomføres via Vipps.
  • Skulle klubbene sitte igjen med mer tulipaner enn de pleier, gis disse bort til en institusjon som kan ha glede av dem. Disse tulipanene betaler klubben innkjøps pris for, ca. 3,50 kr pr tulipan.

Et innspill - folk som er syke hjemme vil sikkert sette pris på en tulipanbukett. Både bedrifter og privatpersoner kan være med og glede noen andre på denne måten!

Disse forslagene bes gjennomført i klubbene. Hvis klubbene ikke gjør dette, kan det føre til at Lions Tulipanfond vil få en redusert inntekt. Dette vil igjen føre til at midlene som stilles til disposisjon for Stiftelsen Det er Mitt Valg vil bli avkortet. Det kan medføre at antall Mitt Valg kurs vil måtte reduseres.

Reduseres antall kurs vil det kunne medføre permitteringer i Stiftelsen Det er Mitt Valg.

Guvernørrådet i Lions Norge ber derfor om at alle klubber gjør så mye som mulig for å opprettholde salget av tulipaner selv om klubbene ikke kan stå på stand.