Henning Kvitnes hedres med Lions Tulipanpris

Henning Kvitnes hedres med Lions Tulipanpris

Publisert av Vibeke Katrine Aasland den 27.05.19. Oppdatert 16.09.20.

Den folkekjære artisten Henning Kvitnes har mange gode gjerninger på samvittigheten som fortjener en stor takk. 

Lions Tulipanpris er en anerkjennelse for et spesielt engasjement for barn og unge. Prisen består av 50.000 kroner og deles ut i forbindelse med Lions Riksmøte i mai hvert år. 

Det var Lions Club Oslo Rustad/Lambertseter som har foreslått Henning til prisen med følgende begrunnelse: "Henning Kvitnes har gjennom sin status som musiker/artist bidratt kraftig til at Kirkens Bymisjon i Halden kan huse og gi mat til flere trengende."

Henning hedres også for sin åpenhet omkring eget rusmisbruk som varte i flere år på 1980- og 1990-tallet.

Et av bidragene til Kirkens bymisjon går gjennom salget av albumet "60 runder rundt sola". 40 kr per solgte skive går til bymisjonens arbeid. Som han selv sier, jeg har jo tilhørt de «håpløse». Som han selv synes er et fryktelig ord, da håpet er det siste som dør i et menneske. 

Henning vil derfor at pengene fra Lions Tulipanpris 2019 går til kafeen Møtestedet som drives av Kirkens Bymisjon. Kafeen ligger på  ligger på jernbanestasjonen i Halden, og der jobber Trond Henriksen. Trond er leder for ungdomsprosjektet og kafévert. Nærmere 80 ungdommer kommer jevnlig til kafeen i tillegg til de som har slitt noen år. Hans erfaring som tidligere kriminell og rusmisbruker vet han godt hvordan de har det. 

- Pengene kommer godt med, 50.000 kroner rekker faktisk til 5000 middager, forsikrer både Henning og Trond i sin takketale til Lions Riksmøte under åpningen fredag 24. mai.

 

Henning Kvitnes og Trond Henriksen er sammen med sine gode Lionsvenner som har gjort en solid innsats for at de to fikk tildelt Lions Tulipanpris 2019. Fra venstre Leif Aslaksrud fra Lions Club Oslo Rustad Lambertseter, Trond Henriksen fra Kirkens Bymisjon Halden, Henning Kvitnes og Bjørn Zarbell, Lions Club Oslo Bøler.