Ella fra Ullensaker tegnet seg til topps

Ella fra Ullensaker tegnet seg til topps

Publisert av Vibeke Katrine Aasland den 16.09.20.

Tegningen til Ella Søndenaa er kåret som den fineste i Norge og er videre i den internasjonale kåringen i Lions internasjonale fredsplakatkonkurranse 2019-2020.

Tema for årets fredsplakatkonkurranse var «The Journey of Peace». I den norske finalen deltok distriktsvinnere fra alle fem distrikter. (Klikk på pilene for å se de andre tegningene).

Juryen har i år bestått av medlemmer fra Lørenskog kunstforening, Hui Juan Melgaarsbakken , Frode Strindin og Haldis Sagvold.

- Juryen var enige om at tegningen var flott utført. De likte spesielt godt hvordan Ella har tolket oppgaven med å vise hvordan fredsarbeid er et puslespill med mange brikker, sier koordinator for tegnekonkurransen Vidar Waaden. 

Lions Fredsplakatkonkurranse er en årlig internasjonal tegnekonkurranse for barn mellom 11 og 13 år. Målet er å oppmuntre til refleksjon og kreativitet rundt fredstanken. Det er nytt tema hvert år.

Ella går i klasse 7 C på Ullensaker skole som ligger på Romerike, rett nord for Oslo. Som vinner i den norske finalen får klassen til Ella overrakt 5000 kroner som premie. Hun har tidligere mottatt premier som både skolevinner og distriktsvinner.

Som nasjonal vinner går den fine tegningen nå videre til den internasjonale finalen. Den internasjonale vinneren og to familiemedlemmer får  en reise til “Lions Dag med FN”, som arrangeres i New York den 7. mars 2019. Der overrekkes 1. premien på 5.000,- USD. De neste 23 vinnerne mottar en pengepremie på 500,- USD.

Lions Club Ullensaker har organisert konkurransen lokalt og vil sørge for å arrangere en samling for overrekkelse av premien. 

Årets jury, fra venstre: Hui Juan Melgaarsbakken , Frode Strindin og Haldis Sagvold.

Gratulerer Ella, og lykke til videre i den internasjonale konkurransen!

Fakta om Lions Fredsplakatkonkurranse

  • Lions Clubs International arrangerer i samarbeid med FN hvert år en internasjonal tegnekonkurranse for barn med fred som tema.
  • Lions Clubs International og FN har samarbeidet i over 70 år.
  • Det anslås at 450.000 tegninger årlig er med i konkurransen på verdensbasis.
  • I Norge deltar barn ved rundt 200 skoler.
  • Målet er å fremme kreativitet og refleksjon rundt temaet fred hos barn og unge.
  • I løpet av de siste  år har mer enn åtte millioner barn fra nærmere 100 land deltatt i konkuransen.
  • Tema for 2019-2020 var "The journey of peace". 
  • Les mer om Lions fredsplakatkonkurranse


FN og Lions
Lions er en frivillig, medlemsbasert humanitær organisasjon med 1,4 millioner medlemmer i over 200 land og geografiske områder. I Norge har vi nesten 10 000 medlemmer fordelt på 400 Lions-klubber.

Lions har en rådgivende rolle i FN når det gjelder humanitære spørsmål, et samarbeid som startet rett etter andre verdenskrig. FN ble stiftet i 1945 og året etter ble Lions grunnlegger, Melvin Jones, kontaktet for å bidra til å utvikle de ikke-statlige humanitære organisasjonene (NGOs).