Bli bøssebærer for LRF i februar!

Bli bøssebærer for LRF i februar!

Publisert av Vibeke Katrine Aasland den 06.01.22.

Siden 1966 har Lions gjennomført åtte landsomfattende Lions Røde Fjær aksjoner. I sum har Lions bidratt til ulike gode formål til en verdi på over 400 millioner kroner i 2020 kroner.

I den aller første aksjonen var formålet Beitostølen Helsesportsenter og aksjonen ble en suksess. Innsamlet beløp i 1966 var nærmere 90 millioner kroner, også i verdi av 2020 kroner. Ingen annen Lions Røde Fjær aksjon har samlet inn mer enn aksjonen i 1966.

Den viktigste grunnen for at Lions har klart å bidra til gode formål med alle sine aksjoner, er selve bøsseinnsamlingen der både medlemmer og støttespillere har bidratt med å gå med bøsse. Det har vært og er selve «motoren» i alle aksjonene og den aller største bidragsyteren under hver aksjon. Når formålet for aksjonen også denne gangen er til Beitostølen Helsesportsenter, er det begrunnet med at institusjonen må utvikles og tilpasses dagens behov for mennesker med funksjonsnedsettelser.

Derfor skal vi gjennomføre Lions Røde Fjær med bøsseinnsamling 12. og 13. februar 2022. Vi trenger all den hjelp og støtte vi kan få, for å lykkes med Lions Røde Fjær.

Svar på relevante spørsmål

Hvem kan gå med bøsser?

Det er Lionsklubbene som organiserer bøsseinnsamlingen lokalt. Hvis du kunne tenke deg å gjøre en innsats, ta kontakt med en Lionsklubb der du bor. Du finner en oversikt her: Finn Klubb 

Du kan også registrere deg på hjemmesiden lrf.no, så setter vi deg i kontakt med en klubb: Bli bøssebærer

Hvor skal vi gå med bøsser?

Tradisjonell bøssebæring er å gå fra hjem til hjem. Alle skal holde god avstand og bære munnbind hvis det er påkrevet i februar. Ingen trenger å ha nærkontakt, da bidragsytere kan vippse til det nummeret som står på bøssen.

Man kan også bidra til andre innsamlings aktiviteter som Lionsklubben arrangerer. Ta kontakt!

Digital bøsse

Alle kan lage sin egen innsamling på Facebook til inntekt for aksjonen. Mange lager en innsamling i forbindelse med sin bursdag. Kanskje vennegjengen eller kollegaene på jobben din kan finne på noe gøy for å samle inn penger til aksjonen?

Vi har også en side på Spleis der du kan opprette en innsamling til Lions Røde Fjær. Den finner du her: Lions Røde Fjær på Spleis

Vi setter stor pris på ditt bidrag!