Lions Fredsplakatkonkurranse

Lions Fredsplakatkonkurranse er en årlig, internasjonal tegnekonkurranse for barn mellom 11 og 13 år. Programmet heter "Lions International Peace Poster Contest" og er et samarbeid mellom Lions International og FN.

Målet med konkurransen er å oppmuntre til refleksjon og kreativitet rundt fredstanken, og passer fint for markeringen av den internasjonale fredsdagen i september eller FN-dagen 24. oktober.

Tegnekonkurransen har nytt tema hvert år, og handler alltid om fred. 

Tema for 2024 er «Peace Without Limits", oversatt til "Fred uten grenser"

Alle barneskoler i Norge kan delta med 7. klassene. Er din skole interessert i å delta, ta kontakt med din lokale Lonsklubb eller prosjektleder for konkurransen (se nederst på denne siden).
Oversikt over Lionsklubber i Norge: Finn din Lionsklubb

Noen fakta om Lions Fredsplakatkonkurranse

  • Lions International og FN har samarbeidet siden 1947
  • Lions Fredsplakatkonkurranse arrangeres i 2024 for 37. gang.
  • Det anslås at 450.000 tegninger årlig er med i konkurransen på verdensbasis.
  • I Norge deltar barn ved rundt 200 skoler.
  • Målet er å fremme kreativitet og refleksjon rundt temaet fred hos barn og unge.

Konkurranseregler

Konkurransen er åpen for ungdom som har fylt 11 år, og ikke er over 14 år, den 15.11.2024. Passer aldersmessig best for 7. klasse.

Tegningen må ikke være mindre enn 33 x 50 cm, eller større enn 50 x 60 cm. (A-2 er et gunstig format). Den må ikke være festet på kartong eller innrammet. Det er viktig at størrelsen på arket er innenfor de oppgitte målene.

Hver deltaker kan bare levere inn én tegning, som må være utført av ham/henne selv.

Bidraget må være deltakerens originaltegning, og håndlaget. Datalagede tegninger, fotografier og kopier godtas ikke.

Kritt, blyant, tusjpenn, kulltegning, pastellfarger og vann- og oljefarger godtas. OBS: Kulltegninger og pastellmalerier bør fikseres. Tegningen må ikke lamineres.

Tredimensjonale bilder aksepteres ikke. Ingenting må klistres på eller på annen måte festes på tegningen.

Tekst eller tall må ikke forekomme på tegningens forside. Kunstners navn eller initialer må settes på tegningen bakside.

Det er bare Lionsklubber som kan sponse konkurransen.

Tegningen bør være såpass fleksibel at den kan rulles sammen og sendes i en trekantet pappeske. Husk å sende med sporing. Unngå de runde rørene, disse kan rulle av traller og bli forsinket i posten. Tegningen må ikke brettes.

Skole og Lionsklubb avtaler hvordan bedømmelsen skal skje; rektor, lokal kunstner, klubbens kontaktperson eller jury. Tegningene skal bedømmes ut fra tolkningen av temaet, originalitet og kunstnerisk utførelse. Bare én tegning pr. skole kan gå videre til neste trinn i konkurransen. Tegning må ha original etikett med informasjon om vinneren (ligger i klassesettene). Tegninger uten original etikett kan diskvalifiseres.

Tidsfrister

01.10 Siste frist for klubbene å bestille klassesett fra Club Supplies Department, Oak Brook eller Lionskontoret i Oslo. Tegninger uten original etikett kan diskvalifiseres. Obs! Lionskontoret har kun et begrenset antall.

15.11 Siste frist for klubbene til å sende vinnertegninger til sin distriktsguvernør (DG) (poststempeldato).

01.12 Siste frist for DG til å sende distriktets vinnertegning til Sølvi Nordlund, Asheimveien 147, 1461 LØRENSKOG (poststempeldato). Send helst tidligere, slik at den kommer frem tidsnok til jurymøtet der landets vinnertegning blir kåret.

15.12 Siste frist for Lions Norge (GRL) til å sende Norges vinnertegning til PR-avdelingen i Oak Brook.

01.02 Siste frist for Lions internasjonale hovedkontor til å underrette finalistene.

Kontakt

Prosjektleder for fredsplakatkonkurransen:

Sølvi Nordlund, Lions Club Lørenskog/Fjellhamar.
Postadresse: Åsheimveien 147, 1461 LØRENSKOG

E-post: solvi@itube.no  Telefon: 918 77 955

Lenker:

Informasjon til Lions

 

Bli med på Lions Fredsplakatkonkurranse!

Bli med på Lions Fredsplakatkonkurranse!

"Fred uten grenser" er temaet for årets tegnekonkurranse for barn mellom 11 og 13 år. Konkurransen arrangeres for 7. klasse i Norge, og elever fra over land deltar

Les mer