Vil du delta på Lions ungdomsutveksling?

Vil du delta på Lions ungdomsutveksling?

Publisert av Vibeke Katrine Aasland den 21.09.21.

LIONS UNGDOMSUTVEKSLING I 2020 ER AVLYST PGA KORONA.
Er du klar for en fantastisk opplevelse? Her finner du info om programmet Lions Youth Camps & Exchange.

Er Lions ungdomsutveksling riktig for deg?
Er du mellom 18 og 21 år? Er du nysgjerrig på andre kulturer og levesett? Ønsker du å utvikle dine ferdigheter i andre språk? Har du lyst til å dyrke nye vennskap med personer med ulik bakgrunn, tro og skikker? The Youth Camp og Exchange Program (YCE) kan være muligheten du søker.

Om man skal oppsummere tilbakemeldingene fra ungdommer som har deltatt på ungdomsutveksling med Lions - hvilken overraskende fantastisk opplevelse!

Les et utvalg av reisebrevene her. 
Les også artikkel i medlemsmagasinet LION n2 2029-2020: "De fant tonen på Strandenga"

Som YCE deltaker vil du:

  • Leve med en familie i et annet land
  • Møte mennesker på din alder fra hele verden
  • Lære om Lions humanitære arbeid der du kommer
  • Utdype din forståelse av deg selv og verden rundt deg
  • Lære om forpliktelsene vi alle deler - og forskjellene som vi respekterer hos hverandre – uansett hvor vi bor
  • Hva kan du forvente?
  • Som utvekslingsstudent kan du forvente å en unik kulturell opplevelse. Vertsfamilien vil behandle deg som et medlem av familien og forventer ditt engasjement i vanlige daglige rutiner og familiens måltider. Du vil delta i sosiale aktiviteter og besøke kulturelle severdigheter som arrangeres av vertskapets Lionsklubb. Det forventes at du har gjort deg kjent med skikker, forventninger og grunnleggende språk i vertslandet før besøket og ha et ønske om å lære mer. Vær oppmerksom på at en utvidet reise utover det som er planlagt gjennom Lions utvekslingsprogram ikke er mulig. Likevel - du kan forvente en uforglemmelig opplevelse som vil åpne ditt sinn og utvide ditt verdensbilde.

Hva forventes av deg?
Det offisielle leirspråket er vanligvis engelsk. Leirspråket i Tyskland kan være både engelsk og tysk. De franske leirene har både engelsk og fransk som leirspråk.

Som vår utvalgte student må du akseptere og forstå fullt ut at du er kommet til annet land med andre normer og livsformer. Det forutsettes og forventes at deltagerne har en stor grad av modenhet for å kunne takle utfordringer og opplevelsen ved å bo hos én eller flere forskjellige familier i et land langt hjemmefra. En erfaring hvor vertsfamilien for eksempel snakker dårlig engelsk må kunne takles på en positiv måte.

I tillegg skal studentene rette seg etter det enkelte lands normer for skikk og bruk i forhold til sømmelig oppførsel.

NB! Lions har ufravikelige og strenge regler i forhold til rusmisbruk. Lions har nulltoleranse overfor rusmisbruk. Organisasjonens holdning til narkotika kan ikke misforstås, og studenter som ikke retter seg etter arrangørens forbud, må forvente å måtte avslutte oppholdet umiddelbart, og reise hjem for egen regning.

Når og hvor kan du reise?
Lions Norge kan tilby reise og leiropphold til ca. 60 norske ungdommer i mange land. Det er vanligvis 25-30 deltagere på hver leir, og vi kan sende inntil to norske deltagere på hver leir. I Europa har leirene vanligvis en varighet av 2 uker, kombinert med vertsfamilieopphold en uke før eller etter leiren. Leirene arrangeres stort sett i tidsrommet mellom 20. juni og 15. august. I USA og i andre oversjøiske land er oppholdet 5-6 uker.

Det arrangeres ca 100 leire i 40 land over hele verden.
Norske ungdommer er også velkomne til våre norske leire.

Hvordan søke?
For å delta på Lions ungdomsleir i utlandet, må du først ta kontakt med en Lionsklubb i ditt nærmiljø. Hvis den lokale Lionsklubben ønsker å støtte deg, må klubben sørge for at søknadspapirer og dokumentasjon kan sendes videre innen 1. februar. Derfor anbefaler vi at du tar kontakt så snart som mulig og helst innen 1. januar. Vi har et begrenset antall plasser, og booking gjøres hele høsten og vinteren frem til februar. Så ikke vent for lenge!

Her finner du en oversikt over Lionsklubber i Norge

Er du usikker på hvilken klubb du kan kontakte eller har andre spørsmål, ta kontakt med koordinator Marielle Fauerskov Soos, 958 96 997, yepc.europe@lions.no