Distrikt D | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Distrikt D

Forsiden > Distrikt D

Nyheter fra klubbene / Lions sentralt

Løvenytt Mai 2020

Da er våren kommet, og vi nærmer oss feiring av 17.mai, om enn på en noe annerledes måte enn normalt. Det er kommet litt stoff til Løvenytt også, selv om det er litt mer stille på aktivitetsfronten nå i disse tider. Likevel er det mye å glede seg over. Ønsker dere alle en fantastisk fin 17.mai, og send gjerne bilder til Løvenytt slik at vi kan oppsummere 17.mai feiring i bilder i neste nummer.

Jeg var koronapasient i koma. Dette er min hyllest til helsearbeiderne.

Her er et leserinnlegg som medlem av LC Moland Arne Menne har skrevet. Heldigvis har det gått bra for Arne. Selv om han fortsatt er under opptrening er han snart frisk. Alle Lions-klubbene har måttet droppe loppemarkeder, sette møteaktiviteter på pause osv. Arnes innlegg setter litt perspektiv på alt dette.

Lions Club Sem feirer 50 år i aktiv tjeneste som humanitær serviceorgansisasjon

Lions Club Sem ble etablert 7. april 1970 og kan gjennom 50 år vise til store og små prosjekter som har gitt hjelp til mange både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Lions Club Sem hadde planlagt 50-års jubileumsfeiring 16. april med gratis jubileumskonsert på Hotel Klubben for byens befolkning. Samme kveld hadde klubben invitert gjester sammen med Lions-medlemmer til jubileumsmiddag og høytidelig samvær med utdeling av gaver og utmerkelser. Så kom koronautbruddet og jubileumsfeiringen måtte dermed avlyses.

Løvenytt April 2020

Da er nytt nummer klart, litt lesestoff kan gjøre godt i disse tider.

Et lite sitat fra R.W. Emerson kan være greit å leve etter i disse koronatider: "Legg deg på minnet, at dagen i dag ALLTID er den beste dagen i hele året."

Støtt brønn ved Stedward Junior School i Uganda

Broenner-i-Uganda_large

Illustrasjonsfoto

Klubbene i distrikt D oppfordres til å finansiere en brønn ved Stedward Junior School i Uganda.
Betal inn til kontonr. 1202.35.16746
Brønnen er alt ferdig, finansiering gjenstår.

TabitaSenteret - Gatebarna de utsatte og svakeste. Vipps til 10042!!

TabitaSenteret – IR-prosjekt i distriktet vårt - i Ogre øst for Riga har måttet stenge på grunn av koronautbruddet. De få ansatte ved senteret lager nå matpakker som deles ut til barna gjennom døra og vinduet. 

TØNSBERGS BLAD 31. MARS 2020

Frivilligheten merker koronautbruddet

Av Mariann Valla (informasjonsansvarlig i LC Sem) og Robert Kallekleiv (informasjonsansvarlig i LC Tønsberg)

Lions Norge besluttet nylig å avlyse den landsomfattende Lions Tulipanaksjon, en innsamlingsaksjon som har vært gjennomført i slutten av april i over 30 år

Løvenytt Mars 2020

Det er en annerledes tid vi er inne i, nå som korona er spredd over hele verden. Jeg er glad vi har et godt helsevesen som står på for dem som trenger det som mest. Jeg er glad for alle som jobber og gjør det mulig å holde hjulene i gang, selv om handelen er noe mer begrenset enn den ellers ville vært. Løvenytt er full av gode historier fra klubbene, og kanskje det kan være litt godt å få litt ekstra lesestoff i disse tider.

TØNSBERGS BLAD 6. MARS 2020

Kan du hjelpe Per med noen navn?

Per Rosenblad Brun er på jakt etter kandidater til Lions Kulturpris, og håper Tønsbergs Blads lesere kan hjelpe ham med å finne dem.

FOLKEMØTE OG ELEVMØTE i samarbeid med NNPF og Lions avlyst!

9. mars 2020 valgte NNPF i samarbeid med Lions-klubbene i Tønsberg-distriktet å avlyse Folkemøtet og Elevmøtet 16. mars i Oseberg kulturhus i Tønsberg, for å vise hensyn til koronasmitte ved store arrangementer.

NNPF og Lions planlegger nye møter til høsten da mange har vist stor interesse for møtene.

Historien om slaveskipet Donau

 1. Foredrag ved Even Trygve Hansen, 
  Even har jobbet 40 år i mediabransjen som journalist og redaktør. Var informasjonssjef i SAS under Janne Karlsson. Deretter jobbet han fem år som rådgiver på Holocostsenteret på Bygdøy.
  Skipet var et moderne frakteskip som ved krigsutbruddet ble beordret inn i den tyske marine til å frakte soldater, våpen, materiell og jøder. I 5 år gikk skipet i skytteltrafikk mellom Oslo og Stettin og totalt ble 742 ? jøder deportert fra Norge hvorav kun  31 overlevde.
  I januar 1945 var skipet i Oslo og fullastet med soldater, 450 hester, ammunisjon og materiell satte den kurs mot Stettin. Syd for Drøbak bla båten sprengt av ladninger montert av Max Manus og Roy Nilsen. Med stor slagside ble skipet styrt mot land og alt mannskap unntatt en overlevde.
  Derimot druknet samtlige hester noe Max Manus var lei seg for.
  Skipet ble liggende på stedet delvis under vann til 1952 da den ble heist opp og fraktet til Aker Mek for reparasjon. Det ble det ikke noe av og båten ble i stedet hugget opp.

  Presidenten takket for et meget interessant foredrag og overrakte en flaske vin.

Løvenytt Februar 2020

Da er februarnummeret her slik at dere alle har nok lesestoff i vinterferien. Du oppdaget kanskje i Januar at det er kommet inn Quiz i bladet. Nå er det nye spørsmål klar til dere.

UNGDOMSMILJØET VÅRT - Ruser barnet ditt seg?

Norsk Narkotikapolitiforening i samarbeid med Lions inviterer til Folkemøte i Tønsberg med tema UNGDOMSMILJØET VÅRT.

TØNSBERGS BLAD 16.01.2020

Vet du om noen som har utpekt seg innen kunst- og kulturlivet i Tønsberg?

GRATIS 50-ÅRS JUBILEUMSKONSERT

Lions Club Sem inviterer til gratis jubileumskonsert på Hotel Klubben torsdag 16. april 2020 kl. 18:00.

LC Kristiansand hjelper utviklingshemmede til Hovdenleiren

Agder Idrettskrets arrangerer hvert år et vinteraktivitetstilbud for utviklingshemmede fra Agder på Hovden. Arrangementet er for mange årets høydepunkt, og en inspirasjon til å holde seg i form resten av året. Vi støtter arrangementet med 10 000 kroner.

Løvenytt Januar 2020

Godt nyttår til dere alle!

Her kommer årets første Løvenytt i 2020, med masse flott innhold som dere har sendt inn.

Løvenytt har også sendt en mail til alle presidenter og sekretærer med spørsmål til neste klubbmøte. Det er ønskelig at alle klubbene kommer med tilbakemelding på hvor mange i klubben som leser Løvenytt, og om dere har spesielle ønsker for nytt innhold. Løvenytt er helt avhengig av at dere i klubbene er aktive og deler alt det flotte dere gjør, både av aktiviteter som gjør at det blir penger i kassen, men også resultatet av hvilke bidrag dere gjør i samfunnet. Løvenytt har mottatt noen tilbakemeldinger og gleder seg til at resten av klubbene kommer med svar tilbake. 

Stein Torleif Bjella - Fin konsert på januarmøtet i LC Ål.

Stein Torleif Bjella er etterkvart godt kjent norsk trubadur - frå Ål.

Tekstene hans er både gode songtekster, teater og diktbok.

LIONS CLUB SEM KULTURPRIS 2020

Formålet med prisen er å hedre en person, en institusjon eller en organisasjon som utpeker seg innen det lokale kunst- og kulturlivet i Tønsberg kommune til beste for barn og unge.

Løvenytt Desember 2019

Da er siste nummer i kalenderåret 2019 her. Jeg fikk ikke med alle artikler denne gangen, men de kommer i januar 2020. 

Løvenytt November 2019

Vinteren er kommet og det er godt å være inne i sofakroken. Hva er vel da bedre enn å lese litt om hva som har skjedd i vårt flotte Lions-distrikt. Det er mye å glede seg over - og mye å se frem til.

Pop-Up Marked: Kjempesalg i Lions lokaler på Eydehavn

Lørdagene 23. - og 30. november fra 12:00 til 15:00, vil vi selge ut et stort varelager etter en konkurs i en kjøkkenutstyrsbutikk.

Lions Club Ål - Fredplakatkonkurranse 2019 - 2020

Lions Club Ål har hatt den årlege teiknekonkurransa i regi av Lions Intarnational. Tema i år er «Journey og Peace» og vinnar i Ål deltek i ei nasjonal tevling om beste bidrag som så går til ein internasjonal finale.

I år var Leveld skule og Torpo skule deltakarar med 38 innleverte teikningar frå elevar i 6. og 7. klasse.

Det var god kvalitet og høg innleving frå dei unge kunstnarane dette året og. Dommar i tevlinga var kunstnaren Trond Andersson, saman med Per-Egil Kolsrud og Edvin Ræstad frå klubben.

Verden beste kransekake til Jul!

Lions Club Tjøme selger også i år julens beste kransekake. Den har 18 ringer, er ferdig pyntet
og veier hele 1100 g.

Pris kr. 250,- pr. stk.

Kakene kan bestilles hos Frank Sørensen, Mob nr 926 18 128,

e-post: fysoeren@online.no eller: tjome@lions.no

Frist for bestilling søndag 17. november 2019

Lions Club Mandal selger strøsand

Nå nærmer det seg vinter og holkeføre, her i Mandal kan dette gi svært glatte innkjørsler og trapper.

TØNSBERGS BLAD 22. MAI 2019

Medlemskap i Lions

Av Mariann Valla, President i Lions Club Sem

Lions Club Sem er distriktets største Lionsklubb med 40 kvinner og menn som ønsker å bruke noe av sin fritid til å hjelpe andre. Medlemskap i Lions skal også gi mulighet til personlig utvikling og inspirasjon i et miljø preget av vennskap og entusiasme. Lions er politisk og religiøs nøytral, og har et felles verdigrunnlag og felles mål. Lions oppgave er å skape forståelse for verdens behov for humanitær hjelp, og yte frivillig innsats med lokalt engasjement og internasjonalt samarbeid.

ENDA ET VELLYKKET ELDRETREFF!

Lørdag den 26. oktober arrangerte LC Modum igjen sitt årlige eldretreff på kulturhuset i Vikersund. 

TØNSBERGS BLAD 28. OKTOBER 2019

Nå ringer snart disse ungdommene på dører

Snart banker elever fra 8. trinn ved ungdomsskolene i Tønsberg på dørene med tilbud om å kjøpe Tønsbergkalenderen.

LEVE EN DRØM - REISE MED VIND. Foredrag av Harald Solfjeld.

Lions club Moland var så heldig å få besøk av Harald Solfjeld på siste medlemsmøte. Harald Solfjeld ble landskjent da han ble reddet av et lasteskip i havet utenfor New Zealand i slutten av november 2017. Harald bor på Flosta og er godt kjent av mange medlemmer.

Løvenytt Oktober 2019

Da er omsider oktober nummer av Løvenytt klart. Mange flotte historier å lese om denne gangen.

Lionskonferansen 2019

Lions distrikt D har gleden av å invitere til Lonskonferansen på Hotell Klubben, Tønsberg, 26 oktober. I år har vi et spennende program hvor du blant annet kan høre om mulighetene for å bli Søppelfri.

Medlemsmøte og festlig samvær med våre damer

LC Bamble avviklet sitt medlemsmøte 13. sept. 2019 i Brevikstrand Grendehus med sine respektive damer i festlig lag. Krabber og reker m.m. var festmenyen.

Løvenytt September 2019

Høsten er her med regn og vind og innevær på menyen. Selv om det er normalen på menykartet så glimter det til med full sol på værkartet for helgen, så det er bare å komme seg ut i solen.

LIONS HØSTKONSERT

Lions Club Sem arrangerer sin årlige høstkonsert i Tønsberg domkirke tirsdag 24. september kl. 1930.

Jubileumsgave - LC Sem gjennom snart 50 år

Med stolthet og takknemlighet mottok medlem i LC Sem jubileumsgave i og med at klubben snart fyller 50 år.

Løvenytt August 2019

Da er August nummeret klart. Det har tatt litt tid å få ferdig for distribusjon siden hjemmesidene har vært nede. Men bedre sent enn aldri.

Løvenytt Juli 2019

Da er juli snart unnagjort og vi er på vei inn i August. Løvenytt er sen denne måneden grunnet ferie, som forøvrig var veldig deilig og kjærkommen etter en hektisk vår.