Distrikt C | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Distrikt C

Forsiden > Distrikt C

Nyheter fra Distrikt 104 C

Kjedeoverrekkelse 2020

Koronatider eller ikke, fiskalåret 2019/2020 er over. All møtevirksomhet etter 3. mars ble avlyst, men under styremøtet 18. juni, ble kjedet overrakt fra avgående president - Alfred Kval - til vår nye president, Stener Irgens.

I disse koronatider

Lions Club Bergen Vest har - som mange andre organisasjoner - vært nødt til å utsette sine medlemsmøter og andre aksjoner, som ikke er forenlig med dagens koronasituasjon.
Det forhindrer oss ikke i å sørge for å glede en av våre mågrupper. Hva passer ikke da bedre i disse tider enn å tildele tre klargjorte iPader til Frieda Fasmers Minne - som da kan forbedre muligheten for de eldre å kunne oppnå kontakt med familie og venner - godt hjulpet av personalet.

Overrekkelsen fant sted mandag 20. april 2020 ved vår president Alfred Kval.

Tekst: Karl Strydom Eidesund

Lokalavisen Sydvesten har i dag lagt ut artikkelen her:

https://www.sydvesten.no/nyheter/2020/04/21/delte-ut-ipader-til-sykehjemmet/

Lions Club Fusa arrangerte rockekonsert og dans for unge med funksjons-nedsetting 5. mars i Fjorden arena.

Konserten var arrangert for 4. året på rad og er eit samarbeid  mellom Lions- klubbane Os, Samnanger, Kvam og Fusa. Nytt av året var at konserten blei laga til i den nye «storstova» i Eikelandsosen; Fjorden arena. Hoved- sponsor var også i år Fusa Kraftlag.

Ridderuka med Ridderrennet avlyses på grunn av Korona-viruset.

Foreningen Ridderrennet meddeler dette i en pressemelding i dag.

Årsnåler

På marsmøtet ble Arvid Berntsen tildelt nål for 15 års medlemskap og Otto Rognvik for 10 års medlemskap! Gratulerer til begge to!

Nytt medlem 2020

På medlemsmøtet 3. mars ble Vidar Helge Venge opptatt som nytt medlem i Lions Bergen Vest. Vidar drev tidligere sitt eget blikkenslagerfirma, er nå pensjonist.

Hjertelig velkommen i klubben, Vidar!

LC Fana Vest sponset politiet

LC Fana Vest sponset en studietur til USA for to politibetjenter fra narkotikaavsnittet i Bergen.

Lions teiknekonkurranse

Teiknekonkurranse

Vinnar av årets fredsplakat, Vilde Skibenes frå Nore Fusa skule, fekk premien sin på klubbmøtet 6. februar. Ei flott teikning der skilnaden mellom dei som har det bra og dei som ikkje har det bra her i verda var illustrert. Vilde fekk med seg ein gåvesjekk på 500 kroner samt diplom.
I år var fire skular i Fusa med på konkurransen. Vilde vann, og vi gratulerer. På biletet er klubbleiar Andreas Næss (t.v.) og Einar Martinsen med. Det er Einar som årvisst har styrt med prosjektet, og reist rundt til skulane med orientering og tilbod om deltaking.

Mitt valg

Mitt valg

For en gjeng! Tusen takk til Strandvik Montersorri skule, Vinnes friskule, og Hålandsdalen Montesorri skule for at dere valgte MITT VALG

Dere er en gjeng med flotte og engasjerte folk som vi gleder oss til videre samarbeid med. Her ser dere bilde fra Strandvik og Vinnes skule som hadde felles kurs på Strandvik. Vi ønsker dere lykke til videre m ed implementeringen av MITT VALG.

Knut Villanger hedret for 35 års medlemskap i Lions Club.

Knut villanger har vært medlem i Lions Club siden 1. september 1984. 

Medlemsmøte med opptak av to nye medlemer

Tysdag 14.01. hadde me klubbmøte på Brakanesstovo. Vanlege møtesaker og opptak av medlemer + severing og vinlotteri. 

Claes Victor Smith til minne

Claes Victor Smith, f. 27 april 1946, d. 26. desember 2019

2. juledag fikk vi den triste meldingen at Claes var død. Han er det tredje medlemmet vi har mistet i underkant av et halvt år.

Under bisettelsen i Loddefjord kirke i går, 8. januar 2020, holdt president Alfred Kval følgende minnetale:

Det var med stor sorg vi i Lions Club Bergen Vest mottok meldingen om at Claes var gått bort.

Claes var et positivt og hyggelig menneske - en god kamerat som passet godt inn i Lions sosiale arbeid.

Han ble medlem i Lions Bergen Vest 1992, han var altså en aktiv Lions i 27 år.

Claes var min fadder, dvs at han anbefalte meg som medlem i Lions Bergen Vest - som jeg er takknemlig for i dag.

Claes var i mange år med i styret som sekretær. For øvrig har Claes deltatt i våre ulike komiteer, hvor han hadde flere verv - bl.a som leder i eldrekomiteen med stor entusiasme.

Parkinsons sykdom preget Claes i mange år, han var meget takknemlig for at noen av oss i klubben er med på forskningsprosjektet på  Haukeland sykehus som nå er i sitt 12 år.

Vi takker Claes for solid innsats i Lions Bergen Vest og for godt kameratskap gjennom mange  år.

Vi lyser fred over hans minne.

Julens "vakreste eventyr"

Årets tradisjonelle juletrefest for barnehagebarn i Bergen Vest ble arrangert i Vadmyrahallen mandag 6. januar kl 11-13. I år var det påmeldt 261 barn og 64 voksne fra sju barnehager. I tillegg møtte 25 medlemmer og ledsagere opp for å ta seg av det praktiske - mat og drikke til de fremmøtte, ordne ringene rundt juletreet etc. Festen ble ledet av Berit Hundvin Tveito. 
Barna kom marsjerende inn til fin "julemusikk" av Hilmar (gitar) og Audun (trekkespill), så da var festen i gang!

Etter bespisningen var det tid for gang rundt juletreet. Berit fikset det som smurt; kalte frem én og én barnehage, så det gikk kjempeflott med ringene! For mange barn var det kanskje første gang de gikk rundt juletreet, men synge, dét kunne de! Helt fantastisk! De ble jublende glade da de skjønte at Nissen ville komme hvis de sang "På låven sitter nissen"... og han kom! "Nisseposene" ble tatt imot med takk, så da det meste var tømt, var det tid for tryllekunstneren. Tradisjon, dét også! "Andini" klarte å fange oppmerksomheten deres med én gang han viste seg! Da showet var over, var det tid å gå til garderobene og få på seg regntøyet og vandre tilbake til de respektive barnehagene.  En vellykket fest, ble det ytret fra personalene.

Tusen takk for velvillig "sponsing" til: Vadmyrahallen, Vestkanten Storsenter - som kom med/og hentet juletreet, Audun og Hilmar for flott musikk, Kiwi for klementiner til "nisseposene" og ikke minst - RieberFondene!

Melvin Jones tildelt fire medlemmer i desember 2019

Da LC Fana Vest arrangerte sitt årlige julemøte 6. desember, ble fire av medlemmene hedret med Melvin Jones Fellowship (MJF) for deres mangeårige og gode innsats i klubben.

Voss lions med gåve til sjukehusborn

hordaland

No skal born som kjem inn på operasjonssalen på Voss sjukehus, få ei gåve.

B Ørjan Brattetveit  Avisa Hordaland

Så er juleforberedelsene i gang....

... for noen av oss!
Leder for klubbens "indre liv", Harald Rutle, hadde fått avtale med firmaet "Strilalam" om å besøke dem og lære å sy lammerull! Så i dag, tirsdag 19. nov. 2019, stilte ti av medlemmene opp i produksjonlokalene på Algrøyna (Sotra). Her ble vi møtt av brødrene Svein og Normann Lillebø, og deres niese Hilde. Svein innledet med firmaets historie - fra mobilt slakteri til ferdig produserte lammeribber, fårelår, lammeruller, raket fårekjøtt, fåre-roastbiff og andre produkter av lam/sau. En kunne også kjøpe flotte lamme-/saueskinn. Det var imponerende å se hva de hadde fått til etter oppstarten for ti år siden!

Vi hadde et par kjempekoselig timer "rundt bordet", mens vi alle - etter Normanns demonstrasjon - så godt vi kunne  - forsøkte å få til vår "egen" lammerull! Skikkelig kjekt og ikke minst - sosialt!

Torstein Skåtun fekk ærespris

Lions Fusa sang- og musikcompagnie sin beste – og einaste – bass fekk LIONS sin høgaste heiderspris på sommaravslutninga. Ikkje for songen denne gongen, men for arbeidet og engasjementet sitt i klubben gjennom 30 år.

Hjemmeside for Lions Røde Fjær 2020 og innloggging

Innsamlingsaksjonen Lions Røde Fjær 2020 har fått en splitter ny hjemmeside — lrf2020.no. 

Nytt medlem 2019

På medlemsmøtet 5. november 2019 hadde vi gleden av å ta opp Eirik Otto Skogen som nytt medlem i LC Bergen Vest.
Velkommen i klubben, Eirik!

Lionskalenderen 2020

Så er atter ett år gått, og det er tid for ny kalender! Salgsdagene var fredag 2. og lørdag 3. november -19. Kalenderen er et prosjekt mellom LC Bergen Vest og LC Laksevåg. Vi er så heldige å få stå på strategiske salgssteder i nærområde, først og fremst Vestkanten storsenter, Drotningsvik senter, Alvehaugen v/Rema og Mathopen.  (LC Laksevåg holder seg til "sitt" distrikt, Indre Laksevåg.) Kalendersjefen vår, Arvid Berntsen, sier seg godt fornøyd med årets salg, men fremdeles er det kalendere igjen.... 

Sonemøte i Vik for sone 1

Svein Hansen (ITC/PRC) var på sonemøte og snakka om data

Svindelforsøk på e-post

De siste dagene har flere Lionsklubber blitt forsøkt svindlet på e-post. 

Jahn Gunnar Gundersen til minne

Jahn Gunnar Gundersen, født 04.03.1935, død 28.09.2019, ble fredag 11. oktober bisatt fra en fullsatt Loddefjord kirke.

Klubbens president, Alfred Kval, holdt følgende minnetale:

Det var med stor sorg vi i Lions Club Bergen Vest mottok meldingen om at Jahn var gått bort.

Jahn var chartermedlem - det vi si at han var med og startet klubben i 1982. Han var altså en aktiv Lions i 37 år. I disse årene hadde Jahn flere verv. Han var med i styret noen år.

For øvrig har han deltatt i våre ulike komiteer med stor entusiasme. Han var alltid en av de første som meldte seg, når det var snakk om dugnadsarbeid i klubben. Alltid beredt til innsats for klubben.

Jahn var et positivt og hyggelig menneske - en god kamerat - som passet godt inn i Lions´ sosiale arbeid. Han vil bli dypt savnet  i Lions Club Bergen Vest.

Vi takker Jahn for solid innsats for klubben og lyser fred over hans minne.

 

Tilbud om lederkurs

Lions Norge har i flere år arrangert lederkurs for sine tillitsmenn. Fra og med i fjor har Lions Norge dekket kostnadene for disse kursene for alle medlemmer unntatt reisekostnader. Disse må dekker av klubb, distrikt eller den enkelte. Vi oppfordrer medlemmene til å benytte disse sentrale kursene som arrangeres på Gardermoen fredag til søndag. Vil sterkt anbefale alle som måtte være interessert i lederoppgaver i egen klubb, sone eller annet innen Lions, eller kanskje å ha det på egen CV, om å melde seg på.

Enda en gjeng på Tråastølen

I slutten av august 2019 var det "Botreningen" som fikk et flott opphold på Tråastølen. Botreningen holder til på Laksevåg og er et tiltak for rehabilitering for tidligere rusavhengige. Her lærer de seg det å bo, lage sunn mat, og tilpasse seg dagens samfunn. Det er en svært positiv og kjempetrivelig gjeng, som viser stor glede ved å være på Tråastølen, forteller Ola Martin Rongved.

Tråastølen - populært leirsted

For andre året på rad var det fra 5. til 7. juli 2019 FARGESPILLs tur til å besøke Tråastølen. Turen var i regi av vår klubb, LC Bergen Vest, sammen med  LC Sotra og LC Askøy. Vi har gjennom disse turene med Fargespill fått en nær og god kontakt med gruppen, der forskjellige kulturer møter hverandre gjennom musikk og dans, sier Ola Martin Rongved, som sammen med bl.a. Bjørn Haugen og Stener Irgens, var med på turen.

Ola Martin vil berømme samarbeidet med medlemmene fra LC Sotra og LC Askøy som var med og transporterte de 20 ungdommene tur/retur Bergen/Tråastølen, samt kjøring i Hardanger. Hver av klubbene bidro også med kr 2.000,- til arrangementet. 

Lions Røde Fjær 2020 mobiliseringsfilm

Innsamlingsaksjonen Lions Røde Fjær 2020 går til bygging av et kompetansehus på Beitostølen Helsesportsenter.

Lionskonferansen i Tønsberg 2019

Lørdag 26. oktober arrangeres den årlige Lionskonferansen - en møteplass for alle med fokus på inspirasjon, utvikling og glede.

Nyheter fra Distrikt 104 C

Distrikt 104 E6 med Vest Agder er nå blitt Distrikt 104 C Men nå uten Vest Agder. Nå har vi fått med oss Søndre Sogn og Fjorande.

Alle har også fått nye sone nr. Se siste løveposten for info om dette.

PS: Jeg har ny Epostadresse:   c.itc@Lions.no

Mvh Svein Hansen