Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Storhamar

Forsiden > Innlandet > Storhamar

Nyheter

Nå kan du få låne hjertestarter

Konserter, møter, stevner og festivaler kan bli tryggere møtesteder. På Frivillig-sentralen er det nå gratis hjertestater til utlån.

KORONA

I disse KORONA-tider har styret i LC Storhamar valgt å avlyse medlemsmøtet onsdag den 18. mars. Likeledes har styret, etter anbefaling fra Prestrud-senteret, besluttet å avlyse krokvelden den 19. mars.

Styret kommer tilbake til hva vi gjør videre utover våren på et senere tidspunkt.

Årets kalenderpenger delt ut til lokale formål

For 21. året på rad delte Lions-klubb Storhamar ut overskuddet etter fjorårets kalenderaksjon.
Utdeling av kalenderpenger_l

Onsdag ble årets gaver etter Lions kalenderaksjon delt ut. Foran fra venstre Marianne Bjørke (HIL Tennis), Christin Olderbråten (Mitandi), Iren Qvigstad (Klukstuens venner), Bak fra venstre Per Arne Johansen, Tor Otto Fougner, Stein Forfang, Ingrid Robøle (Hamar Skiklubb), Knut Vidar Lund, Anne Thingstad Eriksen (Hamar Frivillighetssentral), Jan Egil Guriby og Steinar Tønsager. FOTO: Eli J. Haugen

Kalenderpenger

Lionskalenderen for 2020 viderefører tradisjonen med historiske bilder og motiver fra Hamar. 2020-kalenderen er utsolgt, og det gir et overskudd på ca. kr 350.000. Det er tydelig at kalenderen er populær. Lionsklubbene har i løpet av 21 år gitt nesten 5 millioner kroner til lokale gode formål i Hamar. Lions er stolte av, som en del av Hamars omfattende og viktige frivillighet, å bidra til at en rekke frivillige organisasjoner, institusjoner og andre har fått midler til å gjennomføre tiltak til nytte for kommunens innbyggere.

I år deler kalenderaksjonen ut 277.000 kroner til 7 ulike og svært forskjellige formål. Årets hovedformål er delfinansiering av minibuss til Klukestuens Venner, som får 150.000 kroner+100.000 fra Vang Lions. Bilen vil være et tiltak til glede for beboerne. I tillegg får Frivilligsentralen bidrag til sin barnetreffgruppe, HIL Tennisgruppe til montering av trimapparater i Hamar Park, Hamar Skiklubb og Ajer Innebandyklubb til sin virksomhet for barn og ungdom, et bidrag til et vannprosjekt i Mitandi i Uganda og en hjertestarter anskaffes for lokalt utlån ved arrangementer o.l. De øvrige midlene brukes til en rekke andre tiltak og arrangementer, hele overskuddet benyttes til veldedighet.

Overskuddet fra kalenderaksjonen ble delt ut i kommunestyresalen 26.2

150 KROKVELDER

Ifølge komiteens beregninger var krokvelden den 19. desember 2019 den 150. krokvelden som Lions Club Storhamar arrangerte på Prestrudsenteret.

Ungdomsutveksling

OPPDATERING LIONS INTERNASJONALE UNGDOMSUTVEKSLING.

Tildeling av Melvin Jones

På julemøtet i Lions Club Storhamar 11. desember ble Trond Eilert Holthe tildelt Lions Clubs høyeste utmerkelse, Melvin Jones Fellowship Award.

Lions tegnekonkurranse i Hamar

LC Storhamar har i oktober arrangert Lions internasjonale fredstegnekonkurranse for elever i 7. klassetrinn på 2 skoler i Hamar by, Prestrud skole og Rollsløkken skole, i forbindelse med feiringen av FN dagen.

Salg av mandelpotet

Ønsker du mandelpotet til rakfisken, sjekk dette:

Mandelpoteter

Lions tegnekonkurranse

Lions Fredsplakat-tegnekonkurranse ved Storhamar skole.

Kalenderpenger gir ny hjelpekorpsbil

Med tilskudd fra Kalenderaksjonen til Lions kan Hamar Røde Kors Hjelpekorps endelig skifte ut den gamle korpsbilen sin.

Folkegaven

IMG_0122

Nylig kunne Lions-klubbene troppe opp på sykehuset med en sjekk på 282.000 kroner.

Gaveutdeling

Gaveutdeling fra Lions

Storhamar, Hamar og Vang Lions delte ut inntektene fra fjorårets kalendersalg/Ball-løp til fornøyde representanter fra Hamar Sykehus, Kreftforeningen, Reumatikerforeningen og Ham Kam Gatefotball.

Melvin Jones

På klubbens julemøte ble det delt ut en del utmerkelser.

Lionskalenderen 2018

Lionskalenderen for 2018  med historiske bilder fra Hamar er klar.

Den er flott å ha på veggen og er også en fin gaveartikkel.

Inntekten av salget går til flere gode lokale formål og foreninger. I tillegg fordeles deler av beløpet via Lionsklubbene Vang, Storhamar og Hamar, som samarbeider om kalenderne. Kalenderne selges av klubbenes medlemmer (dørsalg), og i følgende forretninger: Edvardsen Elektro,Coop Prix Ridabu,Eurosko CC Stadion,Gravdal Østre Torg
Chiba,Synsam,Gullsmed Liberg,Rema 1000 Kornsiolen,Ankerskogen svømmehall,Rammer & Dekor ANS,Astoria Blomster,Kiwi Ridabu,Design B.
Dessuten vil vi også selge kalendere på CC Mart`n ,CC Stadion og Maxi lørdag
2.12 og 9.12 mellom kl. 11 - 14

Lotteri-stunt slo an

Kirkebakken ble fylt med 2.000 baller da Lions-klubbene i Hamar trakk vinnerne i sitt store jubileumslotteri lørdag 9. september.

Støtter Lions kreftgave

Det var et folkehav i Strandgata i Hamar ved det månedlige loppemarkedet på søndag og noen støttet gladelig opp om Lions store «folkegave» til kreftsaken.

Mitt valg

Rollsløkken skole har nå

Føflekk-kreft

På dugnaden fredag og lørdag fikk vi mange godord om jubileumsgaven, FOLKEGAVEN – som skal bedre forebygging og behandling av føflekk-kreft. Det gleder at vi traff med valget, de som skal benytte utstyret er glade, de som skal forebygge er glade, de som skal få behandling er glade, og jammen har vi som skal selge mere lodd god grunn til å være glade – OG DET ER VI!

Grasrotandelen til LC Storhamar

Lions Club Storhamar hjelper der det trengs i nærmiljøet.. Vi kan hjelpe enda flere om du gir oss din grasrotandel, som vi i sin helhet gir videre til andre som trenger det. Du kan gi oss den ved å be om det hos kommisjonæren eller ved å gå på nettet: https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen og oppgi vårt organisasjonsnummer: 99629089. Takk for hjelpa! 

Bry deg 2016

Politiet i Innlandet Politidistrikt, Hamar og Lionsklubbene i Hamar har sammen med Storhamar Videregående skole, medvirket til at skolens russ har gjort seg opp sine tanker om å ta riktige valg, før, under og etter russetida. Prioriterte områder for årets russ er å ta gode valg ved omgang av rusmidler, å unngå mobbing, bruk av nettvett på sosiale medier og internett og trygg oppførsel i trafikken. Kort sagt bry seg om hverandre og ta vare på hverandre.

Utdeling av kalenderpenger

På dagens kommunestyremøte (17.2.2016)

Hyggelig krokveld med rakfisklag

På torsdagens krokveld (19/11) på Prestrudsenteret, som vanlig arrangert av Lions Storhamar, var det rakfisk med tilhørende drikke som sto på menyen. Interessen var stor, med hele 60 påmeldte var det ”stinn brakke”.

Elever ved Greveløkka har tegnet for fred

Elever ved Greveløkka barneskole viser hvordan vi kan dele fred. 27 elever har på sin måte tegnet over temaet ”Del fred”. Tegninga til Thare  Poo Tun Mar er kåret til klassens beste tegning som går videre i konkurransen, som Lions arrangerer på verdensbasis. Tegningene blir å se i byens bibliotek etter utstillingen på skolen.

Trim på Koigen

DSC02226

Trimparken på Koigen er ferdig. Vel anvendte penger fra Lions kalenderaksjon.

Helsestudio på Koigen ? snart en realitet...

Trim på Koigen

Trim på Koigen

Takket være inntekter fra Lions kalenderaksjon blir det snart utendørs helsestudio på Koigen.

Treningsapparatene er tilpasset alle aldersgrupper og kan brukes av alle.

Tildelinger av kalenderpenger fra 1999-2012

Her er oversikten: 

Hvordan er kalenderpengene bltt forvaltet ?

Her er noen av prosjektene:

Loppemarked

Årets store loppemarked

Tulipanaksjonen 2013

Du finner referatet nedenfor

Bildereferat fra Tulipanaksjonen 2013

LC Storhamar tulipanaksjon 2013

Lions' årlige innsamlingsaksjon arrangeres lørdag 27. april for 32. gang.

2013-02-14 Kalenderaksjonen 2012

Støtte til gode formål

    På dagens kommunestyremøte delte Lions-klubbene i Hamar ut 180.000 kr.

2013-04-22 Loppekjelleren på Prestrud

Vi kjærer stadig inn nye lopper, møbler, bøker og masse annet.

Har du lopper, kontakt: 474 16 306