Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Berg Lions Club

Forsiden > Oslo > Berg Lions Club
Vi minnes Hermann Abrahamsen

Berg Lions Clubs mangeårige medlem Hermann Abrahamsen gikk bort fredag 19. februar 2016.

Milorgmedlem Hermann Abrahamsen fortalte intenst fra tiden han lå i dekning i Rauland under andre verdenskrig under Bruktbokmarkedets første dag i 2012. Hermann fortalte historier om "Kjakan" og Knut Haugland som skjøt ned fire Gestapomedlemmer under flukt fra radioanlegget på (gamle) Rikshospitalet. Haugland skjøt to av dem i ryggen under flukten og han var virkelig bekymret for hvordan det gikk med dem etterpå. En av dem ble lammet.

Hermann skulle delta på Bruktbokmarkedet til han er 100 sa han. Det gikk ikke helt slik dessverre. Hermann er og vil være dypt savnet i klubben.

Edvard Stang holdt et varmt og personlig minneord om Herman på klubbmøtet tirsdag 23. februar. Stang fremholdt blandt annet Hermanns alltid gode humør og hans evne til å deklamere lengre dikt - helt uten bruk av hukommelseshjelpemidler.