Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Berg Lions Club

Forsiden > Oslo > Berg Lions Club
Trist og leit at været avlyser LionsLekene, men den 3. LionsBokauksjonen  er heldigvis innendørs!

«Bok-aktivistene» i Lions, Harald Eikeland og Odd Bryhn, med Hamsuns 1. utgaven av Bjørger, fra 1878. FOTO: LIONS CLUB OSLO/BERG

Trist og leit at været avlyser LionsLekene, men den 3. LionsBokauksjonen er heldigvis innendørs!

Denne boka koster 35.000 kroner. Ser du hva som er spesielt med den?

ULLEVÅL: 35.000 kroner er utropsprisen for en 1. utgave av Knut Hamsuns andre bok «Bjørger», utgitt 1878.

Boken, som ble hentet hos et dødsbo, skal selges på den årlige auksjonen til Lions Club Oslo/Berg på Vestre Aker skole lørdag 13. februar.

– Vi synes det er stort å kunne tilby en flott bok, og gleder oss over gode inntekter til gode formål, sier Henning Stene i Lions Club Oslo/Berg.

477 auksjonobjekter

Hele 477 objekter skal under hammeren på auksjonen. Der kan man også finne 1. utgaven av «Jan van Huysums blomsterstykke. En Buket fra Henr. Wergeland til Fredrika Bremer» fra 1840.

Bøkene er sortert på lokalhistorie, fakta-bøker, skjønnlitteratur, tidsskrift og diverse.

Lions Club Oslo/Berg har hele 40 ganger arrangert sitt årlige Bokmarked. Sist i november i fjor. Årets bokmarked avholdes 5.-13. november, også det i Vestre Aker skole på Ullevål.

Klubben mottar og henter bøker hele året, opptil 10-15 leveranser hver uke, og bøkene lagres i klubbens bunkers i Godals vei på Tåsen. Inntektene fra bokmarked og auksjoner går uavkortet til veldedige formål lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Lions har internasjonalt spesielt støttet blindesaken.

Fortsett å lese Karl Andreas Kjelstrups gode historie hos Nordre Aker Budstikke:  http://nab.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=12327