Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Berg Lions Club

Forsiden > Oslo > Berg Lions Club
Snorre Sel til salgs på Lions-Bokmarkedet

Per Økland og Snorre Sel. Snorre til venstre?

Snorre Sel til salgs på Lions-Bokmarkedet

Per Økland og Snorre Sel. Snorre til venstre? Snorre er bare til salgs på tirsdagen på Lions-Bokmarkedet av Per himself. Bud over 200-250 kroner vil bli vurdert!

Den orginale Snorre Sel som ble utgitt i 1941 og tilbakekalt etter 4 uker, vil bli solgt på bokmarkedet tirsdag 5. november.  Åpent mellom 17.00 og 20.00. Antikvariatpris hos Adamstuen Antikvariat er kr. 700.

I 1941 utgav Frithjof Sælen barneboka Snorre Sel der han stod for både teksten og tegningene. Boka handler om den troskyldige selungen Snorre, isbjørnen Brummelabb, den sultne spekkhoggeren Glefs og den godmodige hvalrossen onkel Bart. Historien kan imidlertid også leses som en allegori over lille Norge, trusselen fra Russland og angrepet fra det mektige nazi-Tyskland. Boka fikk først positiv kritikk i NS-avisa Fritt Folk, men to anonyme brevskrivere angav boka til myndighetene, og boka ble tilbakekalt fire uker etter utgivelsen. Da hadde forlagssjefen på Griegs forlag varslet bokhandlerne, og førsteopplaget på 12 500 eksemplarer var allerede utsolgt.