Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Berg Lions Club

Forsiden > Oslo > Berg Lions Club
Berg Lions feiret sitt 40-års jubileum ved å gi bort 200.000 kroner

Den stolte Presidenten i Berg Lions Jøran Rudi sees i midten av bildet.

Berg Lions feiret sitt 40-års jubileum ved å gi bort 200.000 kroner

Det var særs god stemning i Frelsesarmeens lokaler Fyrlyset i Oslo torsdag 21. mars 2013. Fem representanter fra Lions Club Oslo/Berg var på besøk. Og med seg hadde de to store sjekker – hver pålydende 100.000 kroner. Da var det bare å ta fram bløtkake og takketaler.

Kontaktsenteret  Fyrlyset fikk den ene sjekken, mens  Kompasset Oslo, et Blå Kors-tilbud for unge som har vokst opp med rusmisbruk i familien, var den andre mottakeren. 

Midlene kommer svært godt med i vårt arbeid blant de 150 rusavhengige som daglig benytter seg av Fyrlyset. For oss som jobber her og ikke minst de som kommer innom oss, betyr det mye å bli tenkt på, sier daglig leder og major Iver Skyberg. Kompasset-leder Gøril Westborg Smiseth uttrykte like stor takk for at pengene som vil bidra godt inn i arbeidet blant unge mellom 14 og 35 år som har foreldre med alkohol- eller andre rusproblemer. 

Det er i anledning  Lions Club Oslo/Berg sitt 40-årsjubileum at det bevilges 100.000 kroner til henholdsvis Frelsesarmeen og Blå Kors. Lions ønsker å feire jubileet ved å gi en større pengegave til organisasjoner som gjør noe godt for dem som har det vanskelig i samfunnet. 

Vi synes det er hyggelig å kunne yte en skjerv til dette viktige arbeidet, og forslaget om å bevilge til Frelsesarmeens og Blå Kors’ arbeid, hadde stor oppslutning hos våre medlemmer, forteller Jøran Rudi, president i Lions Club Oslo/Berg. − Vi synes det arbeidet Frelsesarmeen og Blå Kors utfører, fortjener all den støtte det kan få, sier Rudi. 

Han forteller at Lions-bevegelsen støtter tiltak både internasjonalt, nasjonalt og lokalt.
 
Pengene som Lions Oslo/Berg har mulighet for å dele ut kommer hovedsakelig fra et stort bokmarked som de arrangerer hvert år i november på Vestre Aker skole.
 
I tillegg samler alle klubbene i Lions Norge inn penger via landsomfattende aksjoner som Tulipanaksjonen og Røde Fjær. 

Fra Lions Oslo/Berg deltok også visepresident Pål Hannemyr, Trond Hafting, Henning Stene og Evald Jon Strøm under overrekkelsen på Fyrlyset. Fra Blå Kors Øst deltok direktør Magnar Lie i tillegg til Gøril Smiseth.

Denne teksten er laget av Steinar Glimsdal og innholdet er først publisert på  Blåkors´ websider.

Saken er nevnt på endel andre websider også:

http://dittoslo.no/nordre-aker/nyheter-nordre-aker/jubilanter-ga-bort-200-000-1.7822023

https://www.lions.no/Lions-i-nyhetene/Jubilanter-ga-bort-200.000-Lions-Club-Oslo-Berg

http://www.frelsesarmeen.no/no/perleportalen/interne_nyheter/Feiring+på+Fyrlyset.d25-SwBnUY6.ips#content/

http://www.kompasset.org/100-000-til-kompasset-i-oslo-fra-berg-lions/