Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Berg Lions Club

Forsiden > Oslo > Berg Lions Club

Nyheter

Bøker, billedkunst og LP-plater - ja takk!

Se opp for den mere energiske kattetypen (Joar heter han) på mandag i Godals vei 12 på Tåsen mellom 1800 og 1930. Han som sløvt ligger på en grein over inngangsdøra kan du se bort fra, han er helt ufarlig, mens du bærer inn bøkene, LP-platene og bildekunsten du er så snill å gi oss 

Lions-Boklageret åpner delvis for bok og kunstmottak mandag 20. april 2020

Lions-Bokmottaket I Godals vei 12 på Tåsen åpner delvis fra mandag 20. april 2020. Vi har åpent mellom kl 1800 og 1930. Du må ringe 998 31 809 eller 988 32 061 senest dagen før. Du må dessverre bære inn selv. De fine gavene sorterer vi etter et par dager når eventuelle virus er døde.  

Lions-Boklageret er stengt. Berg Lions Club henter ikke bøker på ubestemt tid.

Lions-Bokmarkedet og Berg Lions Club har inntil videre stoppet alt mottak av bøker, LP-plater og kunst i Lions-Boklageret i Godals vei 12 på Tåsen i Oslo. 

Vi har inntil videre også stoppet all henting av bøker, LP-plater og kunst hjemme hos folk.  

Dette på grunn av den pågående Corona-krisen.

Vi beklager ulempene dette medfører. Vennlig hilsen Berg Lions Club

Lions-Bokmarkedets historie

I 1976 ble Bruktbokmarkedet til Lions Club Berg i Oslo arrangert første gang. 35 voksne menn i alderen 56 til 90 år samler hele året inn bøker. Bøkene bringes til Bakkehaugen hvor klubben disponerer en stor bunker. Der blir bøkene sortert og lagret frem til Bokmarkedet holde på  Vestre Aker SkoleUllevålsveien 37. I år skjer dette lørdag den 2. t.o.m. søndag den 10. november 2019. 

Den 6. Lions-Bokausjonen 5. - 18. mars 2019!!

Da var på´n igjen da. 450 nye (gamle) bøker legges ut på den 6. Lions-Bokauksjonen - et must for Boksamlere over det ganske land!  Førsteutgaver av norske romaner, bygde og slektsbøker står høyt i kurs! 

Ikke mange dagene igjen nå!

Gå inn på https://www.skanfil.no og klikk på Lions-Bokausjon!  By på en bok eller tredve og gjør en god gjerning! Avsluttes med ujevne mellomrom den 17. og kanskje tilogmed for noen av bøkene den 18. mars. Du må faktisk se etter på den enkelte bok! 

Ønsker du deg god samvittighet?

Ønsker du deg god samvittighet? Vi har løsningen for den som leter etter det! Donér dine bøker til Berg-Lions Club og "gjør en forskjell" som det så skrekkelig heter på nyspråk. Vi omsetter bøkene til penger og deretter gir vi pengene bort til forbasket gode formål. 

Det 44. Lions-Bokmarkedet arrangeres 2.-10. november 2019!!!

Og så var det slutt for 2018. Snufs snufs, vi gråter nesten nå. Og omtrent kl 23 søndag 11 november 2018 når Løvene kreker seg hjem etter å ha tømt gymsalen på Vestre Aker skole for usolgte bøker og flyttet de enormt tunge jernhyllene ned i kjelleren og vasket gulvet i gymsalen samt tømt Lions-Bokcaféen og vasket gulvet der også og flyttet på de enormt tunge reinskogmøblene gråtes og ynkes det enda mer. Skiveutglidninger og overanstrengelser venter og oppstår fram mot kl 23. Og likevel går vi på med friskt mot mot det 44. Lions-Bokmarkedet i november 2019.

Nye store hendelser å se fram mot!

Det er bare å begynne å glede seg til to store hendelser i 2019! Først kommer den 6. Lions-Bokauksjonen i mars måned. Dette skjer i samarbeid med www.skanfil.no - vår mangeårige gode samarbeidspartner.  Deretter går det altfor mange måneder før årets kjempebegivenhet finner sted, det 44. Lions-Bokmarkedet!  Sett av alle dager fra og med 2. november til og med 10. november! Enda en gang skal bokhyllene fornyes. 

Det 42. Lions-Bokmarkedet åpner Lørdag 4. November!

Det sagnomsuste Lions-Bokmarkedet kjører igang igjen Lørdag 4. November.  Norges største og beste bruktbokmarked atter en gang. For en folkefest det blir. Berg Lions Club har nå arrangert dette 42 ganger.  Og 4 karer har deltatt alle gangene!!

Den 5. Lions-Bokauksjonen avsluttes 18. mars 2018.

Den 5. Lions-Bokauksjonen avsluttes 18. mars 2018.  Som de fire siste gangene vil auksjonen forgå i samarbeid med våre venner i skanfil.no I 2018 vil auksjonen kun foregå som en internettauksjon og det blir dessverre ingen avsluttende fysisk auksjon i de staselige lokalene på Vestre Aker skole.  Eksakt startdato er ennå ikke kjent, men startdatoen vil bli beørig annonsert i alle våre kanaler. 

Berg Lions Clubs berømte BOKMARKED 3. -11. nov. 2018

Berg Lions Clubs Bokmarked arrangeres i perioden 3. – 11. november på 2018 VESTRE AKER SKOLE i Ullevålsalléen 37 v/Ullevål Skole i Oslo.  

Åpnet lørdager 10 – 18, søndager 13 – 18, mandag-fredag 17 – 20.  Titusener på titusener av pent brukte bøker skal få nye eiere. 

100-årsfeiring på Damplass i Ullevål Hageby 17. juni

Berg Lions Club i Oslo markerer 100-års jubileet til Lions Club den 17. juni på Damplass i Ullevål Hageby i Oslo. Vi feirer 100-årsjubileet med å invitere våre naboer.  Arrangementet inkluderer  billigsalg av bøker, romaner og barnebøker. Diverse gaver til barn (frisbees) og voksne (hefter med historier) - så lenge lageret rekker. Salg av vafler, pølser, kaffe og saft! Samt utlodning av fruktkurver!  Arrangementet avsluttes med en halvtimes kåseri ved den sagnomsuste UiO-professoren Thomas Hylland-Eriksen.

Det 42. berømte Lions-Bokmarkedet nærmer seg med stormskritt

For 42. gang arrangerer Berg lions Club i Oslo sitt sagnomsuste bokmarked. Følg med for å få med deg de daglige oppdateringene på  https://www.facebook.com/LionsBokmarkedet/ Ofte kommer det nyheter mange ganger om dagen nå!!

Det er Berg Lions Club som arrangerer Lions-Bokmarkedet hvert eneste år. Og vi bruker språklig sett bestemt form på uttrykket Lions-Bokmarkedet. Alle andre Lionsklubber som arbeider med bøker arrangere nok noen små Bokmarkeder (i ubestemt form) i ny og ne, mens vi arrangerer det genuine og originale Lions-Bokmarkedet! 

Oslo/Berg Lions Club forbereder 100-års jubileumet allerede nå

Det ble gjennomført en meget vellykket aksjon fra Jubileumskomiteen* i Berg Lions CLub under Skøytekarnevalet på Eventyrplassen i Ullevål Hageby i Oslo lørdag 4. februar. Ca 90 Lions-vester ble utdelt. Mange tok dem i bruk umiddelbart. President "Falkøye" Henning Stene sier: "Stor takk til Paal og Thorvald for stort og raskt engasjement. Hyggelig at det ble vellykket! TAKK!"

*Jubileumskomiteen? Lions Club International feirer 100-årsjubileum i år. Dette blir behørig feiret på Damplass en dag i Juni måned. Vi kommer tilbake med myyye informasjon etter at den 4. Lions-Bokauksjonen er ferdig 19. mars.

https://www.facebook.com/BergLions/
https://www.facebook.com/LionsBokmarkedet/

Høyt henger de og billige er de ikke.

Høyt henger de og billige er de ikke. Og det tar sine uker før UPS får fraktet dem over dammen 

Berg Lions Club og Lions-Bokmarkedet feirer Lions Clubs Internationals 100-års jubileum på Damplass i Ullevål Hageby den 17. juni. Det blir selvfølgelig boksalg i to kategorier med priser på henholdsvis 5 kroner og 10 kroner pr. bok.

http://lions100.lionsclubs.org/EN/about/centennial-coin.php

En liten sensasjon på Lions-Bokauksjonen 5. - 19. mars 2017.

En rask gjennomlesning av boklistene med auksjonsbøkene til den 4. Lions-Bokauksjonen gjorde at vi oppdaget noe potensielt stort og relativt ukjent, nemlig objektnummer 377 som er skrevet av Maurits Hansen.

Noveller og fortællinger, bind 1-8 i 4 bind. (4)476s,(4)489s +(4)506s, (2)387s +(1)409s, (4)418s +(4)322s, (4)528s. Hansen, Maurits. 1855-1858. Tønsberg, Christiania. Samtidige halvskinnbind med enkel gulldekor. Pene bind bare lett lagerslittasje i underkant, men med enkelte små ormehull. Materien er trolig ulest.

Nu braker det løs igjen!

Det berømte posesalget returnerer til det 41. Lions-Bokmarkedet. Fra kl 17.00 til kl 20.00 fredag 11. november på Store Ullevål Gård/Vestre Aker skole i Ullevålsalléen 37 i Oslo. Bare 100 korner for en full plastpose :-) Det er stort dette, både for våre gode kjøpere og for dem som mottar pengebidrag fra sosialkomiteen i Berg Lions Club.  Løp og kjøp!  Posesalget returnerer for andre gang på søndag - men da bare for en time før det det 41.Lions-Bokmarkedet stenger for godt.  Gå inn på : https://www.facebook.com/LionsBokmarkedet

Den 41. Lions-Bokauksjonen var vellykket!

Og da var det slutt for det 41. Lions-Bokmarkedet i 2016. Tusen takk alle gode bokvenner som har møtt opp  Den 4. Lions-Bokauksjonen er planlagt som en ren internettauksjon engang i mars 2017 - så vi har ganske mye å se fram til. Hver enkelt bok som auksjoneres hos vår samarbeidspartner planlegges lagt ut her i tillegg til websidene til auksjonsfirmaet. Følg med, følg med. Ellers kan det informeres om at Oslo/Berg Lions Club allerede sorterer nyankomne bøker for harde livet til det 42. Lions-Bokmarkedet som avholdes i november 2017.

Vi er med på å beslaglegge 60 prosent av narkotikaen på OSL Gardermoen :-)

Kr. 100.000,- for en narkohund til Tolletaten 

Kveldens foredrag/aktivitet på medlemsmøtet i Berg Lions Club tirsdag 24. januar inkluderte besøk av narkohunden ”Norris”, trener Kjetil Johansen og Lars Orning, Tolletaten ”Norris” skal utplaseres på OSL etter godkjenning om et par måneder. LC Bergs tidligere narkohund i Bergen fikk som kjent problemer og er erstattet med ”Aiko”. Vi kan betrakte denne som ”vår”. Hundene er involvert i ca 60% av alle beslag. Treningen starter når hundene er ett år gamle. I 2-års alderen er de klare. Tollvesenet har 42 godkjente hunder hvorav 9-14 hunder skal byttes ut i 2017.

Il Presidente Falkøye Henning Stene i Oslo/Berg Lions Club i midten.

Lions-Bokmarkedet åpner på lørdag!

Norges største Bruktbokmaked åpner på lørdag 5. november og varer 9 dager til ende. Løp og kjøp - og les resten av vinteren. Møt opp på Vestre Aker skole i Oslo.  

Veteranbilspesialisten Odd Holter og Lions-Bokmarkedet

Lions-Bokmarkedets mangårige gode venn Odd Holter var innom for å kjenne på stemningen i dag, handle bilbøker og se etter de 7 siste Hardyguttbøkene han fortsatt mangler i samlingen sin. Men den gang ei, 79, 85, 98 101, 107, 108 og 109 var ikke å å se denne gangen heller. Er det noen der ute som kan tenke seg å avhende sine eksemplarer blir Odd kjempeglad.   Ta kontakt med ham på:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100008578967533

Hvordan Berg Lions Club i Oslo sorterer 60.000 bøker

Berg Lions Club i Oslo selger vel ca 60.000 bøker i løpet av 9 dager hvert år. I år (2016) starter vi salget lørdag 5. november kl 10.00 på Vestre Aker skole.  Happeningen starter imidlertid ca kl 09.00 med vår sagnomsuste Bok-Café hvor helt ferske vafler serveres med syltetøy og rømme. Samt - selvfølgelig - kaffe og te.   

Klenodiebokoversorteringsmesteren Odd Bryhn i Berg Lions Club!

Berg Lions Club er verdensberømt (tror vi selv iallafall) på grunn av vårt gedigne Bruktbokmarked som i år kjøres for 41ste gang.  Møt opp på Vestre Aker Skole i Oslo  https://www.facebook.com/LionsBokmarkedet fra og med lørdag 5. november til og med søndag 13. november.  Er du redd for trengsel og ikke liker andre for tett innpå deg møt ikek opp kl 10 på lørdag 5 november. Da er det nemlig kaos og folkeliv uten like.  Tilsvarende lørdagen etterpå. Da har vi nemlig bare helt nye bruktbøker på plass. Fredagen kaster vi ut alle usolgte bøker om kvelden etter at vi har hatt en times posesalg. Og inn kommer det titusener av nye bøker.   

Hvorfor Morgan heter Morgan i Berg Lions Club.

Per "Snorre" Økland i Berg Lions Club har endret navn til Per Morgan Økland. Helt på ordentlig.  Per Morgan er klubbens Morgan Kane spesialist. Han samler kase etter kasse med Kane-bøker gjennom året. Både nyutgivelsene og de virkelig godbitene - originalutgavene.  Per Morgan skal ha en egen kasse eller to med Morgan Kane bøker på plass under Lions-Bokmarkedet.  Men det er usikkert om kassen(e) står fremme de dagene Morgan ikke har vakt.  Ifølge listene skal Morgan være på jobb: mandag 7. november 17-20 og søndag 13. november 15.30 til 18.00. 

Morgan og Luxemburg-Bankiéren

Per Morgan Økland og Luxemburg-Bankieren Joar Hovdal minner om at du bør levere bøker og LP-plater til Godals vei 12 på Tåsen i Oslo hver eneste mandag som ikke er helligdag mellom 18.00 og 19.30. Støtt Lions-Bokmarkedet! 

En hedersmann vinner tilslutt!

Det ærede Berg Lions Club medlem Paal Røiri - snart 84 år ung - vant den ene av de to utloddede vinflaskene på klubbmøtet tirsdag den 24. mai 2016 som igjen ble avholdt på den æreverdige Berg Gård. Hedersmannen utbrøt idet han fikk flasken overlevert: "Det er første gang på 42 år at jeg har vunnet".

Bok- og LP-plateleveringer til det berømte Lions-Bokmarkedet i Godals vei 12.

Husk nå bokleveringene på mandagskveldene :-)  Det er vanskelig å se Lions Boklager om du stirrer rett foran deg og aldri vrir hodet sidelengs når du kjører langs Godals vei. Du må se til venstre om du kjører oppover veien og til høyre om du kjører nedover veien. Det er veldig vanskelig å se Bunkeren på høyre siden siden den ligger gjemt bak en gammel tennisbane. Det er massevis av parkeringsplasser utenfor Lions Boklager. Gå inn og finn en Løve til å hjelpe deg å finne traller og ta med deg en Løve eller to ut som arbeidskraft.

Trist og leit at været avlyser LionsLekene, men den 3. LionsBokauksjonen er heldigvis innendørs!

Denne boka koster 35.000 kroner. Ser du hva som er spesielt med den?

ULLEVÅL: 35.000 kroner er utropsprisen for en 1. utgave av Knut Hamsuns andre bok «Bjørger», utgitt 1878.

Boken, som ble hentet hos et dødsbo, skal selges på den årlige auksjonen til Lions Club Oslo/Berg på Vestre Aker skole lørdag 13. februar.

– Vi synes det er stort å kunne tilby en flott bok, og gleder oss over gode inntekter til gode formål, sier Henning Stene i Lions Club Oslo/Berg.

477 auksjonobjekter

Hele 477 objekter skal under hammeren på auksjonen. Der kan man også finne 1. utgaven av «Jan van Huysums blomsterstykke. En Buket fra Henr. Wergeland til Fredrika Bremer» fra 1840.

Bøkene er sortert på lokalhistorie, fakta-bøker, skjønnlitteratur, tidsskrift og diverse.

Lions Club Oslo/Berg har hele 40 ganger arrangert sitt årlige Bokmarked. Sist i november i fjor. Årets bokmarked avholdes 5.-13. november, også det i Vestre Aker skole på Ullevål.

Klubben mottar og henter bøker hele året, opptil 10-15 leveranser hver uke, og bøkene lagres i klubbens bunkers i Godals vei på Tåsen. Inntektene fra bokmarked og auksjoner går uavkortet til veldedige formål lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Lions har internasjonalt spesielt støttet blindesaken.

Vi minnes Hermann Abrahamsen

Berg Lions Clubs mangeårige medlem Hermann Abrahamsen gikk bort fredag 19. februar 2016.

Milorgmedlem Hermann Abrahamsen fortalte intenst fra tiden han lå i dekning i Rauland under andre verdenskrig under Bruktbokmarkedets første dag i 2012. Hermann fortalte historier om "Kjakan" og Knut Haugland som skjøt ned fire Gestapomedlemmer under flukt fra radioanlegget på (gamle) Rikshospitalet. Haugland skjøt to av dem i ryggen under flukten og han var virkelig bekymret for hvordan det gikk med dem etterpå. En av dem ble lammet. 

Hermann skulle delta på Bruktbokmarkedet til han er 100 sa han. Det gikk ikke helt slik dessverre. Hermann er og vil være dypt savnet i klubben.

Edvard Stang holdt et varmt og personlig minneord om Herman på klubbmøtet tirsdag 23. februar. Stang fremholdt blandt annet Hermanns alltid gode humør og hans evne til å deklamere lengre dikt - helt uten bruk av hukommelseshjelpemidler.

Det finnes da andre Lionsklubber enn Berg Lions!

Klenodiebokoversorteringsmesteren Odd Bryhn - til venstre på bildet - sa noe klokt på mandag 18. januar da boksorteringsgjengen i Oslo/Berg Lions Club var samlet:  En av gutta utbrøt: "Dere er litt av en gjeng - hvor ellers finner man så mange greie folk samlet på ett sted?"  Hvorpå Odd med overbevisning svarte - "Det finnes da andre Lionsklubber enn vår!"

Den 3. Berømte Lions-Bokauksjon pågår nå

Den 3. Lions-Bokauksjonen pågår fram til og med lørdag 13. Februar 2016.  Gå til www.skanfil.no for å registrere deg som kunde slik at du kan by på våre fine gamle bøker. I år har vi mellom 450 og 500 bøker!  For å være helt sikker på å få tilslaget bør du møte opp på Vestre Aker skole i Oslo lørdag 13. februar. Bøkene kan besiktiges fra kl 11.00 og selve sluttauksjonen starter kl 13.00. Når den fysiske auksjonen pågår kan du ikke lenger by over Internett. 

Gamle Ørn og Klenodiebokoversorteringsmesteren slår til igjen!

Boken Blomsterstykke og det stolte løvene - Gamle Ørn Harald Eikeland og Klenodiebokoversorteringsmester Odd Bryhn! Meget stolte karer som presenterer et klenodium som auksjoneres på  www.skanfil.no om ikke så lenge. Auksjonen avsluttes lørdag 13. februar med start kl 13.00 i vårt vanlige auksjonlokale på Vestre Aker Skole I Oslo - Ullevålsalleen 37. Visning av bøkene fra kl 11.00.  Følg oss daglig på www.facebook.com/LionsBokmarkedet 

Første februar starter det!

Første februar er en dag å legge merke til. Da ligger bøkene som auksjoneres på det allerede sagnomsuste 3. Lions-Bokmarkedet på serveren til Skanfil og boksamlere kan begynne med taktisk budgivning. Er par eiegode Berg-Løver (Fjell-løver) holder i disse dager på med å legge inn alle bilder og all tekst til bøkene som skal auksjoneres på serveren til  www.skanfil.no 

Auksjonen avsluttes på Vestre Aker skole i Oslo lørdag den 13. februar. Visning av bøkene starter kl 11.00 og den avsluttende auksjonen i salen starter kl 13.00. Det er da de fremmøtte kan by over de allerede avgitte budene på internett. 

Den 3. Lions-Bokauksjonen - 484 auksjonsbøker - 13. februar 2016.

Av alle våre 484 auksjonsbøker på den 3. Lions-Bokauksjonen lørdag 13. fabruar 2016 er nok "Bjørger" 1. utg den største sensasjonen.  Komplett sidetall. Hamsund, Knud Pedersen. 1878 eget forlag, Bodø. Senere brunt halvskinnbind med svært enkel gulldekor og 1878 preget på nedre kapitel. Bare svakt avfarget på utsatte steder. Materien ren og pen bortsett fra arkene fram til tittelbladet hvor det er enkelte svake bruksspor. ExLibris Max Lester på fordekkel, monogram med ML preget i gull midt på første friblad, biblioteknoter med blyant, utvisket eiernavn Otto Abrahamsen samt stempel fra Sundems boghandel på smusstittelbladet, friblad 2 blankt, tittelblad med stempel fra Sundems boghandel, friblad 3, dedikasjonsblad og friblad 4 blanke. Koster 45.000 kroner på antikvariat.net 

Den største sensasjonen - på den 3. Lions-Bokauksjonen lørdag 13. februar 2016!

Bjørger 1. utg. Komplett sidetall. Hamsund, Knud Pedersen. 1878 eget forlag, Bodø. Senere brunt halvskinnbind med svært enkel gulldekor og 1878 preget på nedre kapitel. Bare svakt avfarget på utsatte steder. Materien ren og pen bortsett fra arkene fram til tittelbladet hvor det er enkelte svake bruksspor. ExLibris Max Lester på fordekkel, monogram med ML preget i gull midt på første friblad, biblioteknoter med blyant, utvisket eiernavn Otto Abrahamsen samt stempel fra Sundems boghandel på smusstittelbladet, friblad 2 blankt, tittelblad med stempel fra Sundems boghandel, friblad 3, dedikasjonsblad og friblad 4 blanke.

https://www.facebook.com/LionsBokmarkedet/photos/pcb.355968534526999/355968374527015/?type=3&theater

Lions-Bokmarkedet 2016 er under planlegging!

Berg Lions Club i Oslo er i full gang med å planlegge det 41. Lions-Bokmarkedet som skal holdes i uke 45 i 2016. Med andre ord fra 5. til og med 13 november 2016.

Men allerede lørdag 13. februar 2016 er i vi tilbake på Vestre Aker skole for å arrangere avslutningen på den 3. Lions-Bokauksjonen.  

Da skal en tre fire ukers internettauksjon på www.skanfil.no med 300-400 skjeldne bøker avsluttes med en fysisk auksjon hvor personer i salen byr mot budene som er avgitt på internett. 

Berg Lions Club i Oslo har klart det igjen!

Berg Lions Clubs trofaste medlemmer Per "Snorre" Økland og Gerhard Neergaard Dahl har i ekselent samarbeid med vår faste Juletreleverandør klart, med forenet innsats, å få stablet på beina det tradisjonsrike Juletreet på Berg gård ca kl 15 i torsdag 26. november. Pr-komitelederen ble innkalt for å fotografere, men han er fortsatt i 100 % arbeid og fikk derfor ikke avbildet de innsatsrike herrene. Men treet ble til gjengjeld behørig avbildet på fredagsmorgenen under hundeluftetur nr. to* ca kl 08.00. Bra innsats karer!

* De bortskjemte to hundene har første luftetur klokken 06.15. 

Posesalget returnerer fredag 13. november!

Posesalget returnerer til Lions-Bokmarkedet!  100 kroner for en full standard plastpose!  200 kroner for to, 300 kroner for tre osv osv.

Fredag 13. november mellom 17.00 og 20.00  Alt skal ut. Alt skal vekk.  Nye varer kommer inn senere på kvelden. Hyllene må ryddes fullstendig!

Morro,morro og enda mere morro!

Kaos, kaos og ende mere kaos!

Søppelsekker ikke tillatt!

Du får poser av oss!

Et vennlig spøkelse går igjen hver kveld på Lions-Bokmarkedet

Et vennlig spøkelse går igjen hver kveld på Store Ullevold Gård hvor Lions-Bokmarkedet arrangeres hvert eneste år. 

Gamlevaktmesteren John Helge Framnes på 78 år er daglig på arbeid på Vestre Aker skole. Han fortalte heromdagen at stiftelsen Christiania Opfostringshus kjøpte Store Ullevold gård for 65.000 kroner. Stiftelsen eier fortsatt gården som leies ut til Oslo Kommune som driver Vestre Aker Skole i bygningene. 

Les mye om hva Framnes driver med på sommerstid:  http://www.pd.no/…/aktivitetsleir-med-disipl…/s/1-89-6773245

Mer om Store Ullevold gård:  http://bokmarkedet.webs.com/store-ullevold-g-rd-1905

Det 40. Lions-Bokmarkedet er i full gang

Benytt hverdagskveldene mandag-torsdag til en kulturell, dannet og vennlig bokopplevelse på Lions-Bokmarkedet på Vestre Aker Skole i Oslo klokken 17. - 20.  På fredag  den 13. november  (huff for en dato-dagskombinasjon) blir det kaos igjen. Da har vi det berømte posesalget med 100 kroner posen fra 17 til 20. 

Falkøye Henning Stene får hedersbevisning av Dr. Yamada

Berg Lions Clubs meget superentusiastiske medlem Falkøye Henning Stene mottar en hedersbevisning av Lions Clubs Internationals leder - vår verdenspresident Dr. Jitsuhiro Yamada fra Japan på det 40. Lions-Bokmarkedet på søndag 8. november 2015.   

Se mere om Dr. Jitsuhiro Yamada på  http://www.lionsclubs.org/EN/news-media/videos/videos.php?id=gBiLcx

Gamle Ørn med en ny litterær sensasjon

Gamle Ørn Harald Eikeland - vår ærede sjef for det berømte Lions-Bokmarkedet som i år kjører 7. - 15. november fant heromdagen en ny førsteutgave av en av våre store forfattere. Er det noen som på basis av størrelsen og fargene på boken som klarer å gjette hvem som er forfatteren?  Boken kommer til salgs på Lions-Bokauksjonen lørdag den 13. februar 2016 på Vestre Aker Skole http://bokmarkedet.webs.com/hvor-er-det  i Oslo.  I ukene før den fysiske auksjonen kan du by på denne boken på og noen hundre andre på  www.skanfil.no og se hvordan prisen utvikler seg dag for dag. Se også  http://bokmarkedet.webs.com og især  https://www.facebook.com/LionsBokmarkedet for massevis av informasjon. 

Bøkene som ingen får vite noe sikkert om før 16. november 2015.

Noen fordeler skal de som leser og ser på bilder på Lions Clubs Norges offisielle websider ha :-)  Her er storparten av de fineste bøkene våre presentert i et bevisst dårlig fotografi - for å gjøre identifikasjonen litt vanskelig. :-)   Antikvariatshandlere og samlere av førsteutgaver av bøker med og uten dedikasjoner får forsøke å blåse opp bildet om de ønsker å se titlene og forfatternavn.   De fleste av disse bøkene kommer til salg på den 3. Lions-Bokauksjonen  som avsluttes på lørdag 13. februar 2016 i Vestre Aker skoles storstue.  Noen av bøkene vil vi nok spare til den 4. Lions-Bokauksjonen - bare for å være sikre på at vi holder interessen for Lions-Bokauksjonen høy framover.  Bøkene vil averteres på  www.skanfil.no  noen uker før den fysiske delene av Lions-Bokauksjonen. 

Har du fått det med deg?

Du som elsker de veldig gamle og sjeldne bøkene våre, du som driver et Antikavriat og alle vi andre? Lions-Bokmarkedet og Lions-Bokauksjonen som kjøres i samarbeid med våre gode venner i  www.skanfil.no holder på å skille lag tidsmessig, men heldigvis ikke organisasjonsmessig! 
Lions Club Oslo/Berg vil selvfølgelig fortsette å drive begge virksomhetene. Men til og med vi har svakt begrenset arbeidskapasitet. Med alle vår fysiske og mentale styrker som burde tilsi at vi kunne kjøre to arrangementer samtidig har vi likevel litt motvillig kommet til at den relativt nye, men allerede berømte Lions-Bokauksjonen må flyttes tidsmessig. Vi inviterer derfor alle tilbake til Vestre Aker Skole lørdag 13. februar 2016 til den 3. Lions-Bokauksjonen. Det 40. Lions-Bokmarkedet avholdes selvfølgelig som annonsert 7.-15. november 2015.

Rektor Pål Garsjø på Vestre Aker Skole (VAS) i Oslo er rett mann på rett plass.

Berg Lions Club har hatt en prat med vår gode samarbeidspartner rektor Pål Garsjø på Vestre Aker skole. 

Rektor Pål Garsjø på Vestre Aker Skole (VAS) i Oslo er rett mann på rett plass.   Vestre Aker skole har lenge vært en stor suksesshistorie fra skole-Norges utkanter og det fortsetter under Garsjøs ledelse. VAS er en offentlig drevet suksesshistorie. 

Skolen er en spesialskole for elever det ikke går så bra med i den vanlige konforme norske skolen.  Men det går bra med de aller fleste når de har gått på VAS en stund J  Som tidligere rektor Pia Klint Tveterås sa i et annet intervju: «vi skal skape skattebetalere av elevene så de klarer seg godt senere i livet».  Pål sto klar mentalt og fysisk til å ta over den krevende rektorjobben i februar 2015 da Pia ble headhuntet til Skoleetaten i Oslo som assisterende avdelingsdirektør for spesialskoler og PPT. 

Fjell-løvene i Oslo!

The Mountain* Lions of Berg Lions Club in Oslo literally sits on more than 100.000 vintage books and loads and loads of Vinyl records. 

Det store og sagnomsuste Liowns-Bokmarkedet arrangeres i år 7.- 15. november.  Kom til Vestre Aker Skole i Oslo og last opp med gode bøker for resten av vinteren. :-) 

Fjell-løvene i Berg Lions Club ønsker - om du har bil - at du selv skal levere dine fine og verdifulle bøker og LP-plater til Godals vei 12 på Tåsen på mandager mellom 1800 og 1930. Har du ikke bil henter vi selvfølgelig bøkene! 

*Mountain = Berg.

Vi henter desverre ikke bøker mellom 5. og 15. november.  5. november rigger vi opp de fysiske aspekter av Bokmarkedet. 7. - 15 har vi ingen Fjell-løver å avse for da arbeides det hardt med selve salget og transport av ekstraforsyninger med med bøker. 

Klenodiebokoversorteringsmester Odd Bryhn i Berg Lions Club

Klenodiebokoversorteringsmester Odd Bryhn i Berg Lions Club er uvurderlig. Uten ham kan klubben ikke arrangere Auksjonen av de mest dyrebare bøkene. Odd bor halvveis i Bunkeren i Godals vei 12 på Tåsen i Oslo. Han sjekker antikvariat.net og Googler boktitler dag og natt for å finne ut om en nyinnkommet 1700-talls bok er verdifull eller ikke. Lions-Bokmarkedet og Lions-Auksjonen har akkurat skilt lag tidsmessig men ikke organisatorisk.  Det 40. Lions-Bokmarkedet arrangeres ut auksjon og noen vil si :-(  Men fortvil ikke lørdag 13. februar 2016 i det staseligste rommet på Vestre Aker skole i Oslo arrangeres Lion-Auksjonen enda en gang. Heldigvis. :-)  Alle verdifulle bøker som et halvt år har blitt promotert på  https://www.facebook.com/LionsBokmarkedet selges 13. februar 2016.  Samte endel ekstrabøker som dukker opp og vi skal drive daglig reklame for på  https://www.facebook.com/LionsBokmarkedet 

To the Antiquarian Bookseller from Berg Lions Club

Have you really got it? 

You - the lover of old and rare books, the local Antiquarian Bookseller and others? Lions-Bookmarked and the famous book Auction run in cooperation with scanfil.no are currently in a separation process but luckily not a divorce process.   Lions Club Oslo/Berg will of course continue to run both operations. :-)

But even we have a little limited work capacity. With all our physical and mental strengths available for running two operations simultaneoulsy we have however somewhat reluctantly decided to move the famous Book-Auction to Saturday February 13th 2016.

Nu skal alt bli så meget bedre i Berg Lions Club-Bunkeren

Gamle Franz Jäger fra Berlin har gått på hodet ut av bunkeren. Det har blitt frigitt megen ledig plass for nye bokhyller anskaffet av Klenodiebokover-sorteringsmester Odd Bryhn som sammen med Gamle Ørn Harald Eikeland og Falkøye Henning Stene veltet gamle Franz Jäger overende og rullet ham ut på gårdsplassen ved hjelp av stokkeprinsippet. Bøkene som vises i hyllene selges enten til fastpris på Lions-Bokmarkedet 7.- 15. november eller på Falkøyes  www.finn.no salgskanal. Liser over fastprisbøker til Lions-Bokmarkedet arbeides det meget hardt med å ferdigstille fra Klenodiebokoversorteringsmesterens´og Gamle Ørns side.

"Alt er under kontroll"

Gamle Ørn Harald Eikeland står på som bare det som formann i Berg Lions Clubs' bok-komite. Alt må være klart til 40-årsfesten for det legendariske Lions-Bokmarkedet. :-)  Her er Gamle Ørn utenfor Bunkeren i dag. "Alt er under kontroll". Det kan muligens også bli tid til noen dagers ferie for Gamle Ørn før den fysiske tilriggingen av Bokmarkedet den 5. november.

The Mountain Lions of Berg Lions Club

Du vet aldri hva slags Berg-Løve (Fjell-løve = Mountain Lion) som er på vakt i Bunkeren på mandagene mellom 18.00 og 19.30. Selv en uskyldig utseende Skogsløve (gaupe = bobcat) kan være tøffere enn utseendet tilsier.

Berg Lions Club ønsker - om du har bil - at du selv skal levere dine fine og verdifulle bøker og LP-plater til Godals vei 12 på Tåsen i Oslo mellom 18.00 og 19.30 på mandag, men ikke mandag 9. november - for da er det berømte Lions-Bokmarkedet åpent på Vestre Aker skole og vi har ingen løver å avse.

Har du ikke bil henter vi selvfølgelig bøkene dine, men ikke mellom 7. og 15. november for da er løvene opptatt med å selge bøker og skape stor stemning på Vestre Aker skole.

Ring 988 31 809 for bokhentingsavtale.

Oslo/Berg Lions Club er overalt!

Følg våre tre websider hvorav denne er en av dem. Men du må følge oss daglig på:  https://www.facebook.com/LionsBokmarkedet  Mest aktivitet er det fra slutten av juni måned til midten av november - hvert år. 

Pre owned books anyone?

We have recently seen very low activity among our beloved pre owned book donors. There must still be some old books out there in need for new homes?

Kunstbøker går unna like fort som de varme vaflene på Lions Bokmarked

Den mest populære kategorien bøker på Lions Bokmarked er kunstbøkene.  Minuttene etter åpningen av Bokmarkedet kl 10.00 på lørdag 1. november er det fullstendig kaos foran kunsthyllene. Se forsidebildet på  https://www.facebook.com/LionsBokmarkedet så ser du hvor ivrige samlerne er. 

Møt levende historie på Lions Bokmarked

For the 39th consecutive year he is slaving away, just catching his breath when he is being documented. Hans "Gutsy" Hofgaard is determined to stay on for 11 more year so he can participate in the 50th Lions Bookmarket.  His historical account about our Ultra Famous Event -  can be read in Norwegian at:  http://bokmarkedet.webs.com/bokmarkedets-historie - and for our International audience please use  https://translate.google.com/ to read the story in your own language.

Ny rekord på Lions Bokmarked

Den harde kjernen blandt Berg Lions´ høyt verdsatte bokelskere satt for første gang inne med kaffe og god mat på morgenkvisten på åpningsdagen til Lions Bokmarked i den stilfulle kantina på Vestre Aker Skole i Oslo 1 . november.  Utstyrt med utdelte kølapper slapp de kulda, tusmørket og småregnet.  Ca 10-15 minutter før åpningstid trakk de ut igjen for "det er jo tradisjon å stå i kø her" som det ble sagt. Nystekete vafler med syltetøy klarte ikke å holde dem inne. Ved 14 tiden ble det klart at det ble rekord både i salg av antall bøker og inntekter på første halvdel av først salgsdag.  

Uten våre gode bokgiverne hadde ikke det latt seg gjøre. Tusen takk!

Lions Bokmarked er ferdigmontert og bøkene er på plass!

I løpet av ettermiddagen og kvelden torsdag 30. oktober skjedde det igjen. Cirka 30 middelaldrende og noen eldre Løver i Berg Lions Club monterte opp alle hyllene i gymsalen på Vestre Aker skole (VAS)  i Oslo. Vi kjørte i skytteltrafikk mellom sivilforsvarsbunkeren vår og VAS og stablet inn tusener på tusener av flotte brukte bøker.  Løvene hadde en stor sosial happening seg i mellom mens de jobbet og slet. Alle bokelskere må bare møte opp fra klokka 10 på lørdag 1. november. 

Bøkene stappes inn i hyllene på Vestre Aker skole

Det gikk unna på kvelden 30. oktober. Minst ti kjempedigre tilhengerlass med bøker ble kjørt inn til Vesre Akers skole og båret inn av Berg Lions Clubs medlemmer med de minst ødelagte ryggene. Gode speidervenner hjalp også til.  Lions sagnomsuste årlige Bruktbokmarked åpner lørdag 1. november kl 10.00.  Årets bokmarked er det 39ende i en sammenhengden serie. Du lurer på hvor dette er sier du? Se her:  http://bokmarkedet.webs.com/hvor-er-det

Turen til Holmen fjordhotell var vellykket

LC Berg arrangerte 02.09. sommertur for Tåsen Sykehjems beboere til Holmen Fjordhotell. Besøket var veldig vellykket ifølge alle som deltok. Berg Lions satser på tilsvarende arrangement neste høst. 

Av en eller annen grunn har lions´ "håpløse" websider slutte å akseptere opplasting av fotografier, noe som er litt trist.  

Nytt av i år på Lions Bokmarked. Matservering!

Mat og drikke blir å få kjøpt på tre av dagene. Lørdag 1., søndag 2. og lørdag 8. november selger vi vafler, pølser, kaffe og mineralvann mellom 10.00 og 16.00. Salget foregår i den vakre kantinen på Vestre aker skole - tvers over gårdsplassen fra Gymsalen hvor Bokmarkedet foregår. Går dette bra = bokelskerne liker det, det blir ikke fullstendig kaos, folk behandler kantinelokalet pent osv osv- siden vi har et veldig dannet publikum går sikkert alt dette helt fint vil vi kanskje ha servering hver eneste dag på det 40. Bokmarkedet i 2015!

And he won´t lie down.

And he "won´t lie down" . Gamle Ørn er tilbake på Bokmarkedet. Vi har akkurat fått inn et nytt bilde av Gamle Ørn tatt med en Løve-iPhone.  Det tok faktisk så mye som en hel time å få oversendt bildet til PR-avdelingens juniormedlem. Men The Grand Old Mand Harald Eikeland er tilbake - som ventet. Han "trynet" i en trapp på Majorstua under henting av bøker fra en av våre gode givere for et par tre dager siden og Harald "ødela" en hel kasse med fine bøker med blodsøl. 
Han var en natt på Legevakta og fikk fikset en brukket arm og fikk ordre om å ikke bruke PC og ordre om ikke å lese. Men det ble ikke gitt noen ordre om å ikke bruke den friske armen til å supplere bøker med i halvtomme hyller på Lions-Bokmarkedet

Hvor arrangeres Lions Bokmarked 7.-15. november 2015?

Hvor er det Fantastiske Bruktbokmarkedet til Lions?

Du ser et kart på: http://bokmarkedet.webs.com/hvor-er-det

Gå til vår  Facebookvegg for å se daglige oppdateringer og nyheter.

«Å skape skattebetalere av elevene» – det er en god målsetning det!

Berg Lions har snakket med vår gode samarbeidspartner rektor Pia Klint Tveterås på Vestre Aker skole  http://www.vestre-aker.gs.oslo.no/ 

Vestre Aker skole ligger i Ullevål hageby i Oslo i bygningene til erværdige Store Ullevål gård  http://bokmarkedet.webs.com/store-ullevold-g-rd-1905. Skolen er en spesialskole for elever på 8.-10. trinn som trenger mer støtte og tettere oppfølging enn det normalskolen kan gi. Ett av skolens motto er å «skape skattebetalere av elevene så de klarer seg godt senere i livet». Og det greier skolen! 

Tusen takk alle snille bokgivere!

En av våre mange gode og trofaste bokgivere kom med et lass bøker i går kveld (28. oktober 2013). Tusen takk alle sammen. Uten dere intet Lions-Bokmarkedet!

Bøker fra 1700-tallet funnet i en kjeller i Nydalen 28. oktober 2013.

The Grand Old Man eller Gamle Ørn Harald Eikeland med mandagens "fangst" av 1700-tallsbøker.  Takk gode givere i Nydalen!

Matlei?

Matlei og trøtt av alle de gamle oppskriftene og klarer ikke å finne på noe nytt og spennende?
Kom på Lions-Bokmarkedet http://bokmarkedet.webs.com/ da vel og få haugevis med ideer av alle matbøkene du finner i hyllene. Mat- og vinbøker er en av kategoriene som forsvinner fortest ut av hyllene.

Nå rett før Bokmarkedet er det høysesong!

Løvehelt Hans Peter Moe med ett av dagens mange innkommende lass med bøker fra våre mange gode givere.   Vi har hentet tre privatbiler fulle med bøker i dag og fire givere har kommet med egne biler i kveld til vår godt bortgjemte Sivilforsvarsbunker som vi tar vare på for samfunnet.

Mer informasjon på http://www.bokmarkedet.webs.com

Går unna som varme rosinboller.

Hobby og sport og idrett og selvforsvar! Går unna som varme rosinboller.
Så synd vi ikke har kaffe-, brus- og matservering på Markedet. Noe å tenke på til november 2014? Iallefall på de to lørdagene og de to søndagene?

Byens største samling med brukte Hvem Hva Hvor

Mangler du noen årganger i familens Hvem Hva Hvor samling?  Det er intet sted som har større utvalg enn vårt Bokmarked. http://bokmarkedet.webs.com

I en bortgjemt atomkrigsikker bunker...

I en bortgjemt atomkrigsikker bunker i et lite, men ukjent skogholt i et av Oslos skumleste nabolag med motorsykkelgjenger i nærheten møtes Løvegutta til boksortering av ukas 10-15 innkomne billass med bøker. Hannemyr, Økland, Dahl og Stene stortrives.

KlenodieHovedSorteringsMester og KlenodieHovedKatalogiseringsMester Odd Bryhn

Uten klubbens KlenodieHovedSorteringsMester og KlenodieHovedKatalogiseringsMester Odd Bryhn hadde alt bare blitt rot og kaos og vi ville aldri kommet i gang med Bokauksjonen. Se:  http://www.skanfil.no/ Alt er Odds fortjeneste.

Prsident Pål Hannemyr finner bok til Lions-Bokmarkedet 2014.

Presidenten i Oslo/Berg Lions Club himself Pål Hannemyr fant en bok til Auksjonen i 2014 i under boksorteringen uka før Lions-Bokmarkedet. Henrik Wergeland. Folkeviser?  1849 eller 1850 ??

Henning Stene og Klenodiet som selges på Bokauksjonen 9. november 2014.

Pan - førsteutgave.  Henning Stene avbildet med det store klenodiet som selges på auksjonen på Lions-Bokmarkedet http://bokmarkedet.webs.com/   Boka ligger på kr 3700.- i dag fredag 25. oktober. Gå inn på http://www.skanfil.no for å se hvordan prisen utvikler seg. Den fysiske auksjonen som avslutter Internettauksjonen starter kl 13.00 på Vestre Aker skole 9. november sies det. 

Du finner et kart med Vestre Aker skole lokalisert her:  http://bokmarkedet.webs.com/hvor-er-det 

BERG LIONS ARRANGERER DET KLASSISKE LIONS-BOKMARKEDET FOR 38. GANG.

Lions-Bokmarkedet arrangeres i år 2.–10. november. Lions Club Oslo Berg ønsker igjen alle velkomne til vårt klassiske Bokmarked på Vestre Aker skole - Ullevålsalléen 37, v/Ullevål skole. Du finner et kart på: http://bokmarkedet.webs.com/hvor-er-det

Snorre Sel til salgs på Lions-Bokmarkedet

Per Økland og Snorre Sel. Snorre til venstre? Snorre er bare til salgs på tirsdagen på Lions-Bokmarkedet av Per himself. Bud over 200-250 kroner vil bli vurdert! 

Berg Lions lokalmiljø i Bergskogen, Bergsalleen og på Damplass.

Bilder fra en høst-tur forbi Berg Gård, 13. oktober 2013, vårt fine møtelokale, gjennom den idylliske Bergskogens to stier, tilbake forbi gården, ned Bergsallen mot kafeen på Damplass en høstddag kan nå sees på:

https://www.facebook.com/BergLions

Operasjon Ved

This picture was printed in the morning edition of Aftenposten on June 5th 2013 shows a bunch of retired elederly men who are in the business of preparing sacks of fire wood for the upcoming winter season 2013/2014. There are still people in need of a helping hand in affluent Oslo. Lions Club Oslo Berg has contributed to "operasjon ved" (Operation Fire Wood) for decades.  The trailer in the picture was given to Operation Fire Wood 10 years ago. Every autumn/fall a team from our Lions Club contribute to the distribution as well. Read more about Berg Lions at http://berg-lions.webs.com and follow us at  https://www.facebook.com/LionsBokmarkedet and  https://www.facebook.com/BergLions

Fra Berg Lions lokalmiljø.

Den harde kjerne i Berg Lions som drifter  Lions-Bokmarkedet bor i området rundt Bakkehaugen Kirke i Oslo. Det er utrolig hvordan Løvene opp gjennom årene har funnet hverandre. De bor i annethvert hus i de samme gatene. Mange av dem har gått på Tåsen skole eller har sendt barn og barnebarn dit. Ett av medlemmene har familie som har gitt navn til skolen i tidligere tider. Grunnen skolen ligger på ble solgt fra Tåsenfamilen. 
Mer om skolen på:  http://www.tasen.gs.oslo.no/

Nothing Bigger

Bruktbokmarkedet til Berg Lions er nå omtalt i den internasjonale mai-utgaven av LION, gå til side 14 i:   http://www.lionsclubs.org/EN/news-and-events/lion-magazine/index.php

Berg Lions feiret sitt 40-års jubileum ved å gi bort 200.000 kroner

Det var særs god stemning i Frelsesarmeens lokaler Fyrlyset i Oslo torsdag 21. mars 2013. Fem representanter fra Lions Club Oslo/Berg var på besøk. Og med seg hadde de to store sjekker – hver pålydende 100.000 kroner. Da var det bare å ta fram bløtkake og takketaler.

Vellykket 40års selskap i Lions Clubs Oslo/Berg

In the Evening of March 15.  2013 Lions Club Oslo/Berg Celebrating itself and the Club´s 40th Anniversary at "Nordberghjemmet" in Carl Kjeldsens vei 23C in Oslo.  

Lions Clubs Oslo/Berg not anymore in English

Lions Club Oslo/Berg wants our international Lions Club sisters and brothers, as well as anyone interested in vintage and newer books to be aware of us. Since we are in the business of selling high quality pre owned books in the Norwegian language we are now expanding our web presence to include an English web page. Our new pages are intended for collectors of Norwegian books anywhere in the world.  There might for instance be collectors of Norwegian books in the Dakotas, Wisconsin, Iowa and  Minnesota? 

In October 2017 it was decided that the English web page should close down due to lack of editorial man power and the link above is regretfully no longer active. 

Berg Lions Bruktbokmarked - en Årlig Suksess

Hvert år i den første uken av november innreder Berg Lions medlemmer gymnastikksalen på  Vestre Aker skole med egne reoler for salg av brukte bøker. Når  markedet åpner står det ca. 30 000 pent brukte bøker i hyllene. At det i løpet av markedet etterfylles med ytterligere 30 000 bøker indikerer at dette er et marked av dimensjoner. Klubben er sikker på at Bruktbokmarkedet  er blant landets første i sitt slag og vi er absolutt sikre på at det er det største.