Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Forsiden > Viken > Asker

Historien om slaveskipet Donau

1. Foredrag ved Even Trygve Hansen,
    Even har jobbet 40 år i mediabransjen som journalist og redaktør. Var informasjonssjef i SAS under Janne Karlsson. Deretter jobbet han fem år som rådgiver på Holocostsenteret på Bygdøy.
    Skipet var et moderne frakteskip som ved krigsutbruddet ble beordret inn i den tyske marine til å frakte soldater, våpen, materiell og jøder. I 5 år gikk skipet i skytteltrafikk mellom Oslo og Stettin og totalt ble 742 ? jøder deportert fra Norge hvorav kun  31 overlevde.
    I januar 1945 var skipet i Oslo og fullastet med soldater, 450 hester, ammunisjon og materiell satte den kurs mot Stettin. Syd for Drøbak bla båten sprengt av ladninger montert av Max Manus og Roy Nilsen. Med stor slagside ble skipet styrt mot land og alt mannskap unntatt en overlevde.
    Derimot druknet samtlige hester noe Max Manus var lei seg for.
    Skipet ble liggende på stedet delvis under vann til 1952 da den ble heist opp og fraktet til Aker Mek for reparasjon. Det ble det ikke noe av og båten ble i stedet hugget opp.

Presidenten takket for et meget interessant foredrag og overrakte en flaske vin.

Hvorfor kommer geologer fra hele verden til Asker?

Pensjonert lektor Fredrik Ruud fra Borgen holdt foredrag på Lions Club Askers maimøte.

Asker Lions Club gir 30.000 kr til Frelsesarmeen

Asker Lions Club gir penger til Frelsesarmeen

Høstutstillingen 2018

"Se Norges Kunstnerdal",Asker Lions Høstutstilling, åpner Løodag 10.11. kl 11.30 på Venskaben.

Se også  http://hoestutstillingen.com/

Lions-stipendet for kunstnere 2017

Preben Colstrup og Sven Hegstad, formenn i henholdsvis ABKs styre (Asker Bildendende kunstnere) og LCAs Kunstkomite (Lions Klubb Asker), har nettopp blitt enige om medlemmer til Innstillingskomiteen for valg av vinner til årets Lions-stipend 2017.

Ble hyllet på åpningen.

Hovedutstiller Hans Normann Dahl fylte 80 år tidligere i høst og ble hyllet da Lions Asker åpnet sin tradisjonelle høstutstilling lørdag 11. nov 2017

Fem nye utstillere fra "Nye Asker"

Asker Bildende Kunstnere har tatt Nye Asker påforskudd, og nye spennende medlemmer har meldt seg fra Røyken og Hurum. PåHøstutstillingen i Asker får vi se fem nye utstillere fra Nye Asker: Anne-Mette Boger, Merethe Duvholt og Diego Petrillo fra Røyken, samt Kai Eide og Olav Grimstad fra Hurum.

Høstutstillingen 2017 i Asker allokerer alt overskudd til veldedige formål

Alt overskudd fra Høstutstillingen 2017 går til veldedige formål lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Fra årets overskudd er det allerede allokert kr 50 000 til to prosjekter.

To nye medlemmer

Jevn vekst i klubben vår.

Nytt medlem

Vår nyeste medlem Trygve Lia til venstre.

Nytt medlem

På medlemsmøtet 13.4.2016 ble Karl Anders Langerød tatt opp som nytt medlem.

Nok en vellykket torskemiddag

Torskemiddagen 2016 ble gjennomført etter alle faste gode rutiner. I år også med "nisseshow"

Terapiridning for handikappede og multihandicappede. Medlemmer fra LC Asker og LC Blakstad er støttespillere i opplegget.

Resultatene er mange når hestene på Blakstad gård i Asker brukes til terapiridning.  Bl.a. utvikles bedre balanse, muskler, fordøyelsessystemet og lettere pust.

Les mer om opplegget ved å klikke  HER.

Lions giverglede - soneaktivitet

Lionsklubbene i Asker engasjerer seg for omsorgsboliger og eldresentre.

Melvin Jones

Bildet viser Odd Kåre Linnestad til venstre og Kjell Wallenborg til høyre. Begge tildelt Melvin Jones for fremragende innsats for sin klubb. Presidenten Lars Windju i midten.

Bilder fra Asker Lions høstutstilling 2012

Se Slideshow fra "Se Norges Kunstnerdal" oktober 2012. Bildene er gjort tilgjengelig fra Hildrup Photo

Klikk  her