Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Silje vant prisen og smeltet hjerter
Silje vant prisen og smeltet hjerter

Bilde 1 av 12. Silje Veronika Nordlund (28) fullførte med glans 10 km i Ridderrenet 14. mars.

silje-og-kay-arne

Bilde 2 av 12. Guvernørrådsleder Kay Arne Sørensen fikk æren av å overrekke Lions Raskere Frem Prisen til Silje Veronika Nordlund lørdag 14. mars 2015. 

silje og bent høye

Bilde 3 av 12. Silje Veronia Nordlund takker sin ledsager helseminister Bent Høie etter fullførte 10 km langrenn.

silje med ministrene

Bilde 4 av 12. Kulturminister Thorhild Widvey, Silje Veronika Nordlund, helseminister Bent Høie og finansminister Siv Jensen fikk oppleve mye flott idrett under Ridderrennet.

tore-sannum-og-missi

Bilde 5 av 12. Tore Sannum fra Lions Førerhundskole presenterte onsdagen hvordan man trener førerhunder. Her med valpen Missi i aksjon.

onsøy-ridderrennet

Bilde 6 av 12. Lions Club Onsøy har i årenes løp sponset flere hundre deltagere. Her står tidligere president Kurt Klevås sammen med deltagerne Morten Danielsen (42) og Camilla Paulsen (37). Morten har vært med på Ridderruka 16 ganger, og Camilla 24 ganger. Begge to går på ski under Ridderruka. Kurt var på 1960 og 70-tallet med hvert år som ledsager. - Den gang bodde vi enkelt i Moelvbrakker mens deltagerne var inkvartert på hotellet. Det var kjempegøy, minnes Kurt.

medaljeutdeling

Bilde 7 av 12. Guvernørrådsleder Kay Arne Sørensen gjør folk glade med medaljer!

DSC_0011

Bilde 8 av 12. Det var god profilering av Lions på Beitostølen hele uka. Dette bildet er tatt på langrennstadion ved Beitostølen Helsesportsenter.

heidi-lill-og-hundeslede

Bilde 9 av 12. Generalsekretær Heidi Lill fikk prøve hundekjøring!

lions-lounge

Bilde 10 av 12. Lørdag 14. mars mellom 1500-1700 var det tid for Lions Lounge med musikk, litt godt i glasset og sol i fjeset på den romslige terrassen.

dansker-lions-ridderennet

Bilde 11 av 12. En gruppe dansker fikk muligheten til å delta på årets Ridderruke takket være økonomisk støtte fra Lionsklubber på Nord-Jylland.

heidi-lill-i-infodisk

Bilde 12 av 12. Generalsekretær Heidi Lill Mollestad Oppegaard deltok som frivillig medarbeider i Ridderrukas infodisk.

«
»

Silje vant prisen og smeltet hjerter

Det tradisjonsrike skirennet for syns- og bevegelseshemmede "Ridderrennet" gikk av stabelen lørdag 14. mars. Med strålende sol og glitrende skiløyper ble det en festdag med rekordmange som stilte til start, hele 455 deltagere. På kvelden ble en helt ny pris delt ut – Lions Raskere Frem Prisen. 

Prisen består av et diplom og 10.000 kroner. Prisen sponses av Lions Norge og deles ut til en deltaker i Ridderrukas "Raskere Frem-gruppe" som har utmerket seg som positiv og motiverende, som evner å bryte barrierer, er sosial og inkluderende og et positivt forbilde for andre.

Strålende forbilde

Silje Veronika Nordlund (28) fra Eidsvoll har øyesykdommen Retinitis Pigmentosa (RP) og mistet synet i 2010. Fra 2010 til 2012 var hun lite aktiv, men i dag sykler 28-åringen tandemsykkel i Eidsvoll sykkelklubb, løper Holmenkollstafett, 10 km Oslo maraton og trener på Bislet med team RP.

Under Ridderruka 8-15 mars deltok Silje i gruppen Raskere Frem, en gruppe for de som nylig har fått en skade eller synshemming. Juryen for den nye prisen besto av gruppeleder Elisabeth Eyde, generalsekretær i Ridderrennet Elisabeth Kollerød og generalsekretær i Lions Norge, Heidi Lill Mollestad Oppegaard. Juryen legger i sin begrunnelse vekt på at utøveren har utmerket seg under hele Ridderuken med alltid positiv innstilling. Hun har vist vilje til å utfordre seg selv på flere plan – både i løypa, i slalombakken og i det sosiale.

– Alle disse egenskapene gjør Silje til et flott forbilde i idretten, sier Elisabeth Eyde som til daglig er idrettspedagog ved Catosenteret. Silje trekker selv frem støtten fra sine gode venninner. Uten dem hadde hun sannsynligvis ikke deltatt på Ridderrennet. Når hun ikke er på ski er hun å finne på tandemsykkel rundt om i grunnlovsbyen Eidsvoll.

Gøy og skummelt

Silje selv fikk hakeslepp da hun forsto at det var henne de snakket om fra scenen.

- Jeg ble så glad at jeg skalv, og tårene sluttet ikke å trille. Det var en kjempekoselig overraskelse. 

Silje hadde ikke stått på ski siden ungdomsskolen da hun kom til Beitostølen og Ridderuka. Hun trekker frem slalombakken som den største utfordringen.

- Det var veldig skummelt, men jeg kom meg både opp og ned i god behold, forteller Silje. Skiutstyret fikk hun låne av moren sin. Hun ville ikke kjøpe utstyr når hun ikke visste om hun ville trives med ski på bena igjen. - Men nå vet jeg hva jeg vil bruke prispengene til – det blir i alle fall nye ski og kanskje noe annet treningsutstyr, sier "solstrålen" fra Eidsvoll.

Ledsaget av Høie

Under Ridderennet fikk Silje selveste helseminister Bent Høie som ledsager.

- Vi koste oss skikkelig i de flotte løypene, og han hjalp meg med å holde balansen i nedoverbakkene. Jeg synes han var sporty som tok bind for øynene deler av turen slik at han fikk oppleve hvordan det er å gå på ski som blind. Ikke uventet fikk han problem med balansen, og han fortalte også hvordan lydene ble sterkere, forteller Silje.

Fortsetter hjemme

Nå er snøen er borte på Eidsvoll, så det går i innetrening og spinning nå. Hun gleder seg til april for da kan hun sykle utendørs i frisk luft på tandemsykkelen igjen.

Foreningen Ridderrennet har som mål å få syns- og bevegelseshemmede til å drive fysisk aktivitet året rundt.

- Nå er vi alle tilbake i hverdagen, men vi håper deltagerne har fått med seg nok kunnskap, energi og inspirasjon til å fortsette drive med fysisk aktivitet på hjemmebane også, sier generalsekretær Elisabeth Kollerød.

Helseminister Bent Høie, kulturminister Thorhild Widvey, finansminister Siv Jensen og arbeidsminister Robert Eriksson møtte alle opp på Beitostølen for å ta del i Ridderrennet. Andre prominente gjester var forsvarssjef Bruun Hansen, sjef for Forsvarets sanitet Jan Knudtzon Sommerfelt-Pettersen, generalsekretær i Norges Idrettsforbund Inge Andersen og toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Lenker

Hele programmet finner du på hjemmesiden www.ridderrennet.no.

Sponsorer for Riddrennet 2015 er Entra og Lions. Forsvaret, Norges idrettshøyskole og Beitostølen Helsesportsenter er medarrangører. Les om Lions som hovedsponsor i Knallprogram for Ridderrennet.