Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Kewalin vant Lions Fredsplakatkonkurranse 2015
Kewalin vant Lions Fredsplakatkonkurranse 2015

Bilde 1 av 12. GLAD VINNER. Vinner Kewalin Nopparit flankert av fra v: Tom Staahle, ordfører i Ullensaker, John G. Bakke, president for Lions Club Ullensaker/Kløfta, Kay Arne Sørensen, guvernørrådsleder i Lions Norge, og Torstein Nærbø, leder for Lions distrikt 104 C3. Klikk på pilene øverst på bildet for å se flere bilder.

vinnertegning-fredsplakat-2015

Bilde 2 av 12. Vinnertegning i Norge 2015 (og vinner Distrikt 104 C3). Tegnet av Kewalin Nopparit som går i klasse 7B på Bakke skole i Kløfta. Innsendt av Lions Club Ullensaker/Kløfta.

Vinner Distrikt 104 A1Arnan Boonek

Bilde 3 av 12. Vinnertegning for distrikt 104 A1. Tegnet av Arnan Boonek som går i 7. klasse på Lødingen barneskole. Innsendt av Lions Club Lødingen.

Vinner Distrikt 104 D4  Regine Astrup Toft

Bilde 4 av 12. Vinnertegning for distrikt 104 D4. Tegnet av Regine Astrup Toft i klasse 7A på Drengsrud skole i Asker. Innsendt av Lions Club Asker.

Vinner Distrikt 104 H Even Nordli

Bilde 5 av 12. Vinnertegning for distrikt 104 H. Tegnet av Even Nordli som går i 7B på Nøklevann skole i Oslo. Innsendt av Lions Club Oslo/Bøler.

Vinner Distrikt 104 J Martine Sund Olsen

Bilde 6 av 12. Vinnertegning for distrikt 104 J. Tegnet av Martine Sund Olsen som går i 7B på Benterud skole i Rasta. Innsendt av Lions Club Lørenskog/Fjellhamar.

Vinner Distrikt 104 E6 Agnes F. K. Gjelstad

Bilde 7 av 12. Vinnertegning for distrikt E6. Tegnet av Agnes F. K. Gjelstad som går i 7. klasse på Holen skole i Laksevåg. Innsendt av Lions Club Laksevåg.

Vinner Distrikt 104 B2 Nora Hassan

Bilde 8 av 12. Vinnertegning for distrikt 104 B2. Tegnet av Nora Hassan som går i 7. klasse på Sandnessjøen barneskole. Innsendt av Lions Club Sandnessjøen Sigrid.

fredsplakat2015_bibliotek

Bilde 9 av 12. Fredstegninger fra Kløftas tre skoler pynter opp veggene i biblioteket fra midten av november til slutten av desember.

fredsplakat2015_forsamling

Bilde 10 av 12. Hele gymsalen på Bakke skole på Kløfta var fylt av elever og lærere som jublet for Kewalin og hennes flotte vinnertegning!

kay-arne-og-kewalin

Bilde 11 av 12. Guvernørrådsleder Kay Arne overrekker Kewalin premien på 5000 kroner for den beste norske fredsplakat på vegne av Lions Norge. Hun fikk i tillegg 1000 kroner fra distrikt 104 C3 for beste distriktstegning.

fredsplakat2015_bibliotek-ingrid-bakke-og-kay-arne

Bilde 12 av 12. "Tegnegeneral" Ingrid Bakke i Lions Club Ullensaker viser frem utstillingen av årets fredsplakattegninger. Tegningene henger på alle veggene i biblioteket fra midten av november til slutten av desember. Guvernørrådsleder Kay Arne Sørensen peker på vinnertegningen til Kewalin som har fått en egen plass ved skranken.

«
»

Kewalin vant Lions Fredsplakatkonkurranse 2015

Gratulerer Kewalin Nopparit fra Kløfta med Norges fineste tegning! Gratulerer også til Lions Club Ullensaker/Kløfta som har organisert konkurransen lokalt.

(Klikk på pilene på bildet for å se flere bilder. )

Mandag 14. desember, klokken 0900 om morgenen, fikk den unge kunstneren en skikkelig overraskelse.

Kewalin går i 7B på Bakke skole. Under skolens planlagte Lucia-tilstelning i gymsalen dukket det opp helt uventede gjester fra Lions. Guvernørrådsleder Kay Arne Sørensen og distriktsguvernør Torstein Nærbø avslørte da for alle lærere og elever i salen at Kewalin ikke bare var best i distriktet, hun hadde stukket av med førstepremien i den nasjonale finalen også. Nyheten ble mottatt med stor jubel fra salen!

Ullensakers ordfører, Tom Staahle, deltok også under markeringen.

6000 kroner

Distriktet ga 1000 kroner og Lions Norge bidro med 5000 kroner som premie.

- Jeg ble veldig overrasket, sier Kewalin etter utdelingen. Men det er kjempegøy, og det er veldig fint å få penger til klassen!

Hun bekrefter at hun har jobbet med vinnertegningen lenge – i over en måned. Kewalins mor, Kesenee Pedersen, forteller om en jente som alltid har likt å tegne. Kewalin har bodd i Norge i bare ett år, og hun tegnet ofte da hun bodde i Thailand også. - Hun har en onkel som er veldig flink til å tegne, kanskje ligger det i genene, sier en tydelig stolt mor.

Utstilling på biblioteket

Tre skoler i Ullensaker kommune har i år deltatt i den lokale tegnekonkurransen, og på hver skole kåres en klassevinner og en skolevinner. Skolevinnerne deltar deretter i distriktsfinalen.

Ingrid Bakke i Lions Club Ullensaker Kløfta er PR-kontakt i klubben og har jobbet med fredsplakatkonkurransen i åtte år. Hun ordner materiell, holder kontakten med skolene og organiserer premieutdelinger.

- Alle skolene har en seremoni for premieutdelinng og jeg drar på hjemmebesøk til alle vinnerne. Det er veldig populært, sier hun.

Ullensaker Kløfta har vunnet distriktsfinalen en gang for syv år siden, men det er første gang de har levert en nasjonal vinnertegning.

- Det er utrolig hyggelig at vi endelig har vunnet den nasjonale kåringen, sier Bakke. Hun roser spesielt formingslærer Anne Marit Fald Gård på Bakke skole som en viktig årsak til at skolen leverer så mange flotte tegninger hvert år.

På bibioteket i sentrum på Kløfta får klubben holde utstilling med årets fredstegninger. Alle vegger er dekket av flotte kunstverk fra midten av november til romjulen.

Presseomtale

Les flott artikkel om premieutelingen i Eidsvoll Ullensaker blad: Vant landsfinalen i Lions tegnekonkurranse. Ble overrasket under Lucia-feiring.

Vanskelig avgjørelse

Juryen som velger den nasjonale vinneren har i år vurdert syv flotte barnetegninger som alle er distriktsvinnere. På kvelden torsdag 11. desember ble juryen endelig enig. 

- Juryen hadde ingen lett jobb, forteller Vidar Waaden, koordinator for Lions Fredsplakatkonkurranse i Norge. Etter nøye vurderinger ble de fire jurymedlemmene enig om at tegningen til Kewalin Nopparit i klasse 7B på Bakke skole i Akershus var den som samlet sett var best.

Avgjørelsen var enstemmig. Juryen uttaler at tegningen på en fin måte symboliserer årets tema "Del fred". Tegningen har bra symbolbruk, den er klar og tydelig med god dybdevirkning og er kunsterisk godt utført. Fredsduen samler jordens befolkning i fred, der en tar vare på et godt klima.

Verdensfinalist

Vinnertegningen er sendt til Lions hovedkontor i Oak Brook, Chicago, USA der den vil konkurrere med andre nasjonale vinnertegninger om en rekke fine premier. Førstepremien er en reise til New York i forbindelse "Lions Day with the UN" som arrangeres i mars 2016.

Lions internasjonale fredsplakatkonkurranse

Tegnekonkurranse for barn mellom 11 og 13 år

Arrangeres årlig, på høsten.

Konkurransen er et samarbeid mellom Lions Clubs International og FN.

Målet er å fremme kreativitet og refleksjon rundt temaet fred hos barn og unge.

Temaet er nytt hvert år og handler alltid om fred. For 2015 er temaet "Del fred" (Share Peace).

Det anslås at 450.000 tegninger årlig er med i konkurransen på verdensbasis.

I Norge deltar barn ved rundt 200 skoler.

6 kommentarer

Kommentarer blir moderert. Om du ser en kommentar du mener bør fjernes så kan du klikke på Rapportér
Kommentar fra Frida
Rapportér | 15.des 2015 19:29
Kewalin går i klassen min
Kommentar fra Benin fra holen skole
Rapportér | 14.des 2015 15:47
Jeg synes at den tegningen var flott men jeg synes Agnes sin var også fin da og hun kunne vinne
Kommentar fra Olaug S Nilsen
Rapportér | 14.des 2015 15:07
For en flott tegning!
Kommentar fra Kay Arne Sørensen
Rapportér | 13.des 2015 18:15
Gratulere med seieren. Jeg ser frem til seremonien på Bakke Skole mandag 14. desember :-)
Kommentar fra Erik Evang
Rapportér | 12.des 2015 22:03
En meget godt balansert tegnng, med symbolene FRED i "nei til atomvåpen", Grønt tre, en smalet flokk barn, som holder fredssymbolet sammen.
Flaggstrimlen som deler fred og vekst, med fattigdommen og ensomheten og der det nakne treet synliggjør utfordringen - for FREDSGRUPPEN.
Veldig bra av en 7.klassing!
Kommentar fra Turid Blindheim Johannesen
Rapportér | 12.des 2015 00:57
Synes tegningen var godt balansert og gav en god følelse.

Ny kommentar