Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid LRF 2020 Nettbutikk

Nyheter og aktiviteter

Forsiden > Engasjer deg > Nyheter og aktiviteter > Erfaren diplomat blir ny Norad-sjef
Erfaren diplomat blir ny Norad-sjef

Jon Lomøy har en allsidig Afrika-erfaring fra diplomati og bistandsfaglig arbeid. Han har blant annet vært ambassadør i Zambia og Tanzania.Foto:OECD

Erfaren diplomat blir ny Norad-sjef

Jon Lomøy er ansatt som ny direktør i Direktoratet for utviklingssamarbeid - Norad.

Han ble utnevnt av Kongen i statsråd 25. september.

– Jon Lomøy er en erfaren leder med solid kunnskap om hvordan bistanden kan oppnå best mulig resultater, sier utenriksminister Børge Brende i en pressemelding.

Lomøy er for tida direktør i OECDs direktorat for utviklingssamarbeid (DCD), der han har vært siden 2010. Han har i denne lederstillingen blant annet jobbet med strategier for å knytte DCDs arbeid opp til de nye FN-målene for bærekraftig utvikling. Han hadde også ansvar for gjennomgang av OECD-landenes innsats og resultater i utviklingssamarbeidet, statistikk om bistanden og politikkutvikling på en rekke områder.

- Det er jo en svært erfaren diplomat Norad har fått som ny sjef, sier utenlandssjef i Lions Norge, Ingebrigt Mollan. - Jeg traff ham i Dar es Salaam for mange år siden (1990) da jeg jobbet for Norges Handikapforbund i Mbeya TZ (1989-1991). Da var Lomøy nestleder ved ambassaden. Det er jo interessant at han også har vært ambassadør i Zambia, der Lions Norge driver sitt bistandsarbeid, sier Mollan.