Dagny Presterud (99) storkoste seg på fest - Lions Club Vestby | www.lions.no

Distrikt E

Forsiden > Distrikt E
Dagny Presterud (99) storkoste seg på fest - Lions Club Vestby

HYGGE: Dagny Presterud skulle gjerne ha svingt seg på dansegulvet, men holdt seg i ro med venninnen Kirsten Grefsrud. Foto: Eline Sunnvoll

Dagny Presterud (99) storkoste seg på fest - Lions Club Vestby

Hele 104 pensjonister møttes i finstasen søndag ettermiddag, i anledning Lions førjulsfest i Vestby. Hele 800 snitter var smurt av frivillige før dørene åpnet.

n av de som koste seg var Dagny Presterud fra Vestby. Hun er et av de kjente fjesene som har deltatt på førsjulsfesten i alle de ti årene den har vært arrangert.

- Det eneste som mangler nå er det at jeg gjerne skulle ha dansa litt, forteller en entusiastisk Presterud.

Etter forslag fra journalisten om å ta med seg rullatoren på en svingom, slår hun ideen fra seg.

- Nei, jeg får vel bli sittende trygt her, fastslår hun.

- Jeg syns det er prisverdig at dette gjennomført hvert år. Jeg liker at arrangementet begynner såpass tidlig at det passer for oss eldre, forklarer Presterud.

- I tillegg er vi veldig glad i å komme oss ut og treffe hverandre, samt at underholdningen passer oss godt, legger hun til.

Ønsker flere velkommen

Bendix Plesner, president i Lions Vestby, er glad for at folk trives og har det hyggelig på deres arrangement.

- Jeg er veldig glad for at folk deltar, og jeg håper at minst like mange kommer neste år også. Personlig er det veldig deilig at det er et år til neste gang, for dette krever mye planlegging og arbeid, men datoen for neste år er allerede klar, smiler en fornøyd Plesner.

Grete Lund storkoste seg med snitter og kringle i godt selskap.

2019-11-17_Vestby_2

GJENGANGERE: Grete Lund og Anne Marie Loren deltar på førjulsfest hver eneste år. Foto: Eline Sunnvoll

- Alle her er kjente for meg, jeg har vært her i iallfall fem år på rad. Det er veldig trivelig å komme seg ut i førjulstiden, også liker jeg Genser'n te'n Johansen veldig godt, smiler Lund, mens venninnen Anne Marie Loren nikker ved siden av.

Fra frivillige til gjester

Kari og Birger Hekkelstrand fra Son kunne for første gang nyte førjulsfesten uten å være med som frivillige.

- Birger har vært Lionsmedlem siden '83, og i mange mange år har vi både servert og smurt snitter her, men nå er vi for første gang bare gjester og det er veldig fint, forklarer Kari.

2019-11-17_Vestby_3

GJESTER: Kari og Birger Hekkelstrand (nærmest) koste seg sammen med blant andre Else og Sverre Tandem. Foto: Eline Sunnvoll

Ekteparet hygget seg sammen med Else og Sverre Tandem. Else gledet seg spesielt til å se Drøbak Trekkspillklubb, som hun tidligere har spilt sammen med i flere år. Søndag skulle hun følge med på spillet fra publikum.

Bød opp til dans

Da trekkspillklubben begynte å spille sine gode, gamle slagere var det flere herrer som benyttet anledningen til by damene opp til dans.

2019-11-17_Vestby_4

STEMINING: Trekkspillmusikk toppet førjulsfesten for mange av gjestene. Foto: Eline Sunnvoll

Lions Vestby består av 26 medlemmer og jobber blant annet lokalt med rusforebyggende arbeid relatert til barn og unge, samt aktiviteter for eldre og funksjonshemmede. Foreningen jobber også  med humanitært arbeid nasjonalt og internasjonalt.

Les mer i Vestby Avis

Flere bilder fra festen. De fleste tatt av klubbens aktive fotograf Trond Larsen.

Lionsmedlemmer med ledsagere møtte kl. 13.15 for oppsetting og dekking av bord og for smøring av 800 snitter.

2019-11-17_Vestby_13

Primus motor: Årets president Bendix Plesner var hovedansvarlig for festen.

2019-11-17_Vestby_6

Roar Larsen og Rune Pettersen ordnet bord til gjestene

2019-11-17_Vestby_7

Presidenten var også med i innledende fase

2019-11-17_Vestby_14

Noen av Lions ledsagere tok seg av 1. post på samlebåndet med smøring av snitter. Bak fra venstre Ellen Golberg, Bjørg Jacobsen, Karen M. Schrøder-Nielsen og Hanne Ø. Pettersen.

2019-11-17_Vestby_15

Noen av smørbrødspesialistene fra v. Øystein Gaarder, Gunnar Gilberg og Svein Ivar Midtlien.

2019-11-17_Vestby_5

Før serveringen underholdt Nissekoret fra Hølen alle med juleviser.

2019-11-17_Vestby_8

Så var serveringen i gang og gjestene fikk en prat med hverandre. Lionsservitør i bakgrunnen er Proto Salvatore, en av våre nye medlemmer som tidligere har vært medlem av en Lions-klubb i Italia.

2019-11-17_Vestby_9

Lions fikk også smake på snittene. Fra v. Michael Stoneman sammen med Øystein og Svein Ivar

2019-11-17_Vestby_10

Karen Schrøder-Nielsen i farta med kringle til gjestene

2019-11-17_Vestby_11

Så kom Helge Sveen med Genser'n te'n Johansen. Like poulær som alltid. Foto: Eline Sunnvoll

2019-11-17_Vestby_16

Drøbak Trekkspillklubb spilte som vanlig opp til dans. Foto: Eline Sunnvoll

2019-11-17_Vestby_12

Kvelden ble avsluttet med utdeling av gevinster i kveldens lotteri. Her deler en av våre ledsagere Anne Martha Hansen ut en gevinst til en fornøyd gjest.