Distrikt C | www.lions.no

Distrikt C

Forsiden > Distrikt C

Nyheter fra Distrikt 104 C

Så er juleforberedelsene i gang....

... for noen av oss!
Leder for klubbens "indre liv", Harald Rutle, hadde fått avtale med firmaet "Strilalam" om å besøke dem og lære å sy lammerull! Så i dag, tirsdag 19. nov. 2019, stilte ti av medlemmene opp i produksjonlokalene på Algrøyna (Sotra). Her ble vi møtt av brødrene Svein og Normann Lillebø, og deres niese Hilde. Svein innledet med firmaets historie - fra mobilt slakteri til ferdig produserte lammeribber, fårelår, lammeruller, raket fårekjøtt, fåre-roastbiff og andre produkter av lam/sau. En kunne også kjøpe flotte lamme-/saueskinn. Det var imponerende å se hva de hadde fått til etter oppstarten for ti år siden!

Vi hadde et par kjempekoselig timer "rundt bordet", mens vi alle - etter Normanns demonstrasjon - så godt vi kunne  - forsøkte å få til vår "egen" lammerull! Skikkelig kjekt og ikke minst - sosialt!

Torstein Skåtun fekk ærespris

Lions Fusa sang- og musikcompagnie sin beste – og einaste – bass fekk LIONS sin høgaste heiderspris på sommaravslutninga. Ikkje for songen denne gongen, men for arbeidet og engasjementet sitt i klubben gjennom 30 år.

Hjemmeside for Lions Røde Fjær 2020 og innloggging

Innsamlingsaksjonen Lions Røde Fjær 2020 har fått en splitter ny hjemmeside — lrf2020.no.

Nytt medlem 2019

På medlemsmøtet 5. november 2019 hadde vi gleden av å ta opp Eirik Otto Skogen som nytt medlem i LC Bergen Vest.
Velkommen i klubben, Eirik!

Lionskalenderen 2020

Så er atter ett år gått, og det er tid for ny kalender! Salgsdagene var fredag 2. og lørdag 3. november -19. Kalenderen er et prosjekt mellom LC Bergen Vest og LC Laksevåg. Vi er så heldige å få stå på strategiske salgssteder i nærområde, først og fremst Vestkanten storsenter, Drotningsvik senter, Alvehaugen v/Rema og Mathopen.  (LC Laksevåg holder seg til "sitt" distrikt, Indre Laksevåg.) Kalendersjefen vår, Arvid Berntsen, sier seg godt fornøyd med årets salg, men fremdeles er det kalendere igjen....

Sonemøte i Vik for sone 1

Svein Hansen (ITC/PRC) var på sonemøte og snakka om data

Svindelforsøk på e-post

De siste dagene har flere Lionsklubber blitt forsøkt svindlet på e-post.

Jahn Gunnar Gundersen til minne

Jahn Gunnar Gundersen, født 04.03.1935, død 28.09.2019, ble fredag 11. oktober bisatt fra en fullsatt Loddefjord kirke.

Klubbens president, Alfred Kval, holdt følgende minnetale:

Det var med stor sorg vi i Lions Club Bergen Vest mottok meldingen om at Jahn var gått bort.

Jahn var chartermedlem - det vi si at han var med og startet klubben i 1982. Han var altså en aktiv Lions i 37 år. I disse årene hadde Jahn flere verv. Han var med i styret noen år.

For øvrig har han deltatt i våre ulike komiteer med stor entusiasme. Han var alltid en av de første som meldte seg, når det var snakk om dugnadsarbeid i klubben. Alltid beredt til innsats for klubben.

Jahn var et positivt og hyggelig menneske - en god kamerat - som passet godt inn i Lions´ sosiale arbeid. Han vil bli dypt savnet  i Lions Club Bergen Vest.

Vi takker Jahn for solid innsats for klubben og lyser fred over hans minne.

Tilbud om lederkurs

Lions Norge har i flere år arrangert lederkurs for sine tillitsmenn. Fra og med i fjor har Lions Norge dekket kostnadene for disse kursene for alle medlemmer unntatt reisekostnader. Disse må dekker av klubb, distrikt eller den enkelte. Vi oppfordrer medlemmene til å benytte disse sentrale kursene som arrangeres på Gardermoen fredag til søndag. Vil sterkt anbefale alle som måtte være interessert i lederoppgaver i egen klubb, sone eller annet innen Lions, eller kanskje å ha det på egen CV, om å melde seg på.

Enda en gjeng på Tråastølen

I slutten av august 2019 var det "Botreningen" som fikk et flott opphold på Tråastølen. Botreningen holder til på Laksevåg og er et tiltak for rehabilitering for tidligere rusavhengige. Her lærer de seg det å bo, lage sunn mat, og tilpasse seg dagens samfunn. Det er en svært positiv og kjempetrivelig gjeng, som viser stor glede ved å være på Tråastølen, forteller Ola Martin Rongved.

Tråastølen - populært leirsted

For andre året på rad var det fra 5. til 7. juli 2019 FARGESPILLs tur til å besøke Tråastølen. Turen var i regi av vår klubb, LC Bergen Vest, sammen med  LC Sotra og LC Askøy. Vi har gjennom disse turene med Fargespill fått en nær og god kontakt med gruppen, der forskjellige kulturer møter hverandre gjennom musikk og dans, sier Ola Martin Rongved, som sammen med bl.a. Bjørn Haugen og Stener Irgens, var med på turen.

Ola Martin vil berømme samarbeidet med medlemmene fra LC Sotra og LC Askøy som var med og transporterte de 20 ungdommene tur/retur Bergen/Tråastølen, samt kjøring i Hardanger. Hver av klubbene bidro også med kr 2.000,- til arrangementet.

Lions Røde Fjær 2020 mobiliseringsfilm

Innsamlingsaksjonen Lions Røde Fjær 2020 går til bygging av et kompetansehus på Beitostølen Helsesportsenter.

Lionskonferansen i Tønsberg 2019

Lørdag 26. oktober arrangeres den årlige Lionskonferansen - en møteplass for alle med fokus på inspirasjon, utvikling og glede.

Nyheter fra Distrikt 104 C

Distrikt 104 E6 med Vest Agder er nå blitt Distrikt 104 C Men nå uten Vest Agder. Nå har vi fått med oss Søndre Sogn og Fjorande.

Alle har også fått nye sone nr. Se siste løveposten for info om dette.

PS: Jeg har ny Epostadresse:   c.itc@Lions.no

Mvh Svein Hansen