Stor dugnadsinnsats er i gang - Bygger nye møteplasser i Ås sentrum | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Stor dugnadsinnsats er i gang - Bygger nye møteplasser i Ås sentrum

Prosjektleder Grethe Johnsen har tatt frem arbeidshanskene og deltar i selve dugnadsarbeidet av Lionslunden. Foto: Bonsak Hammeraas

Stor dugnadsinnsats er i gang - Bygger nye møteplasser i Ås sentrum

ÅS: Lokalavisa møtte prosjektlederen og en aktiv dugnadsgjeng på Lionslunden, som ligger på plenen ved kulturhuset og utescenen. Dugnadsgjengen kom blant annet fra de Lionsklubbene Ås og Ås/Eika. samt fra kommunen og engasjerte enkeltpersoner. Navnevalget Lionslunden gjenspeiler for øvrig tilknytning de to svært engasjerte Lions-klubbene har for lokalmiljøet i Ås og til prosjektet.

– Selv om de nye møteplassene er midlertidige, legges det ned mye arbeid i utformingen og etableringen av plassene for at de skal bli best mulig for flest mulig, sier prosjektleder Grethe Johnsen i Ås kommune.

«Byggestart» på den første midlertidige møteplassen i Ås sentrum var torsdag 9. mai.

Det var da invitert til dugnadsinnsats for å gjennomføre selve byggingen av plassen. Grus, sand, jord, plantekasser, benker og annet utstyr var kjørt til, og nærmere 30 par hender bidro til å få det riktig plassert.

For alle

– I arbeidet med utforming av plassen er det lagt vekt på at den skal passe for alle, foreller Tone Molland i Lions Ås/Eika og viser hvordan benkene er formet med nok høyde og dybde for rullestoler.

Benkens ben er plassert slik at det er sitteplasser ytterst på hver benk uten at man må klatre over hinder for å kunne sette seg ned ved bordet.

2019-05-10 Ås_2

Tone Molland fra LC Ås/Eika viser at benkene er bygget slik at de er lett tilgjengelig for alle. Tilpasset også for rullestolbruk.

Dåp og test

På grunn av de lave nattetemperaturene venter man til nærmere 17. mai før blomster blir plantet i kassene.

Fagfolk på NMBU bidrar med blomstene og setter en ekstra trivselsfaktor på møteplassen. Borgertoget i Ås samles i området der Lionslunden er plassert, så på nasjonaldagen får møteplassen sin endelige dåp og test.

Arbeidsgjengen som møtte i regnværet på den nye møteplassen håper at Lionslunden vil bli mye bruk og at den kan inspirere andre til å få lyst til å lage flere møteplasser.

Alle som sitter på en god møteplass-idé oppfordres til å ta kontakt med prosjektleder Grethe Johnsen i Ås kommune.

Lionsklubbene i Ås tilhører sone5 D104J.