– Meningsfullt å bidra til vintermoro - Lions Club Moss | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
– Meningsfullt å bidra til vintermoro - Lions Club Moss

MOTTATT MED GLEDE: Oddvar Günther (til venstre) og Vidar Karlsen hadde søndag kioskvakt i Kirkeparken, som medlemmer i Lions Club Moss. Foto: Torgeir Snilsberg

– Meningsfullt å bidra til vintermoro - Lions Club Moss

I Middagsåsen i Våler, ved Noreødegården i Mossemarka og i Kirkeparken i Moss sentrum legges det ned en stor, frivillig innsats gjennom vinteren – slik at små og store kan få kose seg på kunstnø og kunstis. Lions Club Moss deltar i pølsesalget i Kirkeparken.

Helgeåpent i pølseboden

Når Moss Avis søndag titter innom den nyoppførte kiosken ved skøytebanen i Kirkeparken søndag, står Oddvar Günther og Vidar Karlsen ved svelepanna, pølsegryta og kaffetrakteren.

– Organisasjoner kan søke om å få stå for salget her, og vi i Lions Club Moss har fått én helg i januar og én i februar. Da har vi ansvaret for å holde åpent fra klokken 12 til 17 både lørdag og søndag, forteller Oddvar og Vidar.

– Hvordan er det å stå her?

– Vi begynte i fjor vinter. Og da hadde vi ikke bod. Så nå er det jo rene luksusen, smiler Vidar.

35 år i Lions

De forteller at Lions deler dugnadsdagene sine i to, og at de selv skal være på plass i overkommelige to og en halv time.

– Jeg har vært med i Lions i 35 år. Og dette er en del av det å være medlem. Lions er jo en frivillig, humanitær organisasjon, og da må man ta de oppgavene som følger. Det går veldig greit, sier Oddvar.

Lions Club Moss står også for det årlige nissetoget som kulminerer med tenning av julegrana utenfor Moss kirke.

– Alt overskudd av både godteposesalg under julegateåpningen og salget her i Kirkeparken går til mennesker som trenger det, lokalt og nasjonalt. Driften av laget betales av medlemsavgifter. Så vi er med her for å kunne ha muligheten til å gi. Du kan si at vi gir fra folk til folk, sier Vidar.

LC Moss tilhører sone3 D104J.

Godt i bidra

– Men det er deres innsats som gjør det mulig...?

Les mer i Moss Avis