Gavemild 50-åring - Lions Club Enebakk | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Gavemild 50-åring - Lions Club Enebakk

Gaveoverrekkelse hos Enebakk Lions Club. F.v. Per-Otto Fossum og Hans Kristian Solberg fra Bøndernes Hus Venner, Andreas Caspersen og Anne Kjørstad fra Ytre Enebakk skolemusikkorps, Gudrun Wickstrøm og Annette Opsahl fra Power Station Filadelfiakirken, Kate Jakobsen og Anne Linn Fristad Terland fra Aktivitetsgruppa i Driv IL, Arild Jakobsen og Arild Degrum fra Leikarringen Ignar og Per Arne Johansen, president i Enebakk Lions Club. Foto: Bjørn Mikkelsen

Gavemild 50-åring - Lions Club Enebakk

Enebakk Lions Club, sone6 D104J er 50 år, og tok på seg spanderbuksene i anledning jubileet.

Torsdag var det høytidelig gaveoverrekkelse i klubblokalet på Ignarbakke, med heldige frivillige organisasjoner i lokalsamfunnet forventningsfullt til stede.

Fem fikk midler

Etter å ha ønsket velkommen, snakket litt generelt om Lions' virksomhet og formål, om et medlemstall på 27 - bare menn, at kvinner ønskes velkommen - og at 30 er målet, kalte Per Arne Johansen, president i Enebakk Lions Club, de heldige fram.

I tur og orden fikk representanter for Bøndernes Hus Venner, Leikarringen Ignar, Ytre Enebakk skolemusikkorps, Power Station ungdomsklubb på Filadelfiakirken og Aktivitetsgruppa i Driv IL overrakt pengene.

Få søknader

- Vi kom på den ville ideen at vi skulle gi inntil 100.000 kroner, så fikk vi søknader om formål til 85.000, sa Johansen.

- Gavene anses også egentlig som en gave til oss  sjøl, fordi det gir oss mye å støtte lokale initiativ, sa han, og uttrykte samtidig en smule skuffelse over hvor få søknader de hadde fått.

Deler ut mer

Klubben i Enebakk har et budsjett på 150.000 kroner til Lions-formål, ideelt sett fordelt på 60 prosent lokalt, 20 prosent nasjonalt og 20 prosent internasjonalt.

- Vi savner flere genuine, lokale søknader. Vi skal dele ut mer penger innen sommeren, så søk, oppfordret han.

Etter overrekkelsene hygget givere og mottakere seg med bespisning, og med et flott musikkinnslag, et solostykke framført av eufonist Thea Kjørstad fra Ytre Enebakk skolemusikkorps.

Bjørn Mikkelsen, Enebakk avis