Lionsklubbene håper på folkeliv når Kulturdagene i Ås blir arrangert for 13. gang | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J

I LIONS REGI: – 13 er vårt lykketall, forsikrer fv. Egil Moe-Helgesen, leder for komitéen for Kulturdagene i Ås 2018, Gro Johnsen som er ansvarlig for kunst- og håndverksmessa, Anne Marie Glende, president i Lions Club Ås/Eika, og Hans Birger Glende, president i Lions Club Ås.

Det er ikke lite som skjer i Ås i oktober. UKA i Ås pågår for fullt, lørdag er det SmakÅs og fredag går startskuddet for Kulturdagene i Ås 2018. De lokale Lionsklubbene håper at folk vil strømme til Ås i tida som kommer. Fra 12. til 21. oktober vil innbyggerne få tilbud om et mangfold av kulturaktiviteter.

Fullstendig program kan skrives ut

– 6.800 eksemplarer er trykket opp, og programmet går ut til folk i posten i dag, sier leder komiteen for Kulturdagene i Ås 2018, Egil Moe-Helgesen. Han minner om at et fullstendig program også er å finne på nettsiden til Lions Ås, samt på Facebook-siden til Kulturdagene i Ås.

Skummel nattevandring

At innbyggerne har et rikholdig kulturprogram i vente, synes det liten tvil om: Fredag starter det med en populær aktivitet. Nye generasjoner kommer til, og Ås’ yngste har trolig ikke fått med seg «Nattevandring i skumle strøk» enda. O-gruppa ved Håvard Steinsholt lover trygg gjennomføring, for alle fra 7 år og oppover.

Lørdag den 13. åpner den store kunst- og håndverksmessa i Kulturhuset. Salgsutstillingen omfatter egenproduserte arbeider fra 32 kunstnere og går over to dager. Utstillingen blir som vanlig å finne i 2. etasje i kulturhuset.

– Åtte nye utstillere er med i år. Har du hørt om mexicansk papirfletting? Ikke det? Da kan du få vite mer om dette av en av årets utstillerne, sier messeansvarlig Gro Johnsen.

Hun skynder seg å legge til at Anette Standal fra Ås er årets utstiller. Kultursjef Camilla Sæbjørnsen vil åpne ballet. Og ingen kulturdager uten at Lionstrioen skaper god stemning i trappa.

Har tegnet fredsplakater

I seniorsenteret i underetasjen vil det begge dager være kafé. I tillegg til utstillernes produkter er det mulig å handle med seg lefser, flatbrød og kaker som medlemmene i Lions Club Ås/Eika har produsert. Det blir også lynlotteri med mange gevinster. Som tidligere år, blir det både lørdag og søndag anledning for barna til å snekre fuglekasser og verktøykasser med hjelp av Lionskara i snekkerboden utenfor inngangen.

– Fire barneskoler i Ås har vært med på å bidra med tegninger til Lions fredsplakat-konkurranse. Disse vil bli vist i kafeen. Vinneren fra skolene utropes i kafeen lørdag rett etter åpningen, opplyser Gro Johnsen.

Barneteater og konsert

Samme lørdag vises barneteateret «Da sagtennene sang». Både lørdag og søndag har Ås kunstforening opplegg for barn i D6: I år inviteres kreative fingre til å lage boktroll av gamle bøker.

Søndag kveld er det duket for konsert i Ås Kirke med mange unge utøvere. Ås' dyktige kulturskoleelever vil her vise seg frem, og Lionsklubbene vil også dele ut en egen pris.

2018-10-19 Kulturdager i Ås 2

Lions håper at innbyggere og besøkende i alle aldre vil finne noe som interesserer i tiden som kommer.

– Vinn-vinn med SmakÅs

Førstkommende lørdag er det også et annet stort arrangement i Ås, nemlig SmakÅs.

– Vi tror dette blir en vinn-vinn-sak, da begge arrangementene trekker mye folk til Ås sentrum. Det ble mye liv og røre. Dette setter også handelsstanden i Ås stor pris på, sier president i Lions Club Ås, Hans Birger Glende.

Han minner samtidig om at Ås Historielag inviterer til en lokalhistorisk vandring i Ås sentrum lørdag. Da blir det en vandring på vestsiden av jernbanen som følger boka «Stasjonsbyen Ås Bind 1 – Vest» forfattet av Nikolai Bjørneby.

– Vandringen starter ved Kulturhuset, så her er det bare å møte opp, sier Anne Marie Glende som er president i Lions Club Ås/Eika.

LAN-party for ungdommen

Tirsdag blir det kåseri i biblioteket om Vidar Sandbeck som ville fylt 100 år i år.

Når det nærmer seg helga igjen, blir det mer for de yngre. Fredag kveld arrangeres det Lan-party for ungdom på Midtgard. Her må foreldrene huske på å melde på sine ungdommer. Fredag er det også et tilbud til den eldre garde med seniorkino, hvor «Skjelvet» vises.

– Før forestillingen får publikum kaffe og kringle med på kjøpet, sier Moe-Helgesen.

Og inne i salen vil kinoansvarlig Martin Øsmundset holde en innledning før filmen settes i gang.

– På både lørdag og søndag fortsetter Ås kunstforening sin aktivitet i D6. De skal lage en utstilling av noe av det som ble produsert av barna helga forut, sier Hans Birger Glende.

Avslutningskonsert

– De som begir seg til Ås Kirke søndag den 21. oktober kl. 19, vil få en unik opplevelse. Da avsluttes et 10 dagers langt arrangement med en flott konsert med Magnolia Jazzband og Harriet Kjus Müller-Tyl som gjestesolist. Vi kjenner Harriet fra flere andre settinger, og det skal bli spennende å høre henne sammen med Magnolia. Alle bør få med seg avslutningen av Kulturdagene, synes Anne Marie Glende.

Det loves gladjazz på sitt beste, og Ås Kirkekor vil også medvirke.

– Dette blir stort – sier presidentene i de to Lionsklubbene og ønsker velkommen til begivenhetsrike dager i Ås.

De fremheve den gode støtten de har fått av sine samarbeidspartnere, og viser til et godt samarbeid med forretningene i Ås.

– Kulturdagene avsluttes først søndag kveld 21. oktober med en uforglemmelig jazzkonsert i Ås Kirke, oppsummerer dugnadsgjengen.

Lionsklubbene i Ås tilhører sone5 D104J.

Les mer i Ås Avis