– Bli med på høsttur til Skis høyeste punkt - Lions Club Langhus-Siggerud | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
– Bli med på høsttur til Skis høyeste punkt - Lions Club Langhus-Siggerud

PÅ PLASS: Tavla er på plass på Tømmeråsen, 313 m.o.h. Søndag inviterer Lions Club Langhus-Siggerud til årets høsttur til Tømmeråsen, Skis høyeste punkt. Foto: Per Saltvik Lions Club Langhus-Siggerud

– Bli med på høsttur til Skis høyeste punkt - Lions Club Langhus-Siggerud

Tradisjonen tro inviterer Lions Club Langhus-Siggerud, sone5 D104J folk til å bli med til Tømmeråsen siste søndag i september.

SIGGERUD: Altså er det klart for høsttur til Tømmeråsen 2018 nå på søndag. Alle turgåere er velkommen til å bli med opp til 313 meter over havet.

– Det er faktisk 14. gang Lions inviterer til tur opp på Tømmeråsen på den siste søndagen i september, forteller Per Saltvik i Lions Club Langhus-Siggerud.

Klubbens medlemmer fyrer opp bålet og serverer kaffe fra ca. kl. 1100. Alle turgåere med egne pølser eller annen grillbar mat kan selvfølgelig benytte seg av bålets varme glør.

Starter ved golfbanen

– Det er mange som kjenner flere veier opp til toppen, men for dem som ikke er lommekjente gjentar vi her et par av de mest vanlige rutene. Turen begynner med individuell start fra parkeringsplassen på Krokhol. Herfra følges rødmerket løype langs traktorveien opp til Trevann, hvor en tar av inn på stien som fører opp på åsen. God grusvei og variert skogsterreng gjør at dette er en tur som både små og store kan mestre.

Sikteskive og kart

Fra Krokhol og opp på Tømmeråsen er det ca. tre kilometer. En litt mer krevende variant er å følge blåmerket løype som tar av til høyre straks etter bommen på Krokhol. Videre kan en også starte fra Sandbakken eller fra Bystermåsan. I tillegg til kaffe og grill kan en nyte den flotte utsikten. Der finnes sikteskive og kart for dem som vil orientere seg nærmere.

– Nytt av året er en informasjonstavle som beskriver flora og fauna og litt om geologi på Tømmeråsen og områdene rundt. Dette er resultatet av et samarbeid mellom elever fra Siggerud skole og Lions Langhus–Siggerud. Tavlen er kvalitetssikret av UiO. Tavlen ble formelt avduket 14. juni med et større oppbud av elever og lærere fra Siggerud skole, opplyser Saltvik, som håper på godt oppmøte til en hyggelig dag på Tømmeråsen.

Les mer på oblad.no