Derfor blir årets loppemarked annerledes enn før - Lions Club Marker | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Derfor blir årets loppemarked annerledes enn før - Lions Club Marker

Arne Østbye inviterer til loppemarked og auksjon på Ørje Brug førstkommende lørdag. Arkivfoto

Derfor blir årets loppemarked annerledes enn før - Lions Club Marker

Lørdagens loppemarked på Ørje blir uten møbler og hvitevarer. – Vi orker ikke sjaue så mye lenger, sier Arne Østbye, LC Marker sone4 D104J.

MARKER: Det er en høy gjennomsnittsalder i klubben. Og det er ingen hemmelighet at Lions Club Marker sliter med rekrutteringen. Men medlemmene holder likevel koken. Førstkommende lørdag formiddag inviterer klubben med Arne Østbye, leder av aktivitetskomiteen, i spissen til loppemarked og auksjon.

– I år blir det verken møbler eller hvitevarer. Mange av medlemmene sliter med ryggen. Disse varene er tunge å sjaue, forklarer Østbye.

Hvert år har klubben hatt loppemarked i juni – utenfor Marker rådhus. I år ble det avlyst, blant annet på grunn av gravearbeider i området. Nå håper Østbye på godt oppmøte når markedet flyttes til Ørje Brug – foran galleriet. Planen er at både loppemarked og auksjon skal være ferdig til arrangementet «Lørdag i slusene» starter.

Les også:  Sissel var ikke til stede da hun vant 20.000, ble oppringt av ordføreren: – Jeg er helt målløs

Mange dukker

Selv om spisestuer, vaskemaskiner, skap og komfyrer ikke selges, er det flust av andre godbiter, ifølge Østbye. Han nevner et stort antall dukker og dukkeklær. Spesielt er det en stor og flott dukke som selges – eller går til auksjonen. Videre er det glass, kopper og kar. Den som planlegger å flytte på hybel, kan gjøre et varp.  En uåpnet CD-samling fra the Beatles i orginalpakning kan kanskje være et samleobjekt for fansen.

– Vi selger også et stort antall bøker. Mange kan gjøre et gullkjøp her, tror Østbye. Noen av varene blir også solgt under auksjonen.

I tillegg blir det salg av brus, kaffe og vafler. Kakelotteri, derimot, blir det ikke.

Til gode formål

De siste årene har Lions-gutta fått bærehjelp fra søsterklubben i Aremark. Et overskudd på rundt 50.000 kroner har derfor blitt delt med naboen. Men i år står Marker for hele arrangementet alene. Østbye håper handlelystne flokker seg rundt bordene på Ørje Brug.

Og overskuddet?

– Det går i hovedsak til gode, lokale formål, lover Østbye.

Les mer i Smaalenene Avis