Lions Pokal for 2017 - Lions Club Enebakk | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Lions Pokal for 2017 - Lions Club Enebakk

Ann Katrin P. Halvorsen fra Driv IL (v) og Per Eivind Grosvold fra Lions Club Enebakk (h) med en glad Henrik Stubberud i midten. Foto: Erik Sontum

Lions Pokal for 2017 - Lions Club Enebakk

Lions pokal 2017 ble tildelt Henrik Stubberud (15) på Mjær ungdomsskole.

Pokalen deles ut som et samarbeid mellom Lions Club Enebakk og Driv IL for å hedre en ungdomsutøver de mener har bidratt spesielt positivt i klubben i løpet av året som har gått innen to eller flere idrettsgrener. Og evnen til å bidra til et godt miljø og å fremstå som et positivt forbilde er vel så viktige som sportslige resultater.

Henrik har vært aktiv utøver i Driv IL i mange år innen både ski og fotball.

Overrasket vinner

I juryens begunnelse står det at Henrik «trener bra året rundt, enten det fotball- eller skisesong. Han er alltid fokusert og det er alltid max. innsats». Skigruppen viser til at Henrik har vist meget bra fremgang i langrenn gjennom året, mens fotballgruppen trekker frem at Henrik er «en gutt med gode holdninger både på og utenfor banen. Han er en flott lagspiller, som alltid går foran med positivitet og innsats. Henrik gir alltid 100 prosent på treninger og kamp».

Selv ble Henrik både glad og ikke minst overrasket da navnet hans ble ropt opp i en fullsatt aula på Mjær ungdomsskole i dag.

- Det er moro å bli lagt merke til på denne måten, forteller han selv, og legger til at han ble litt satt ut når han hørte navnet sitt bli ropt opp fra scenen.

- Jeg ble jo overrasket og trodde mest at en på 10. trinn ville vinne, sier Henrik, som selv starter på 10. trinn etter sommerferien.

Skal henge høyt

Ansvarlig for barneidrett i Driv IL, Ann Katrin P. Halvorsen, ser en sammenheng mellom det å prestere på banen og det å prestere på skolen.

- Trening og idrett bedrer både konsentrasjonen og utholdenheten, og det kan bidra til bedre resultater også  i skolesammenheng.

- Det er også viktig med gode forbilder, fortsetter hun, for å kunne motvirke noe av det frafallet man gjerne opplever i idrettslagene etterhvert som barna vokser opp og blir tenåringer.

Ikke hvert år

Per Eivind Grosvold fra Lions Club Enebakk, sone6 D104J mener kriteriet med å være aktiv i minst to idrettsgrener er bra, selv om det fører til at pokalen enkelte år ikke blir utdelt.

- Vi er veldig glade for å kunne bidra til å holde ungdommen i gang med positive aktiviteter, men det skal henge litt høyt å få akkurat denne utmerkelsen, avslutter han.

Pokalen ble først utdelt i 1978 og har, med noen unntak, blitt utdelt hvert år siden. Det er Lions Club Enebakk som deler ut prisen, etter at hovedstyret i Driv IL går gjennom de kandidater de føler har bidratt mest positivt i løpet av året.

Vinneren får en mindre pokal til odel og eie, i tillegg til vandrepokalen som man beholder i ett år.