Inviterer til rusfri 16. mai-fest for ungdom i Spydeberg | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Inviterer til rusfri 16. mai-fest for ungdom i Spydeberg

JOBBER FOREBYGGENDE: Sigmund Lereim i Lions Spydeberg forklarer at det erfaringsmessig er mange som ruser seg for første gang natt til 1. mai ig 16. mai. Foto: Arkivfoto

Inviterer til rusfri 16. mai-fest for ungdom i Spydeberg

Tradisjonen tro inviterer Lions Club Spydeberg og Hobøl i sone4 D104J til rusfritt arrangement på Huset ungdomsklubb i Spydeberg 16. mai.

SPYDEBERG: Invitasjonen er sendt ut til elever i 9.- og 10.-klasse ved ungdomsskolene i Spydeberg og Hobøl.

Sigmund Lereim i Lions Club forsikrer foreldre om at de kan være trygge på at barna er i sikre hender under arrangementet.

– Når de er registret inn og huket av på listen, er det ikke lov å forlate området som er sperret av med politisperring. Det er trygt og godt inne hos oss, utenfor er det ingen som har kontroll, sier Lereim.

På programmet står mange artige aktiviteter slik som diskotek, biljard, bordtennis, hoppeslott, sumobryting, rodeookse, «ja-nei"-konkurranse med mer.

LES OGSÅ:  Dette er den nye lederen for Ungdommens kulturhus i Mysen

Feirer 25 år i år

I år feirer arrangementet stolt jubileum.

– Vi har holdt på uavbrutt i 25 år i år. Næringsliv og organisasjoner har hjulpet oss i alle år med den økonomiske biten rundt det, og det er veldig fint, sier Lereim, som regner med det blir 140–150 ungdommer inne på arrangementet. Han forklarer at det er en del nye lekeapparater i år som Lions er spente på.

– Noen er litt utfordrende for ungdommen, forteller Lereim.

Han forklarer at erfaringsmessig er natt til 1. mai og 17. mai debutdato for rusbruk, uansett hvilken type.

– Foreldre misforstår at det er greit å sende med alkohol hjemmefra på fest, men dermed blir bremsene skrudd av for å prøve alt annet. Når ungdommene samles er det ingen til å sette på bremser. Totalt rusfrihet er det aller beste, mener Lereim.

2018-05-13_Spydeberg_2

RUSFRI FEST: Anslagsvis vil cirka 150 ungdomsskoleelever delta på det store, rusfrie arrangementet på Huset Ungdomsklubb natt til 16. mai. Her fra en tidligere anledning på kafé kompis på Huset. Foto: Arkivfoto

– Tar ungdom på alvor

Han tror det er flere grunner til hvorfor arrangementet alltid har vært så populært.

– Vi tar ungdom på alvor. Det er et attraktivt tilbud. Ungdommene får tid til å være sammen, skravle og være ungdommer i et trygt miljø, sier Lereim, som mener det er stor grunn til å berømme de som driver ungdomsklubben Huset.

– Det er alltid folk der, og det er veldig bra, roser han.

Satser på barn og unge

Hver økt har 10 vakter som passer på.

– Politiet gjerne innom og hilser på også, sier han, og understreker at 16. mai-festen er et av de viktigste arrangementene til Lions.

– Hovedsatsingen vår er forebyggende arbeid blant barn og ungdom. Det er veldig moro og gir resultater, sier Sigmund Lereim.

Senere i sommer inviterer Lions til sommertur for ungdommer som ellers ikke kommer ut på sommertur.

Les mer i Smaalenene Avis