Klare for vårens store kunstfest 2018 - Lions Club Langhus-Siggerud | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
 Klare for vårens store kunstfest 2018 - Lions Club Langhus-Siggerud

GLEDER SEG: Fra venstre Per Saltvik, Marie Røise Bondkall og Arnfinn Bondkall i Lions Club Langhus-Siggerud gleder seg til helgens Galleri Langhuset. FOTO: STIG PERSSON

Klare for vårens store kunstfest 2018 - Lions Club Langhus-Siggerud

Lions Club Langhus-Siggerud, sone5 D104J gleder seg til å åpne dørene til Galleri Langhuset til helgen. LANGHUS: Lørdag 21. og søndag 22.april har klubben sin svære salgsutstilling i Langhuset i Gamle Vevelstadvei 34. Der venter det 400 kvadratmeter med variert kunst i alle prisklasser – og noe for enhver smak.

– Vi har 90 utstillere i år. Vi har gått litt ned fra det vi hadde på det meste. Det har vi gjort fordi det ofte blir litt tett, sier Arnfinn Bondkall i Lions Club Langhus-Siggerud.

Årets kunstnere er 3 x Widerberg: Far Frans Widerberg og sønnene Nico og Thomas Widerberg.

Galleri Langhuset har åpent fra 10.00 til 17.00 begge dager. Det er kafé, fri parkering og gratis inngang.

– I år har vi mer enn før gått ut med et formål, barn i vanskelige situasjoner. I år har vi sagt at vi kommer til å fokusere veldig på den problematikken i nærområdet. Vi håper det vil gjøre at noen også vil komme og støtte opp om den saken, sier Arnfinn Bondkall.

Mitt valg står som alltid sentralt i Lions' arbeid.

– Dette er et holdningsskapende program for skoler og barnehager, forteller han.

Barn i nærområdet er altså en hjertesak for klubben i år.

Stor inntektskilde

Galleri Langhuset er også den største inntektskilden for Lions Club Langhus-Siggerud.

– Vi har vært på 800.000 kroner på det meste og 300.000 på det minste. Vi tror på mellom 300.000 og 400.000. Det er like spennende hvert år. Når vi åpner dørene er det jo 0, sier Arnfinn Bondkall.

Lions har hatt en fotokonkurranse i vinter, der ti av bidragene får henge på veggen til helgen. Fem av dem har vært på trykk i ØB. Klubben håper fotokonkurransen har vært med på å øke bevisstheten om at Galleri Langhuset snart skulle foregå.

Grundig planlegging

Det blir et par hektiske dager helt i innspurten.

– Selve den fysiske riggingen foregår på to dager, torsdag og fredag. Men forarbeidet tar trekvart år. Vi starter i september. Det er mye jobb. Vi planlegger hvor hvert eneste av 700-800 bilder skal henge, sier Bondkall.

Du får rikelig anledning til å gruble hvis du finner et bilde du ikke helt vet om du liker eller ikke.

– Man skal ikke bare like et bilde, man skal krangle litt med det også. Det er da det er kunst, sier Arnfinn Bondkall.

Lions Club Langhus-Siggerud er inne i en positiv driv.

– Vi er all time high når det gjelder medlemmer; vi er 42 medlemmer. Det betyr at vi har en bra stab. Alle sammen er veldig arbeidsvillige. De synes det er gøy. Det er blitt et slags flaggskip, sammen med julemessen.

2018-04-18_Langhus-siggerud_2

NATUR: Norsk natur skildret av svensk kunstner. Björn Carlén: Lustrafjorden ved Urnes.

Artikkelen i avisa er forbeholdt abonnenter