Lions i Indre Østfold blant landets flinkeste til å få fart på tulipanaksjonen | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Lions i Indre Østfold blant landets flinkeste til å få fart på tulipanaksjonen

TULIPANKLARE: Lions-ledere fra hele Indre Østfold gjør seg klare for den store tulipanaksjonen. F.v. Einar Kittelsen (Skiptvet), Børge Grefsli (Mysen), Oddvar Lindås (Spydeberg), Petter Asbjørn Aarnæs (Marker), Arne Østbye (soneleder), Simen Gjølsjø (Hobøl), Bjørn Ekeberg (Trøgstad) og Odd Myrvang (Mysen).

Lions i Indre Østfold blant landets flinkeste til å få fart på tulipanaksjonen

Resten av Lions-Norge sender beundrende blikk mot Indre Østfold: Nesten ingen steder støttes Lions' tulipanaksjon mer helhjertet. Soneleder for Lions i Indre Østfold, Arne Østbye (Lions Club Marker) forteller at startsignalet for årets aksjon går i dag, torsdag. Men flere steder blir hoveddagene fredag og lørdag. – Hvor mange tulipaner skal ut? – Vi har bestilt 38.600 tulipaner, omtrent det samme antallet som tidligere år. Det blir 4.825 buketter som skal ut i vår sone - sone4 D104J.

– Og hvor mye vil bukettene innbringe?

– Det vanlige er at folk stiller opp med en 100-lapp per bukett. Det betyr tett opp mot en halv million kroner inn, hvorav rundt halvparten er Lions' netto inntekt.

– Hva går pengene til?

– En av Lions' hjertesaker er forebyggende arbeid blant barn og unge. De unge vet mye om narkotika, men ikke nok om å ta de riktige valgene. Lions har derfor utviklet et undervisningsprogram som heter «Mitt Valg». Tusenvis av barn og unge får hver dag trening i å ta ansvar, kommunisere, få økt selvtillit, ta beslutninger og sette seg mål. Gjennom Lions Tulipanaksjon kan vi finansiere dette arbeidet.

LES OGSÅ: Disse to har stilt opp for bygdas eldrefest i 25 år

– Hvordan foregår aksjonen?

– I flere av kommunene samarbeider Lions med skoleelever og unge innen idretten. Ellers banker vi selv på dører eller står med stands i butikkområder. I flere av kommunene er næringslivet viktig bidragsyter.

Trøgstingen Bjørn Ekeberg har vært med på tulipanaksjon i 30 år.

– Vi tas imot med åpne armer. Men den eldre generasjon er kanskje ekstra flinke til å gi, sier han.

FAKTA:

Aksjonsdagene er disse: