Støtte til barneavdelingen på sykehuset i Østfold - Lions Club Rakkestad | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Støtte til barneavdelingen på sykehuset i Østfold - Lions Club Rakkestad

Overrekkelsen: Yngvar Andersen, Roger Gabestad, Kjell Ringstad fra Brødr. Ringstad og Rune Ekstrøm fra Kiwi hadde med seg en ekstra verdifull sjekk som ble overrakt Susan på barneavdelingen.

Støtte til barneavdelingen på sykehuset i Østfold - Lions Club Rakkestad

Det er den sjette gangen Lions-klubben fra Rakkestad overrekker gave til barneavdelingen på Sykehuset Østfold. Første gangen var i Fredrikstad i 2013. Pengene er øremerket underholdning og opplevelse for barn og pårørende, herunder bruk av sykehusklovnene.

De burgerne de solgte i gata, bringer klovnen til de syke barna

2018-01-31_Rakkestad_2

Trofaste ildsjeler: Grillen til Lions er et verdifullt innslag i gata på julegateåpningen. Foto: Lars Brock Nilsen

Enkelte burgere kan du spise med ekstra god samvittighet. Burgerne fra Lions Club Rakkestad sitt grillutsalg på julegateåpningen er et eksempel på det. Når Roger Gabestad, Yngvar Andersen og de øvrige grillmesterne fra den frivillige klubben fyrer opp panna på Myhrvolds plass mens julesangene ljomer over høyttalerne, så vet de at for hver burger og pølse de selger, så får de mer penger som kan skaffe utstyr, leker og annet til barneavdelingen på Sykehuset Østfold Kalnes.

To tiltak

Maten er sponset av Brødr. Ringstad og Kiwi, og Gabestad understreker at uten dette bidraget ville aldri beløpet ha blitt så høyt som det ble. Denne uka var det tid for overrekkelsen på barneavdelingen, og Lions-karene fra Rakkestad i sone4 D104J og sponsorene hadde med seg hele 15.000 kroner. Giverne får anledning til å øremerke pengene, og de merket av to punkt: "Underholdning og opplevelse for barn og pårørende" og "spill, bøker, musikk, TV, video, data etc."

Sykehusklovnene er et tiltak som går under underholdning og opplevelse for barn og pårørende, og ved gaveoverrekkelsen fortalte de sykehusansatte sterke historier som ga Rakkestad-delegasjonen et innblikk i hva klovnene betyr for situasjonen til de syke barna.

Gabestad synes også det er hyggelig å tenke på at det kan bli nye, fine leker, bøker og teknologisk utstyr som spill og TV - som igjen kan forkorte lange sykehusdager og gi barna gode øyeblikk under oppholdet.

- Dette er gull verdt, så det kan vi ikke gi oss med uten videre, sier Gabestad.

Les mer i Rakkestad Avis