«Zambialøpet» på Skjeberg folkehøyskole | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
«Zambialøpet» på Skjeberg folkehøyskole

Assisterende rektor Allan Thinggaard ved Hornnes og Ullerøy barneskoler (f.v.) President Aage Johansen og sekretær Lasse Aasgaard i Lions Club Skjeberg, Beauty Mulenga fra BUSA og assisterende rektor Sveinung Finden ved Skjeberg folkehøyskole var fornøyd med innsatsen som elevene la ned under Zambialøpet. Foto: Jarl M. Andersen

«Zambialøpet» på Skjeberg folkehøyskole

Dette er et samarbeidsprosjekt som har pågått over flere år, og er et samarbeid mellom Lions Club Skjeberg, sone1 D104J, Hornnes og Ullerøy barneskoler og Skjeberg folkehøyskole, og er et «Skjebergprosjekt» som bidrar hvert år med innsamlede midler som igjen sørger for en velfungerende skole for vanskeligstilte barn i den fattige bydelen Bauleni i Lusaka.

Skolen har spesielt fokus på å identifisere sårbare unge, særlig foreldreløse, som ikke har mulighet til å gå på offentlig skole på grunn av ressursmangel.

Skjeberg-BUSA-skolen, som er reist på midler i hovedsak fra Lions Club Skjeberg i perioden 2010-2015, er et tiltak rettet nettopp mot denne gruppen.

Skal få måltid

President Aage Johansen og sekretær Lasse Aasgaard i Lions Club Skjeberg var selvsagt til stede under «Zambialøpet» på Skjeberg folkehøyskole.

Før startskuddet gikk kunne de overrekke Beauty Mulenga fra BUSA en sjekk på 10.000 kroner. Mulenga er for tiden utvekslingselev på Skjeberg folkehøyskole. Hun var også med og løp sammen med sine medelever og 7. klassingene fra Hornnes.

Aasgaard, som selv er tidligere er lærer, har med egne øyne sett hva pengene som de driftige elevene ved folkehøyskolen og barneskolen samler inn bidrar til for å gjøre framtiden lysere for fattige barn i Zambia.

– Jeg har besøkt skolen og sett at innsatsen som gjøres her i Sarpsborg bidrar til noe positivt for mange barn og unge som uten dette tilbudet ikke ville hatt et skoletilbud. Nytt i år er at det også innføres et program som går ut på at elevene skal få et matmåltid. Årets innsamling vil bidra til å kunne gjennomføre dette, sier Aasgaard til Sarpsborg Arbeiderblad.

Les mer i Sarpsborg Arbeiderblad

Følg Lions Skjeberg på facebook