Stor oppslutning om høstutstillingen til Lions i Vestby - Folket strømmet til | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Stor oppslutning om høstutstillingen til Lions i Vestby - Folket strømmet til

LIKER Å GÅ PÅ UTSTILLING:  Lillian Eide fra Vestby setter stor pris kunstutstillingen til Lions. Her får hun hjelp av Jostein Andreassen i Lions. Foto: Inger Eide Nordseth

Stor oppslutning om høstutstillingen til Lions i Vestby - Folket strømmet til

Masse folk og god stemning. Kunstutstillingen til Lions i Vestby, sone5 D104J er blitt et samlingssted og en møteplass for flere.

VESTBY: Hele 56 kunstnere stilte ut mange av sine kunstverker under helgens utstilling på Vestby videregående skole. I tillegg hadde Vestby Fotoklubb utstilling der for første gang.

Vestby Lions arrangerte utstillingen for 16. gang og stemningen var som alltid eksemplarisk.

– I år var det 700 besøkende, det er 100 mer enn i fjor. Totalomsetningen var på 400.000 kroner. Det ga 100.000 kroner i overskudd til Lions, sier PR-kontakt i Lions Tom Schrøder-Nielsen.

– Vi hadde godt med besøk begge dagene, folk trives og det har blitt en hyggelig møteplass for Vestby folk, sier Schrøder-Nielsen.

Ordføreren roste Lions

Ordfører Tom Anders Ludvigsen åpnet utstillingen og sa det var hyggelig å åpne det som var i ferd med å bli en av Norges største kunstutstillinger.

Han trakk også frem Lions Tulipanaksjon og det gode arbeidet som Lions gjør i skolen i form at prosjektet «Mitt valg».

Mitt Valg er et av satsingsområdene for Lions. I Vestby har det vært 280 lærere på kurs.

– Vi må også ha en regjering, et storting og et kommunestyre som skjønner viktigheten av frivilligheten, påpekte ordføreren.

2017-10-19_Vestby_2

EN ÆRE Å BLI SPURT: Laila Tolnes Cumming er tekstilkunstner. Hun stilte ut quiltede tepper.

– Kultur er viktig

En som var til stede og kjøpte seg et bilde var Lillian Eide fra Vestby.

Hun hadde sett seg et maleri av kunstneren Åse Dragnes.

– Jeg setter pris på kunstutstillingen og den årlige fotoutstillingen. Jeg liker å bo i en bygd med mulighet til å gå på en utstilling i Vestby, uten å måtte reise til Son. Jeg tror kultur er viktig for sjelen, sier Eide.

– Hva likte du ved dette bildet?

– Jeg liker de spennende fargene og at det er nonfigurativt, da kan jeg variere hvordan jeg ser på innholdet i bildet alt etter humør og hvordan jeg tolker det, sier den fornøyde kjøperen. Bildet ønsker hun å henge i gangen.

– Jeg ønsker å ha det et sted hvor jeg kan se det fra mange vinkler og gå ofte forbi det, sier hun.

Lions i Vestby fremstår som et velsmurt og godt organisert maskineri og kvinnene som er tilknyttet mennene i klubben gjør en betydelig innsats.

Les også: Vestby Lions fotokonkurranse - Disse stakk av med seieren