Mangfoldige kulturdager i Ås 13. til 22. oktober | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Mangfoldige kulturdager i Ås 13. til 22. oktober

GLEDER SEG: Lions-klubbene i Ås gleder seg til årets utgave av Lions Kulturdager. Her fra venstre leder for arrangementet Egil Moe-Helgesen, president Kari Lilleby i Lions Club Ås/Eika, Gro Johnsen (ansvarlig for kunst- og håndverksmessen) og president Odd Lilleby i Lions Club Ås. FOTO: STIG PERSSON

Mangfoldige kulturdager i Ås 13. til 22. oktober

Kulturdagene i Ås åpner fredag kveld, med Lions-klubbene Ås og Ås/Eika i sone5 D104J som driftige arrangører.

ÅS: Som alltid blir det et mangfold av aktiviteter under Kulturdagene. Tradisjonen tro starter det fredag kveld med nattevandring i skumle strøk. I år foregår dette på selveste fredag den 13...

– Alle over syv år er velkomne til å bli med på en spennende tur så langt beina bærer. O-gruppa ved Håvard Steinsholt lover trygg gjennomføring. Dette har de gjort mange ganger før. Dette blir bra, sier Egil Moe-Helgesen, som er leder for arrangementet.

– De to Lions-klubbene Ås og Ås/Eika sammen med Ås kommune vil vise hvilket mangfold av ulike kulturaktiviteter denne bygda har. Dette er 12. året vi arrangerer Kulturdagene i Ås, sier han.

Innarbeidet tradisjon

Kulturdagene i Ås er blitt en innarbeidet tradisjon. Lions-klubbene har fått med stadig flere nye bidragsytere med egne arrangementer.

Lørdag 14. oktober åpner den store kunst- og håndverksmessen i Kulturhuset. Samme dag er det gratis barnekino. På kvelden blir det konsert med Unni Wilhelmsen i Ås kinoteater. Søndag kveld venter en flott konsert i Ås kirke med mange unge utøvere.

I løpet av uken blir det foredrag på biblioteket og nok en konsert i Ås kirke. Kulturdagene avsluttes søndag kveld 22. oktober med en uforglemmelig jazzkonsert i Ås kirke.

36 kunstnere

Kultursjef Camilla Sæbjørnsen åpner salgsutstillingen i Ås kulturhus på lørdag.

– Lørdag 14. oktober skjer det mye. Vi regner med stor tilstrømming til Kulturhuset når kunst- og håndverksmessen åpnes, sier Gro Johnsen, som er messeansvarlig.

Salgsutstillingen omfatter egenproduserte arbeider fra 36 kunstnere og går over to dager.

Det er stor interesse fra kunst og håndverkernes side til å delta også i år. Trender går i bølger, og publikum vil møte mange nye utstillere i tillegg til kjente. Produktene henvender seg til alle aldersgrupper.

I seniorsenteret i underetasjen vil det begge dager være kafé. Som tidligere år blir det både lørdag og søndag anledning til å snekre fuglekasser og verktøykasser.

– Denne lørdagen er det også et annet stort arrangement i Ås, SmakÅs, sier president i Lons Club Ås, Odd Lilleby. – Vi tror dette blir en vinn-vinn-sak, begge arrangement trekker mye folk til Ås sentrum. Det blir mye liv og røre. Dette setter også handelsstanden i Ås stor pris på. Ås kunstforening har også et arrangement i D6 denne helgen og helgen etter med både en fotoutstilling med ren mat som tema og grønnsakstrykkeri. De har inngått et samarbeid med organisasjonen Ren mat om at alle som stikker innom, er velkomne til grønnsakstrykkeri hvor de kan trykke med ferdig lagde stempel av en grønnsak eller lage et eget stempel av en grønnsak, og i kafeen blir det servert økologisk grønnsaksuppe, sier Lilleby.

Gratis Elias-film

På lørdagen vises det gratis barnekino, «Elias og Storegaps hemmelighet». Denne dagen inviterer Ås historielag til lokalhistorisk vandring på NMBU.

– Søndag kveld står en flott konsert for hele familien i Ås kirke på programmet, med mange unge utøvere. Fordi vi i Ås har satset på kulturskoler og har engasjerte og målbevisste ungdommer med støttende foreldre, utvikles musikklivet stadig videre i Ås, sier Egil Moe-Helgesen. Denne kvelden blir det også utdeling av «Lions Musikk-pris».

Tirsdag blir det foredrag på biblioteket ved landskapsarkitekt Nina Bentzen. På kvelden reiser Ås kirkeakademi spørsmålet om Luther har noe å si kirken og samfunnet i vår tid, etter 500 år? Per Kristian Aschim som er rådgiver i Presteforeningen, belyser temaet.

Torsdag kveld er det konsert med Ås og Vestby musikkorps, og Jostein Grolid er solist på orgel. Medvirkende er også Ås kirkekor. Konserten ledes av dirigent Erlend Tunestveit.

Fredag kveld arrangeres det Lan-party for ungdom på Midtgard. Her må foreldrene huske på å melde på sine barn. Fredag er det også et tilbud til den eldre garde med seniorkino, hvor «Dunkirk» vises.

– Alle bør få med seg avslutningen av Kulturdagene. De som begir seg til Ås kirke søndag kveld 22. oktober, vil få en unik opplevelse. Da avsluttes dette 10 dagers lange arrangementet med en flott konsert med Magnolia Jazzband og prost Hege Fagermoen som gjestesolist, sier Kari Lilleby.

- Dette blir stort – sier presidentene i de to Lionsklubbene og ønsker velkommen til begivenhetsrike dager i Ås. De vil også fremheve den gode støtten de har fått fra Askim og Spydeberg Sparebank samt godt samarbeid med forretningene i Ås som vil ha mange gode tilbud både inne og ute på gata den første lørdagen.

2017-10-10_Ås_2

SPILLER: Lørdag kveld kommer Unni Wilhelmsen til Ås kulturhus.

Les artikkelen i Ås avis