Perfekt start på 2017 for Børre i Vestby Lions fotokonkurranse 2017 | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Perfekt start på 2017 for Børre i Vestby Lions fotokonkurranse  2017

KRAFTKAR: Vinnerbildet (vår) til Børre Midtsem. Sola på vei ned og traktoren fremhever alt støvet. Bildet er tatt på Krom gård i Vestby

Perfekt start på 2017 for Børre i Vestby Lions fotokonkurranse 2017

Fotokonkurransen til Vestby Lions har hatt to av fire delfinaler i 2017 og så langt har en fotograf vært i en egen klasse. Børre Midtsem har vunnet to av to dueller. Og det var ikke juryen klar over før man hadde sett hvem som hadde tatt vinnerbildet i vårkonkurransen.

Bilder og tekst ser vi på, men vi vet ikke hvem som har tatt bildene, sier Tom Schrøder-Nielsen fra Lions Vestby, sone5 D104J, i det juryen hadde kåret samme vinner som i vinterkonkurransen.

Mange bra bilder

Bildet med en traktor som gjør våronna passet utmerket som vårtegn. Det var dette juryen hadde etterlyst, men det skal sies at konkurransen om førsteplassen var tøff.

– Det var veldig mange bra bilder denne gangen. Vi fikk inn 39 bilder og har gitt hederlig omtale til en rekke av bildene. Det var mye bra i svart-hvitt og mange har også vært flinke når det gjelder tekst til bilde, sier Trond Larsen i PCInfo.

Han lot seg inspirere av en rekke bilder og fikk støtte av fotograf og rammemester Owe Bjune Baann. – Ja, det veldig mye bra, samtykker han og sier at det var mange bilder som var svært gjennomtenkt og som hadde den ekstra prikken over i-en som mange etterlyser.

Kreativiteten var også hos mange. Juryen trakk her frem et bilde tatt i regnbueveien i Vestby og da selvsagt med en regnbue i bakgrunn ...

2017-08-07_Regnbue_Vestby

REGNBUE I REGNBUEVEIEN: Katrine Martinsen har tatt dette bildet.

Fornøyd vinner

Vinner Børre Midtsem hadde fått beskjed i forkant at han vant vinterkonkurransen, men ble satt ut da han også tok hjem den neste konkurransen.

– Gi deg, sier han først.

– Dette var morsomt. Hvilket bilde var det som vant?

2017-08-07_Børre_Vestby

VANT: Børre Midtsem har vunnet fotokonkurransen denne vinteren og våren. Det betyr at han har minst to bilder med i hovedfinalen.

Han hadde sendt inn flere bilder, men blir godt fornøyd når han får beskjed om at det er det ene traktorbildet hans.

– Jeg prøver å tenke lite grann ekstra. Det blir ofte mange ski- og akebrettbilder om vinteren og om våren blir det fort blomster og knupper, sier han.

Midtsem innrømmer også at han har begynt å ta en del flere bilder etter en periode i dvale.

– I en lang periode var det bare feriedokumentasjon, men så røk kameraet mitt. Rettere sagt var det vel brukt opp. Da måtte jeg kjøpe noe nytt og bestemte meg for å kjøpe noe ordentlig. Det ble brukt mer penger på kamera enn jeg hadde tenkt, men det har også gitt en del ekstra muligheter, sier han.

Nå er vinter- og vårvinneren på jakt etter et godt sommermotiv, men har så langt ikke funnet det. – Jeg har vel fortsatt et par uker på meg, sier han.

2017-08-07_Vinterbildet_Vestby

Vinterbildet til Børre Midtsem som også gikk til topps.

Sommerkonkurranse

Neste konkurranse er i august. Juryen ønsker da å få sommerbilder .– Husk på at bildet skal være tatt i Vestby kommune, sier Larsen. – Fristen er rettet til mandag 28. august og vi har «Sommeropplevelser» som nøkkelord. Bilder sendes inn på vestbyfotokonkurranse.no.

2017-08-07_Seilforeningen_Son

SEILTUR: – Far og datter nyter vårværet mens de ser på seilforeningens første seiltur for sesongen, skriver S.C. Burman.

Børres to blinkskudd er med i store finalen i oktober. To andre delvinnere fra sommer og høst får plass der.

Se artikkelen og alle vinter- og vårbilder i Vestby Avis

Se egen hjemmeside for Lions fotokonkurranse