100-års markering i Oslo med kongebesøk | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
100-års markering i Oslo med kongebesøk

Både vertsfamilier for valper og synshemmede stilte med hundene sine. Kongen hilste på alle!

100-års markering i Oslo med kongebesøk

Lørdag 3. juni markerte Lions Norge at det er 100 år siden Lions Clubs International ble etablert. H.M. Kong Harald V deltok på feiringen.

Klokken 10 lørdag morgen 3. juni sydet det på Lohavn brygge. Store og små tuslet rundt, fikk is og pølser fra Lionsgutta fra Ekeberg Lions i teltet og fikk se det brede aktivitetstilbudet som UngNorge har for barn i Oslo.

Da kongen kom rundt klokken elleve, steg stemningen ytterligere. Han ble geleidet rundt på området og fikk se alle barneaktivitetene. Deretter var det tid for noen korte taler.

Oslos ordfører Marianne Borgen holdt en flott appell for frivilligheten generelt og hvor viktig Lions er for mange i byen. Leder for Ung Norge, Eivin Sundal og guvernørrådsleder for Lions Norge, Lill Alver, ønsket Kongen og de fremmøtte velkommen.

Etter talene var det tid for båttur for kongen, mannskapet og et knippe barnevernsbarn. På overfarten fra Lohavn til Bygdøy med båten Nøtterøy fikk kongen spise lunsj og prate med barna i rolige omgivelser. Med denne flotte seilbåten skal UngNorge senere i sommer på tur langs kysten for å sette søkelys på situasjonen for barnevernsbarn i Norge.

Vel i land på Bygdøy ønsket Lions Førerhundskole Kongen velkommen med både brukere og vertsfamilier med sine firbente hverdagshelter. Lions forebyggende program Mitt Valg fikk presentert hvordan vi jobber med barn og unge, og elever fra blant annet Bygdøy skole demonstrerte ulike øvelser. Det var masse folk som hadde møtt opp, og de nye Lionsteltene fungerte flott som kiosker!

Det hele ble toppet med en flott tale av tidligere internasjonal direktør Svein Berntsen:

Etter besøket ble det laget en flott film om Mitt Valg, "Når dagen blir helt konge".

Se flere bilder i bildekarusellen ved å klikke på pilene i hovedbildet i toppen.