Lions Club Enebakk's pokal for 2017 | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Lions Club Enebakk's pokal for 2017

Ble overrasket: Ranja Nekkar ante ingenting, før hennes meritter i idretten ble lest opp, med alle medelevene tilstede på Mjær ungdomsskole tirsdag. Per Eivind Grosvold i Enebakk Lions (t.v.) og Martin Kathrud i Driv ILs hovedstyre var storfornøyde med kåringen av vinneren av årets Lions pokal.

Lions Club Enebakk's pokal for 2017

Driv IL og Enebakk Lions, sone4 D104J var ikke i tvil: Ranja Nekkar trener positivt og inkluderende, og er supermålbevisst, og vant Lions Pokal. Per Eivind Grosvold i Enebakk Lions greide å virkelig å holde på spenningen i det lengste, før vinneren ble avslørt.

Overraskelse og heder

Det er også noe av vitsen når delegasjonen fra Driv IL og Enebakk Lions besøker Mjær ungdomsskole siste skoledag før ferien.

At de har med seg Lions pokal, en til odel og eie og en stor vandrepokal, har blitt en tradisjon, da det ikke er mangel på verdige vinnere.

– Han, hun, gir alltid maks på trening. (...) Vedkommende greide å vinne Ungdomsbirken, noe ingen i Driv har greid før henne - han!, sa Grosvold.

Til sist var det så spesifikke hint at det levnet lite tvil, og jubelen kunne slippes løs inne på et fullsatt C-areal på Mjær ungdomsskole. Da var det klart at Ranja Nekkar var kåret til vinneren.

Klare forbilder

Ranja Nekker er 14 år og går nå ut av 8. klasse. Hun startet med fotball og håndball, og driver nå med friidrett og langrenn. I begrunnelsen heter det at hun er aktiv, trener målrettet og er inkluderende og positiv.

– Jeg ble overrasket da jeg vant, men vet godt hva dette er, for jeg kjenner Hedda veldig godt (Mikalsen, vinneren i 2015, journ.anm.), forteller Nekkar etter kåringen.

Når det gjelder langrenn legger ikke Nekkar skjul på at forbildene er Heidi Weng og Martine Ek Hagen, fra hjembygda si.

– Hvor finner du motivasjon?

– Jeg synes dette er gøy. Jeg startet med fotball og håndball i første klasse og det har fått utvikle seg til at jeg nå driver mest med friidrett og langrenn, og jeg trener en god del med lillebroren min (Jørgen Nekkar, journ.anm.).

Målrettet

I året som har gått har Nekkar slitt med skade.

– Jeg skadet armen høsten 2015, men er nå helt fin igjen.

– Hva er dine mål?

– Jeg vil trene meg opp til å vinne så mye som mulig i vinter. Etter ungdomsskolen er ønsket å komme inn på NTG langrenn i Lillehammer.

– Hvor skal du ha pokalen?

– På rommet mitt, smilte Nekkar, som først skulle overnatte hos en venninne, slik at pokalen fikk en tur dit også.

– Pokalen er en gave til en som har utmerket seg i mer enn en idrett, og velges av hovedstyret, etter forslag fra gruppene, sa Martin Kathrud i Drivs hovedstyre.

– Ranja har vært enestående, fortalte han, og pekte på at gjennom årene har pokalen blitt gitt til utøver både innen lagidrett og individuell idrett.