Mina har tegnet årets fineste fredsplakat - Lions Club Sørum | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Mina har tegnet årets fineste fredsplakat - Lions Club Sørum

Vinnertegningen i Lions Fredsplakatkonkurranse 2016 er tegnet av Mina Strøm fra Sørumsand. Hun er også distriktsvinner i 104 J. Temaet i år var "En feiring av freden". Minas kommentar til bildet: "Et smil er såkornet til vennskap, forståelse og fred". (Klikk på pilene i bildet for å se tegningene til distriktsvinnerne). 

Mina har tegnet årets fineste fredsplakat - Lions Club Sørum

Gratulerer Mina Strøm fra Sørumsand med Norges fineste tegning! Det er Lions Club Sørum, sone7 D104J, som har organisert konkurransen lokalt.

(Klikk på pilene på bildet for å se bilder av tegningene til de øvrige finalistene).

Mina (12) går i 7. klasse på Sørumsand skole. Hun har valgt følgende sitat til den flotte tegningen:

 "Et smil er såkornet til vennskap, forståelse og fred". 

Som vinner av den nasjonale kåringen, blir hun og klassen hennes belønnet med en premie på 5000 kroner.

Vinnertegningen var innsendt av Lions Club Sørum som nå er igang med å planlegge en hyggelig seremoni for overrekkelse av premien. 

Lions Fredsplakatkonkurranse er en årlig internasjonal tegnekonkurranse for barn mellom 11 og 13 år. Målet er å oppmuntre til refleksjon og kreativitet rundt fredstanken. Det er nytt tema hvert år, og for 2016-2017 var oppgaven "En feiring av fred" (A celebration of peace).

Utfordring for juryen

Juryen i år har bestått av medlemmer i Lørenskog kunstforening. Fra venstre Haldis Sagvold, Frode Strindin og Hui Juan Melgaarsbakken, holder frem den norske vinnertegningen til Mina Strøm, 7. klasse Sørumsand skole, Sørumsand

Juryen i år har bestått av medlemmer i Lørenskog kunstforening. Fra venstre Haldis Sagvold, Frode Strindin og Hui Juan Melgaarsbakken, holder frem den norske vinnertegningen til Mina Strøm, 7. klasse Sørumsand skole, Sørumsand

Juryen som velger den nasjonale vinneren har i år vurdert syv flotte barnetegninger som alle er distriktsvinnere. Mandag 12. desember ble de enige om en vinner. Juryen innrømmer imidlertid at de hadde en utfordrende jobb i år med mange usedvanlig flotte tegninger. 

Juryen begrunner sitt valg slik:

- Tegningen er ren, klar og oversiktlig, men inneholder likevel mange detaljer. Tegningen uttrykker tydelig temaet for konkurransen, ”En feiring av freden”, slik at budskapet kommer klart frem. Selv om tegningen klart er utført av et ungt menneske (12 år), er den velkomponert og kunstnerisk god.  Det ligger mye godt arbeid bak tegningen.  

Konkurranse med mange vinnere

Tegningen til Mina går nå videre til den internasjonale finalen. Den internasjonale vinneren og to familiemedlemmer får en reise til “Lions Dag med FN”, som arrangeres i New York 4. mars 2017. Der får vinneren overrakt en premie på 5.000,- USD. De neste 23 vinnerne mottar en pengepremie på 500,- USD. 

Det kåres mange vinnere lokalt også. Lionsklubbene sørger for at det velges en klassevinner og en skolevinner. Eleven som har laget skolens vinnertegning får en oppmerksomhet fra den lokale Lionsklubben. Vanligvis sørger klubben også for at mottatte tegninger blir utstilt på bibliotek eller andre steder i kommunen.  Lokalavisene pleier å være positive til å bringe en slik gladsak ut til flere. 

Skolens vinnertegning blir sendt videre til en distriktsfinale. Distriktsvinneren får en pengepremie på 1.000,- kroner og tegningen sendes igjen videre til den nasjonale kåringen. Vinneren og klassen blir premiert med 5.000,- kroner. Deretter sendes tegningen videre til den internasjonale finalen.

 

 

Fakta om Lions Fredsplakatkonkurranse

  • Lions Clubs International arrangerer i samarbeid med FN hvert år en internasjonal tegnekonkurranse for barn med fred som tema.
  • Lions Clubs International og FN har samarbeidet i over 70 år.
  • Det anslås at 450.000 tegninger årlig er med i konkurransen på verdensbasis.
  • I Norge deltar barn ved rundt 200 skoler.
  • Målet er å fremme kreativitet og refleksjon rundt temaet fred hos barn og unge.
  • I løpet av de siste 27 år har mer enn åtte millioner barn fra nærmere 100 land deltatt i konkuransen.
  • Tema for 2016-2017 "En feiring av freden"