Lionsprogrammet Mitt Valg brer om seg på Nesodden | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Lionsprogrammet Mitt Valg brer om seg på Nesodden

Inspirerende: Kursleder Anne Molla (med hånda i været) gjorde skoleansatte på Myklerud og Bakkeløkka kjent med Mitt Valg. Foto: Henriette Slaatsveen.

Lionsprogrammet Mitt Valg brer om seg på Nesodden

Lions Club Nesodden, sone5 d104J, har vært med og kurset 225 lærere og SFO-ansatte på alle barneskolene på Nesodden i bruk av undervisningsopplegget Mitt Valg.

Skoleansatte på Fagerstrand fikk før fredag skolering i Lionsprogrammet Mitt Valg som blant annet skal brukes som et verktøy for å forebygge mobbing.

– Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne, påpekte kursleder Anne Molla, da hun fredag var på plass på Bakkeløkka ungdomsskole.
  

225 ansatte

– Vi er veldig stolte over ha lyktes bra med dette på Nesodden. Om lag 225 ansatte i barneskolene har så langt tatt kurset. Basert på de mange gode tilbakemeldingene fra barneskolene ønsket vi derfor å gå videre med ungdomsskolene. De ansatte i skolene har gitt uttrykk for at de er glade for å ha et verktøy som dette med seg inn i skolen, opplyser Einar Endresen i Lions på Nesodden.

2016-11-07_Nesodden_2

Grupper: To og to, og i grupper fikk deltakerne prøve seg på forskjellige øvelser.

Les mer:  De satte rekord i hjulskift(krever abonnement)

Mitt Valg er et Lions-program for læring av sosial og emosjonell kompetanse. Det brukes i barnehager og skoler opp til videregående. Mitt valg skal gi barn og unge på Nesodden grunnlag for å ta gode valg. Hensikten er å forebygge problemadferd som aggressiv adferd, mobbing og bruk av rusmidler. Alt materiell i forbindelse med Mitt Valg er oppdatert og justert med tanke på Kunnskapsløftet i skolen og er utviklet med støtte fra Kunnskapsdepartementet og Helsedirektoratet.

Les mer:  Ungdommer på utveksling for vennskap og forståelse (krever abonnement)

 

Lek og læring

2016-11-07_Nesodden_3

Gøy: Det spiller ingen rolle om man er voksen eller barn; å lære gjennom lek er veldig gøy.

Mellom 20 og 30 ansatte fra Myklerud barneskole og Bakkeløkka ungdomsskole deltok på fredagens Mitt Valg-kurs. Den inspirerende kursholderen Anne Molla ledet det hele med stø hånd. Deltakerne fikk en bred innføring i Mitt Valg-metodikken ved hjelp av lekbaserte aktiviteter der de blant annet fikk prøve seg i elevrollen. Molla påpekte at lek er en fantastisk fin måte å lære på, uansett om man er barn eller voksen. Det var duket for gruppearbeid samt analysearbeid. Molla fikk gjentatte ganger kursdeltakerne til å reflektere over kjente situasjoner som kan oppstå i et klassemiljø.

Lions Mitt Valg er ingen nykommer i skolen verken på Nesodden eller i Frogn. På Nesodden er programmet tatt godt imot og man har jobbet med dette i fem år. Nesoddtangen skole var først ut.

Les mer på Amta.no