Presentasjon av fagområdet "Ungdomsarbeid" i D104J | www.lions.no
Min Lions Medlemssenter Støtt oss Engasjer deg Vårt arbeid

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Presentasjon av fagområdet "Ungdomsarbeid" i D104J

Ulf Oppegård, LC Ås/Nordby - En ny entusiastisk leder for fagområdet "Ungdomsarbeid" i vårt distrikt

Presentasjon av fagområdet "Ungdomsarbeid" i D104J

Distriktsleder for ungdomsarbeid , D-YCEC Ulf Oppegård, LC Ås/Nordby presentere her seg selv og sitt fagområde.

Presentasjonen av fagområdet "Ungdomsarbeid" for visning i klubbene og andre YE-brev er er lagt ut under menypunktet " Offentlig medlemsinfo" på Distrikt J.  

Mitt navn er Ulf Oppegård og jeg er D-YCEC i distrikt J.  

For de som lurer så betyr altså YCEC «Youth Camp Exchange Chairperson» (eller leder for ungdomsutveksling) og D- betyr at jeg er dette på distriktsnivå.

Da jeg ble spurt om å ta på meg oppgaven som D-YCEC for md104j tenkte jeg umiddelbart at dette bare MÅ jeg gjøre for det kan jeg ikke noe om.  Her kan jeg lære noe nytt.  Ingen bedre måte å lære på enn å gjøre jobben.  Bratt lærekurve selvfølgelig men det er jeg vant til og så langt har det vært bare morsomt.  Innen Lions er jeg i tillegg til å være D-YCEC også president i LC Ås/Nordby som er Ås kommunes blandede klubb helt nord i kommunen med Vinterbrosenteret og Tusenfryd i nærmiljøet.  Jeg ble medlem i Lions høsten 2012 så jeg er vel i grunnen å betrakte som «Fersking». Ble VP etter noen måneder, deretter president som jeg nå er på tredje året.  Jeg sitter i Lions pådrivergruppe for FLL og i tillegg til dette har jeg for tiden et prosjekt i samarbeid med VDG1, Svein Lie, om utvikling av en ny rekrutteringsmetode som så langt virker uhyre lovende.  Jeg gikk i oktober gjennom RLLI kurset der ledelsesdelen var nyttig repetisjon av kjent stoff mens Lions delen hadde en del «nyheter» for en stakkars novise.  Alt i alt et svært nyttig kurs som dere bør ta om dere får muligheten.  

Privat er bakgrunnen utdannelse som elektronikkingeniør (Full jobb ved siden av skolen) med senere spesialisering og sertifisering innen prosjektledelse og programledelse.  Jeg har jobbet innen forskjellig offshore relatert industri siden 1981 og har hatt et mangfold av (for det meste) morsomme oppgaver.  Jeg har etter hvert spesialisert meg innen det jeg syns er mest morsomt å drive med: Internasjonal, tverrfaglig prosjekt- og program-ledelse i et multikulturelt miljø.  Høres litt svulstig ut men er det morsomste og mest spennende man kan drive med.  Jeg elsker å få folk fra forskjellige fag-grener og kulturell bakgrunn til å jobbe sammen mot et felles mål i tillegg til å organisere ting på tvers av tidssoner, landegrenser og avstander både fysisk og kulturellt samt se at ting kommer på plass «on time, at cost» på trass av alle problemer som måtte oppstå underveis.  For tiden går jeg som mange andre ledig som følge av oljekrisen men jeg håper det snart dukker opp noe brukbart for med min erfaring vil jeg kunne være brukbar innen de fleste områder der prosjektene er av tverrfaglig karakter.  Jeg er gift med Ruth og vi har to voksne barn som ser ut til å greie seg bra. 
  

Lions utgjør for tiden en stor del av det jeg driver med men jeg er også aktiv i en del andre organisasjoner innen alt fra mat og vin til geologi og golf i tillegg til politikk.  Jeg er trolig den eneste lokalpolitikeren her i Ås som har som uttalt mål å IKKE komme i kommunestyret selv….og så langt har jeg heldigvis lykkes med det selv om det har vært nervepirrende nære ved noen ganger.
  

Mitt håp er at jeg som D-YCEC skal greie å informere klubbene i distriktet om, og å ufarliggjøre, dette med ungdomsutveksling, FLL og ungdomsarbeid generelt.  Jeg har et tett samarbeid med D-NAC, Einar Kittelsen, der vi begge er enige i at våre funksjoner egentlig er så nær beslektet at det er rart man har splittet dem i to funksjonsområder.  Han dekker for meg om jeg ikke kan og jeg for ham i tillegg til at vi begge tar med litt om den andres oppgaver når vi reiser rundt til soner og klubber i distriktet. 
 
 
Ungdomsutveksling
  
Jeg vil gjerne få oppfordre klubber til å sende ungdom på utveksling.  Det behøver ikke å koste skjorta.  Dere kan for eksempel sette av en viss sum (f.eks 5.000,- Kr) som dere gir som bidrag og så kan ungdommen selv stå for resten av kostnadene.  Det som er viktig å huske på er at det er klubben som må søke på ungdommens vegne. Ungdommer vi sender ut sommeren 2017 må være i alderen 17-21 år. Det er fortsatt plasser ledig. Siste frist for påmeldning fra klubbene til D-YCEC er 1. februar. Søk behandles etter prinsippet om at den som kommer først for velge land.  

Distriktet vil som tidligere arrangere en leiren "Imagine Peace"for utenlandsstudenter i vårt distrikt etter fast mønster.  Her trenger vi alltid flere som kan ta inn en eller to utenlandske ungdommer en ukes tid på sommeren slik at disse får oppleve et Norsk hjem og hva som foregår der.  Fra velinformert hold i Drøbak har jeg fått høre at det lønner seg å ta inn to om gangen for da kan de underholde hverandre slik at de ikke kjeder seg når det ikke skjer så mye i heimen en periode. Dersom klubbene melder seg inn i Frivillig.no, kan det være et alternativ å få aktivisert «Ikke-Lions» som verter.

2016-08-04_Besøk_på_Oscarsborg_sommeren_2016

32 ungdommer fra flere land i Europa besøkte både  Oscarsborg og  Eidsvollbygningen
i forbindelse med sommerleiren 2016 på Follo folkehøyskole i Vestby (Foto: Picasa)
 
FLL (First Lego League)
 
er et distrikts-prosjekt vi har i J distriktet og jeg vil anbefale alle å lese om dette i en  egen presentasjon vi har lagt ut. Konkurransen er i år allerede gang, med presentasjon av løsninger i Lillestrøm 5. november og i Sarpsborg 12. og 13. november. Jeg vil være dommer i Sarpsborg. Lionsmedlemmer i vårt distrikt inviteres til å besøke arrangementene. 

 

Lions Julecup 

Ellers sponser distrikt J noe som kalles Lions Julecup som tilsvarer Løvelekene de fleste kan ha hørt om.  Lions Julecup er en idrettskonkurranse for funksjonshemmede som i år arrangeres 3. desember i Kongstenhallen i Fredrikstad.  Cupen blir arrangert av to idrettsklubber i Østfold og den tiltrekker seg deltakere fra hele Østlandet samt deler av Sverige og er en fantastisk måte å profilere Lions på. I fjor deltok 22 idrettslag som hver deltok med mer enn et lag i snitt slik at totalen ble 51 deltakende lag. Man regner med omtrent det samme i år. Fra vårt distrikt kom det i fjor lag fra Sarpsborg, Fredrikstad, Moss, Ski og Kolbotn og Gjelleråsen i Nittedal.  

2016-11-01_julecup

Fra premieutdelingen 2015 - Helle Soos i aktivitet

Finnes det lag i din kommune er de velkomne til å delta. Ta i tilfellet kontakt med meg på mobil: 47489920. Lions Distrikt J sponser arrangementet med kr. 25.000 i hovedsak gjennom støtte fra klubbene i distriktet.