Strålende avslutning på Kulturuka i Ås kirke | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Strålende avslutning på Kulturuka i Ås kirke

Kunne smile: Prost Hege Fagermoen var hyret inn som solist under Lions-konserten i Ås kirke. Hun hadde en fantastisk framføring; noe blomstene og Heges smil vitner om. Foto: Jon Kr. Øiestad

Strålende avslutning på Kulturuka i Ås kirke

Det ble en flott avslutning på Kulturuka i Ås kirke. Magnolia Jazzband, Hege Fagermoen og Ås Kirkekor trollbandt publikum. Takk til arrangør-klubbene LC Ås og LC Ås/Eika, sone5 D104J.

Av Jon Kr. Øiestad

Fra Ås Avis 30. oktober 2016:

ÅS: Når Lions i Ås skal avslutte kulturuka si, har det blitt tradisjon at Magnolia Jazzband kommer til konserten i Ås kirke. Slik var det denne gangen også. Og for å begynne med konklusjonen: Alle orkesterets syv medlemmer var samstemte om at «hit vil vi komme neste år også», og publikum i en fullsatt Ås kirke på søndagskvelden var ikke mindre begeistra.

Stående applaus

Stående applaus kunne ingen av aktørene tolke på noen annen måte enn en ‘innertier’. Nå skal det sies at orkesteret hadde vært på det åpne markedet etter konsertmedhjelpere. Hege Fagermoen var engasjert som solist, og Ås Kirkekor fikk også utfolde seg; i sitt jubileumsår.

En amatør-‘anmelder’ har jo ingen kvalifikasjoner for å vurdere nivå og kunstnerisk kvalitet, men at konserten ble en fantastisk opplevelse for alle som var i kirken, er det ingen tvil om. Det var svingende rytmer, høyt tempo og flotte solopartier, Så ble alle invitert med på allsang. Salmesang er jo vanlig i kirken, men allsangen og hele konserten denne kvelden ble annerledes og fantastisk opplevelse. På en skala fra en til seks, må det deles ut en 7’er; både til Hege Fagermoen, til Ås Kirkekor med Jostein Grolid som dirigent og ikke minst til Magnolia som bandt det hele sammen.

Odd med mobilen

Odd Lilleby er Lions konsert-general. Han ønsket velkommen og oppfordret alle som enda ikke hadde slått av mobilen sin, til å ta den fram, og så sa han: ‘La oss alle gjøre det ofte sies i dette huset; a’men!

På et tidspunkt i livet var Hege Fagermoen usikker på hva hun skulle bli. Hun var svært glad i å synge og var nok ikke helt fremmed for at det kunne bli et yrkesvalg. Det ble teologien i stedet.

Som prost i Follo kan det trygt sies at hun valgte rett; for prestegjerningen kan lett kombineres med sang. Det motsatte hadde kanskje ikke vært like enkelt.