Hektisk helg for Lions Vestby | www.lions.no

Distrikt 104 J

Forsiden > Distrikt 104 J
Hektisk helg for Lions Vestby

HELG I KUNSTENS TEGN: Tom Schrøder-Nielsen (til venstre) og Steinar Setten ser frem til Lions Høstutstilling på Vestby vg skole denne helgen.

Hektisk helg for Lions Vestby

VESTBY: Helgens utstilling åpner i sedvanlig stil på Vestby videregående skole kl. 11.00 lørdag 15. oktober. Det er en duo som er spent i forkant og gleder seg over mange ting:

– I fjor solgte Lions Vestby, sone5 D104J for 480 tusen kroner og vi håper jo å klare en halv million i år, sier leder i kunstkomiteen, Steinar Setten.

Han har med seg Tom Schrøder Nielsen som synes de har fått med seg mange spennende kunstnere dette året.

– Og det er 22 nye dette året. Det skjer en fornyelse og vi har ting i alle prisklasser, sier han.

2016-10-13_Tekstannonse

Besøk:  www.vestbykunst.no og se kunstneromtaler

Pushwagner

Det mest kjente navnet er Terje Brofos. Bedre kjent som Pushwagner. Hans bilder må man også grave litt ekstra i lommeboken for å sikre.

– I fjor kostet disse opp mot 50.000 kroner. I år vil disse ligge et sted mellom 10. og 15.000 kroner, sier Schrøder-Nielsen.

2016-10-13_Arne_Samuelsen

Ved siden av utstillingen, så blir det kåret en del vinnere i andre konkurranser. Blant annet bildekonkurransen Vestby Lions har arrangert i samarbeid med Vestby Avis og en del andre dette året. Nå skal vinnerbidraget bestemmes lørdag.

– I tillegg til selve utstillingen har vi en fredsplakat- og fotokonkurranse med premiering lørdag. Kunstlotteriet har trekning både på lørdag og søndag. Gevinstene er gitt av kunstnerne selv. Som vanlig er det Vestby videregående skole som er valgt som utstillingslokale. Her finner du også en trivelig kafeteria som for anledningen drives av lionsklubben, understreker Schrøder-Nielsen og Setten i forkant av arrangementet.

Overskuddet Vestby Lions får inn i løpet av helgen går til lokale, regionale og internasjonale sosiale tiltak.

– Vestby Lions har jo to store ting i løpet av året. Vi har Tulipanaksjonen og så har vi høstutstillingen på Vestby videregående skole. Når det gjelder Tulipanaksjonen, så går overskuddet fra den til «Mitt valg». Vi har forpliktet oss til Vestby kommune om å gi en halv million i løpet av en femårsperiode. Bare i år har 280 lærere vært på kurs, forteller Schrøder-Nielsen og fortsetter med å snakke litt mer om helgens høstutstilling.

– Der har vi sikret oss en provisjonsavtale med kunstnere. Det betyr at vi sitter igjen med en sum for hvert bilde som blir solgt. Vi håper at vi til slutt får et overskudd på minst et sted over 100.000 kroner. I fjor endte det på 120.000 kroner, påpeker han og legger raskt til:

– Høstutstillingen er vår viktigste inntektskilde og vi håper på et godt salg. Arbeidene som stilles ut er av høy kunstnerisk kvalitet og kunstnerne selv har valgt de arbeidene de stiller ut – malerier, grafikk, akvareller, foto, kulltegninger, pasteller, materialbilder, skulpturer og keramikk, sier Schrøder-Nielsen og forteller at målgruppen til Lions er ungdom, eldre og funksjonshemmede.

– Vi har jo blant annet vært med og reddet synet til 1500 mennesker internasjonalt.

Mye arbeid

Begge to sier at helgen krever stor innsats fra mange, og det har vært en god del jobbing for å få med det store antallet av kunstnere som bidrar.

– Dette arbeidet startet jo noen med allerede i vinter. Det er flere personer som bruker en del uker i forkant av dette, og det er mange hoder med. Åsamle så mange kunstnere er ikke gjort ….. Det startet man med i vinter, sier Setten.

Vestby lions duoen understreker at de trenger hjelp fra flere og spør om ikke noen kan tenke seg ¨bidra litt.  – Hvis det er noen som er interessert i den type arbeid, så kan Lions være en arena. Da er det bare å ta kontakt med Lions-medlemmer, sier Setten.

Les artikkelen i Vestby avis
Her kan du også lese artikkel om kunstutstillingen 2016 i Vestby Nytt